Massagekurs

Det är mycket nu, praktik och massagekurs. Tiden rullar snabbt förbi, hinner knappt reagera. Massagekursen är förresten fantastisk. Det känns roligt att faktiskt lära sig någonting praktiskt, jag som mestadels är en teoretiker. Så, imorgon är jag diplomerad massör! =) Ska bara köpa en massagebänk också, men har en på g.
Well, jag gör så mycket just nu att jag inte riktigt vet vad jag gör. Det här med att varva ner och ta det lugnt hinns inte med just nu. Jag må då säga en sak, min nya säng är fantastisk! Trots att sömntimmarna är desto färre så känner jag mig mer utvilad. Jag sover så gott när jag väl sover, jag vaknar inte lika ofta utan sover faktiskt. Den är skööön! 


Jag har iaf fina grabbar!

Aj aj

Varnar känsliga ögon.. För ca en vecka sedan gick jag i platta skor till Ålidhem och sedan tillbaka hem, det är inte särskilt långt egentligen men det räckte för att jag skulle få ett smärtsamt skavsår bakpå hälen. Första dagarna hade jag inte heller nå bra att plåstra om med, men till slut hittade jag rätt grejer.


Stötdämpning.


Aj aj..

Pulka!

Imorse åkte jag och Pappa Anders och hämtade den nya sängen. Efter det kom Jonny och Tommy hit. Det var fint väder så vi tänkte att en promenad vore på sin plats, och varför inte ha ett mål med promenaden? Jag behövde verkligen handla ny kattmat, så vi lånade grannens pulka och sedan bar det av. Vi gick faktiskt hela vägen till Jysk också, köpte lite smågrejer. Sedan blev det godishuset som jag har längtat till ett bra tag nu, och sedan avslutades med djurmagazinet.
När vi var på väg hem ifrån hade det blivit rätt kallt och jag var less att gå, ont i fötterna hade jag också. Men vi tog oss då hem och då stektes det plättar som vi åt med glass och hjortronsylt. Mums!
Sedan hjälpte dessa starka grabbar till att bära upp Daniels säng på vinden så att jag fick min nya på plats. Det har varit en mycket trevlig dag i alla fall! =)
På väg till Ersboda skjutsade vi varandra lite i backarna.


På vägen hem fick prylarna åka pulka.

En egen säng

Sedan jag flyttade till Umeå har jag sovit i min kusins säng. Jag har egentligen aldrig tyckt att den varit särskilt skön. Dessutom är själva sängen 180cm och bäddmadrassen 160cm, alltså får man endast ut 160cm sovplats ändå. Nu har jag en kontinentalsäng 160cm, den är skön!


Bilden från blocket.


Innan.


Efter.

Well, jag vet att det inte syns så bra på bild, man måste uppleva det själv för att förstå skillnaden! ;)

Alla hjärtans dag 2012

Min alla hjärtans dag var väldigt bra i år må jag säga. Dagen började med att jag fick ett fint sms av Hans (min extra pappa): "Hej. Du finns i mitt hjärtas samling. Kram" Bra start på dagen!
Gjorde mig i ordning för att fara till sjukan på en kort föreläsning när det plingade på dörren. Öppnar och där står blombudet, någon har skickat blommor till mig. Thomas så klart, vem annars liksom. Fina vännen.Gick till sjukan med tårar i ögonen och leende på läpparna. Jag må säga att jag är inte den som gråter för mycket, men detta var en sådan fin gest att det var inte långt ifrån!
På kvällen blev jag bjuden på middag av Allan. Först serverades spenatsoppa och sedan lax, potatis och sås - MUMS! Det gulligaste var dock hans substitut till vin. Han ursäktade sig nästan lite grann:
"Du dricker ju inte alkohol, annars hade ju vin varit det självklara här.."
Istället för vin hade han blandat saft i en glasflaska för att ändå få en känsla av att det var lite lyxigare. Den lilla gesten, the thinking outside the box, tyckte jag var fantastiskt.

Jag är väldigt nöjd med denna dag i år, mer än så kan jag inte säga :)

TävlingTävling: http://blogg.veckorevyn.com/hiilen/2012/02/16/tavling-7-favoriter-fran-make-up-store/comment-page-7/#comment-8785

Katt-bus

Insåg att det var länge sedan jag förde över bilder från mobilen, så hittade en hel del kattbilder med tokigheter de har hittat på. Så tänkte dela med mig av några :)
Dexter och Caesar hjälper Erika att knyta skorna.

Caesar sover.

HAHA, detta var fantastiskt roligt. Caesar var och strosade runt uppe på byrån i sovrummet medan jag låg och såg mina serier. Plötsligt hörde jag att mjau, och ett till. Ja, titta vad han hade hamnat - i tvättsäcken! Tokas :p

Caesar är ofta och slår på tv'n när jag spelar Zelda.

Psyk 4

Har påbörjat min praktik på psyk 4 nu. Jag trivs faktiskt ruggigt bra. I lördagskväll när jag gick därifrån upptäckte jag mig själv med att gå och le. Känns som ett bra tecken! Min handledare är väldigt rolig och resten av personalen gillar jag också.
Psyk 4 är beroendepsyk och då även TNE (tillnyktringsenheten). Missbrukare har väl aldrig varit den patientgrupp jag drömt att få jobba med, men det är helt klart lärorikt där. Får väl se om jag kommer fortsätta trivas lika bra framöver ;)

Fick denna fantastiska gåva av Marcus häromdagen. Och att han lyckades pricka rätt med färgen dessutom, LILA! Kan inte säga annat än att jag blev riktigt glad.

Och jag har premiärätit plankstek nu. Fredrik bjöd på det i söndags när jag var trött efter praktiken. Var så trött att jag tog en powernap på hans soffa medan han gjorde mat. Haha, social tjej! Fantastiskt gott var det i alla fall :)

Duschen

Igår på skrivkursen lärde vi oss en hel del om skrivandet. Vi provade att skriva i olika tempus (nutid eller dåtid) och olika berättarformer (1'a person eller 3'dje person). Vi fick även lära oss gestaltning. Vi skulle välja en händelse att skriva om för att komma igång, jag skrev om samma händelse varje uppgift vi hade. Denna händelse har jag tidigare nämnt i denna blogg, men kanske inte alltför detaljerat. När ni kommer läsa följande får ni kanske en bredare bild av situationen, medan vissa saker utelämnas och stod i tidigare inlägg. Det tidigare inlägget kan ni i alla fall läsa här - Sexuellt ofredande

1:a person och presens
Vi skrattar och har det bra. Det är morgon och inatt är första natten jag har sovit över här. Hans föräldrar är inte hemma, så vi har huset för oss själva. Vi ligger i sängen och myser, han berättar hur mysig han tycker att jag är. Hur svårt han har att sova med mig eftersom han helst vill vara vaken och ta till vara på tiden. Kort där efter säger han att han vill duscha med mig, att det inte behöver vara mer än att vi duschar tillsammans eftersom att båda ändå ska duscha. Jag känner lite vemod till detta, jag har alltid haft lite dåligt självförtroende och mått dåligt över min kropp. Han tjatar lite till och jag ger med mig. Vi går en trappa ner och där är duschen. Jag har på mig en morgonrock jag fått låna. Han går in i duschen först, jag tvekar en aning men följer sedan efter honom. Jag har alltid gillat att tvätta killens hår, så nu tvättar jag även hans hår och finner att jag gillar det.


3’dje person och imperfekt
De skrattade och hade det bra. Det var morgon och det här var den första natten hon sovit över hos honom. Hans föräldrar var inte hemma så de hade huset helt för sig själva. De låg i sängen och myste, han berättade hur mysig han tyckte att hon var. Han sa att han hade svårt att sova när hon var där, eftersom han hellre hade velat lega vaken hela natten och njuta av hennes närhet och ta tillvara på tiden de hade tillsammans. Kort där efter sa han att han ville duscha med henne. Han framhävde det som så att de skulle ändå båda duscha så varför inte duscha tillsammans? Hon tvekade länge men gav till slut med sig, trots vemodet hon kände. Han lånade ut en morgonrock till henne som hon tog emot. Hon hasade sakta ur sina kläder inne på den lilla toan på övervåning och drog på sig morgonrocken.Hon såg sig i spegeln, drog en sista suck och gick ut till honom med ett leende på läpparna. De gick tillsammans nerför den lilla trappan till duschen som var i det nedre badrummet. Han klev in i duschen först och hon hörde hur vattnet började rinna över hans kropp. Hon stod kvar utanför, tvekade en aning då hennes självförtroende var rätt lågt och hon skämdes för sin kropp. Hon bet ihop och hängde av sig morgonrocken och klev själv in i vattnet. Det varma vattnet rann över deras kroppar. Hon gnuggade in schampo i hans hår och fortsatte att gnugga in över hans överkropp.

När jag skriver är det lite olika vilket tempus jag gillar att använda, men jag gillar nog hellre att använda imperfekt, dåtid. Däremot fann jag det fascinerande hur mycket lättare och hur mycket mer detaljerat det blev i 3'dje person, när man skrev om "någon annan".
Sedan fick vi lära oss om gestaltning, att skriva väldigt målande och detaljerat, utifrån våra sinnen - lukt, smak, syn, hörsel och känsel.

Gestaltning
Vattnet sköljde över våra kroppar. Han stod nära mig och kysste mig på halsen. Med tvål mellan fingrarna gled mina händer lätt över hans rygg. Jag kramade in mina fingrar i hans hår och trivdes i hans närhet. 
”Får jag komma in i dig?”
Hans ord fick mig plötsligt att vakna upp ur den lilla lyckobubbla jag känt bara just innan och jag kände mig väldigt malplacerad. Hans upphetsade andetag flåsade i mitt öra, jag kände mig äcklig och jag ville fly.
”Snälla, bara lite?”
Jag ville fortfarande inte. Jag skruvade mig, blundade för jag ville inte se, jag ville inte vara där jag var. Jag bad honom sluta, men hans andetag blev allt mer upphetsade. Jag tyckte att situationen var äcklig, att han var äcklig, att jag var äcklig. Allt var bara äckligt.
”Snälla?”
Sista gången han frågade hann jag inte ens svara innan jag kände hur han tog tag i mina höfter och tryckte sig in. I några sekunder blev jag som paralyserad och tankarna snurrade. Jag ifrågasatte situationen, hände detta verkligen på riktigt? Jag vaknade upp ur min trans och paniken flödade genom kroppen och min naturliga reaktion var att ta tag i hans höfter och trycka bort honom, ut ur mig.
Han flinade och jag tittade ner. Det hade inte varat mer än några få sekunder, två-tre gånger var det enda han hann stöta men jag var ändå full i klet. Jag sa ingenting särskilt, utan duschade snabbt bort det. Sedan blev jag yr, skyllde på att jag kan bli yr om jag står för länge. Jag klev ur duschen, drog snabbt på mig morgonrocken och sjönk ner på toastolen.
Jag försökte att andas lugnt, försökte intala mig själv att det inte varit så farligt. Jag hängde ner huvudet mellan knäna och då såg jag att det fortfarande var kvar vitt klet – på min tå. Äcklighetskänslan tog åter över och jag blev illamående.


Det sista vi gjorde var att skriva med en teknik som hon kallade "Show don't tell". Vi blev ombedda att skriva ner en specifik tidpunkt, en specifik tidpunkt och en känsla. Där efter skulle vi skriva historian utan att använda dessa ord men att man ändå fick fram dem genom att beskriva runtomkring. Jag gjorde i alla fall ett försök:

Show don’t tell
Specifik tidpunkt – Mitt på dagen
Specifik plats – I duschen
Känsla/förnimmelse – Äcklig

Vi hade inte mycket mer än vaknat och klivit upp, solen stod högt på himlen och hans föräldrar var inte hemma. Jag tog av mig min pyjamas och drog på mig morgonrocken som han hade lånat ut till mig. Vi gick en trappa ner och klev in i det lilla badrummet.
Jag var fortfarande osäker på om detta verkligen var någonting jag ville, men han hade lyckats få mig att gå med på det ändå. Jag tog av mig morgonrocken och klev in, vattnet rann över min kropp. Han kysste mig på halsen vilket skulle ha kunnat ses som någonting romantisk, men hans upphetsande andetag i mitt öra fick snarare motsatt effekt.
”Får jag komma in i dig?”
Hans ord fick mig att stelna till. Sa han precis det jag trodde han sa? På riktigt? Hans flämtningar blev allt tätare och jag ville fly. Vattnet rann över hans rygg och jag stod tryckt mot väggen, kanske skulle jag kunna försvinna in i väggen om jag bara stod tillräckligt nära?
”Snälla, bara lite?”
Det kändes förnedrande att stå där, som att jag inte var värd någonting utan endast var en kropp. Jag blundade och önskade att jag var någon annanstans.
”Snälla?”
Sista gången hann jag inte svara, inte heller reagera innan det var för sent. Han hade tagit tag i mina höfter och trängt in i mig. I några få sekunder, i några enstaka stötningar från hans sida stod jag som paralyserad. Tankarna svischade runt i huvudet snabbare än de brukade. Jag vaknade upp ur min trans och tryckte honom bort från mig, ut ur mig. Han flinade och jag tittade ner. Jag hade vitt klet över mig, vitt klet som jag inte ville ha där. Jag sa ingenting, för kränkt och förnedrad för att ens säga någonting om händelsen. Jag ville bara glömma.
Jag duschade snabbt bort kletet och jag kände hur yrseln tilltog. Jag ursäktade mig, sa att jag inte orkade stå längre utan var tvungen att sätta mig ner. Jag klev ur duschen och virade snabbt morgonrocken runt min nakna kropp. Jag sjönk ner på toastolen och lät huvudet falla mellan knäna. Då såg jag att jag inte fått bort allt klet utan det var kvar på min tå. Illamåendet tog över och jag önskade att jag kunde försvinna.


Det här med gestaltning gillade jag skarpt. Jag vill ju skriva målande, detaljerat och intresseväckande. Detta är en strategi jag kommer att tänka på när jag skriver. 
Vad tycker ni, blev det någon skillnad i sättet att skriva? Läser ni hellre i nutid/dåtid, i 1'a/3'dje person?

 


Feffo cupIgår gick sista Feffo Cup av stapeln. Feffo cup är en cup som Feffo har anordnat några gånger åt sina vänner. Han har delat in lag, haft med sig vandringspokal och ett fair play pris - Feffos choklad. Det har alltid varit fantastiskt roligt detta, så även igår.
Innan cupen denna gång hade han även gjort bilden ovanför. Well, vad ska man säga - när det är någonting man egentligen borde göra kommer man på såna här "viktiga" grejer att göra istället. Vi andra fick oss i alla fall ett gott skratt. 
Vi spelade jämna matcher igår, alla set vi förlorade gick över 21 poäng (eftersom man måste vinna med 2 poäng). Det var nära men vi blev 4 av 6 lag. Jag åkte hem med pappa Wonkis, en man som alltid får mig att växa och känna mig som en fantastisk människa. Efteråt skrev han även några väl valde ord;

"Du lyser jämt, glimten i ögat."
"Du är himla gullig, kram på dig, du är unik, de är vi alla, du kommer att gå långt. Kram"


Han är lite som en extra pappa även han :)
Igår var det även med många nya människor som jag aldrig träffat tidigare. Väldigt trevliga människor må jag säga. Lite tråkigt att det var sista Feffo cup - det är sista eftersom att Feffo ska säga upp sitt Iksu-kort och det blir svårt för honom att boka banor om han inte har något kort.

Använder samma parfym som dig

"Det är en sköterska här på dragonen som använder samma parfym som dig vilket för att man ibland blir påmind ;)"

Detta sms hade trillat ner från Henke idag när jag vaknade. Jag tycker att det är så fantastiskt att vissa kan känna igen min doft på sådant sätt. Jag själv kan gilla en doft när jag känner den, ibland kan jag även känna igen en doft men inte så där mycket. Dessutom när jag bytte parfym var det några som kunde känna även det.
Jag gillar dofter, att borra in ansiktet mot någons hals och känna hur det luktar gott är ju fantastiskt.

The beginning

När jag var liten, för jag var faktiskt liten på den tiden – ungefär 13 år, var första gången jag kom i kontakt med honom. Jag och en barndomskompis var på badet i Arvidsjaur och badade. Hon pratade på om någon kille som hon börjat skriva med, som dessutom var badvakt på badet i Arvidsjaur. Jag brydde mig så klart inte särskilt mycket.
Jag tror att hon var och pratade med honom en sväng, men även då var jag väldigt obrydd. Minns inte hur han såg ut då, vad han sa eller någonting. Jag var på badet i Arvidsjaur med en kompis, för liten för att bry mig särskilt mycket mer än så om killar.
Det var inte långt efter det, kanske till och med samma kväll, som någon ny hade lagt till mig på msn – han. Jag accepterade, som jag gjorde med alla som försökte lägga till mig på den tiden.
Det jag minns ur den konversationen var att han gav mig komplimang över mina stora bröst och att jag var så fin. Bröst?! Hur mycket bröst hade man på den tiden egentligen? Visst, någonting fanns väl där, men inte var det särskilt mycket för någon som var tre år äldre att titta på. Han berättade om sin sjukdom, en sjukdom som gör att hans penis bara växer och växer, han berättade hur stor den var men minns ingen särskild siffra. Han ville se mina bröst, sa att jag var feg som inte vågade visa dem. Han sa även att om jag visar dem för honom så kan han visa sin penis för mig. Jag skrev inte mycket mer med honom, kan även ha varit så att jag blockade honom för att jag tyckte att han var äcklig.

Det var först flera år senare som vi fick kontakt igen, när jag gick sista året på gymnasiet. Vet inte riktigt hur kontakten påbörjades, förutom att det var han som började skriva till mig på facebook. Jag minns inte om han la till mig och skrev sen eller om han först skrev. Han sa ingenting om sin penis, och jag hade inget som helst minne av att jag träffat och skrivit med honom flera år tidigare.
Han var smörig, lite äcklig. Han var i utlandet när han inledde vår kontakt. Han berättade han skulle komma till Sverige och hälsa på sina föräldrar och att han sedan skulle ut och resa igen. Fortfarande, jag tyckte att han var alldeles för smörig. Dessutom hade jag en pojkvän som jag trivdes väldigt bra med.
Tiden gick och vi skrev nog inte så mycket på några månader, tills han var åter i Sverige. Det närmade sig studenten och jag hade inte riktigt ändrat uppfattning om honom. Han berättade om hur två av mina klasskompisar åkt bil med honom, och hur gärna de båda ville ha honom. Jag undrade varför detta skulle intressera mig?
En dag skrev han att han hade sett mig under dagen när jag hade gått till busstationen. Jag undrade varför han inte hade stannat och hälsat, eftersom jag finner det trevligt att hälsa på människor. Han påstod att det var för svårt att stanna med bilen där han hade sett mig. Han skrev lite mer, kommenterade lite bilder och ärligt talat började jag nog gilla uppmärksamheten han gav mig lite grann. Samtidigt som jag fortfarande tyckte att han var lite väl smörig, nästan äcklig.
Jag hade fortfarande svårt att placera honom, vad jag skulle tycka om honom men jag fortsatte svara när han skrev. Han var trots en väldigt social människa, och jag gillar att samtala med sociala människor.
Studentveckan kom och vi var ofta på fest hos några killar i klassen. En eftermiddag när vi var där var det väldigt lugnt, och han råkade bo väldigt nära dessa killar. Jag tyckte att träffa honom kunde väl inte skada särskilt mycket. Sagt och gjort, vi träffades en sväng. Fortfarande fann jag honom inte särskilt intressant.
Dock tog det inte lång tid efter det mötet som han hade mig lindad runt lillfingret. Även om det var som vänner i början, han fick mig att vilja ändra mig för att bli ”perfekt” i hans ögon. Han vände och vred på min personlighet, försökte forma mig. Jag ville bara att vi skulle vara vänner, men han hade mer än så i åtanke. Hittade åt ett sms han skrev till mig inte långt efter studenten:

"Jag kan säga så här. Gillar dig som faan. Skulle vilja träffa dig skit mycket. Och även om du skulle flytta och vi hade nått speciellt så skulle jag följa dig vart än du for. Det kan jag lova dig. Men enda som är synd är att du tänker för mycket, du är för rädd. Du vågar inte ta chanser. Hade det varit lite mer spänning i dig hade du varit den perfekta tjejen för mig. Men nu är det ju tyvärr inte så. Oh det tycker jag är synd. Men gillar dig av nån konstigt anledning iaf. Även då du gillar att leka och jävlas."

Mitt ex innan honom ville inte flytta med mig till Umeå så han var duktig att trycka på att han skulle följa med mig – han var alltså bättre. Och jag ville inte inleda någonting med honom, alltså var jag för rädd och vågade inte ta chanser. Han manipulerade mig och fick som han ville till slut.
Det är dock skrämmande hur tidigt han började påpeka fel i min personlighet. Hur tidigt han hade åsikter om hur jag skulle vara. Hur tidigt jag blev påverkad av det han sa och försökte ändra på mig så som han ville att jag skulle vara. Med facit i handen fanns varningstecknen där ända från början, men jag såg dem inte. Jag var förblindad och visste inte vad jag skulle akta mig för.
Så träffar ni en kille som är på liknande sätt, var försiktig! Har ni redan träffa en sådan kille, var försiktig! Alla är inte misshandlare, alla är inte dåliga, men med dessa tecken redan från början bör en varningsklocka gå igång. Det börjar så lite, små pikar som sedan växer till större saker som sedan växer till misshandel i alla former om det går tillräckligt långt.


Att berätta om det

Jag pratar sällan med folk om mitt ex nu för tiden. Jag skriver ibland med folk om det, när jag får någon fråga. På bloggen kommer det fortfarande fram saker emellanåt, men det är allt glesare mellan gångerna. De flesta som vet någonting om det som hänt vet på grund av att de läst min blogg och sedan har de frågat någonting och jag har bekräftat. Det är oerhört sällan jag berättar av mig själv för någon nu för tiden.
Ikväll däremot så gjorde jag det. Jag satt och pratade med en kille som hade läst en kurs i makt och kön. Jag blev så fascinerad över hur han tänkte och vad han sa. Jag övervägde ett bra tag om jag skulle säga någonting om det eller inte, men jag valde att göra det för det kändes som att det verkligen hängde i luften.
Jag är medveten om att när jag berättar om det för någon face to face så bagatelliserar jag det hela oerhört mycket. Jag berättar om det som andra berättar om en hemskt nyhet de läst i tidningen. Han reagerade på att jag tog väldigt lätt på det, och det gör jag när jag pratar om det. Det bara blir så.
Det jag ville komma fram till med detta var i alla fall de ord han sa till mig precis när han skulle gå härifrån "Jag uppskattar verkligen att du valde att berätta för mig." De orden, de betydde mycket för mig.

I got my first real sex-dream

Onsdag-Lördag nu förra veckan var syster Erika här och hälsade på. Väldigt mysigt att ha henne på besök, as always! Torsdag var vi ut med ett gäng av mina kompisar, vi var på torsdagskareoken på Lokal vilket må ha varit en av mina bästa utekvällar på länge. Vi sjöng Summer of 69, Mamma mia och I will survive - plus när alla andra sjöng så sjöng man ju gärna med. Viktor berättade att när han var yngre så hade de misstolkat texten i Summer of 69, kopiöst roligt!

Orginal text:
I got my first real six-string
Bought it at the five-and-dime
Played it till my fingers bled
Was the summer of '69
Viktors version:
I got my first real sex-dream
Bought it at the five-and-dime
Played it till my fingers bled
Was the summer of '69

Kvällen skulle inte bli så sen, men det råkade den självklart bli. Stannade nästan till stängning, men ack vad roligt vi hade!

Erika bär runt på Caesar - slapptasken :)

I ditt huvud och mötet med Henrik Fexeus

Igår morse åkte jag och Roger ner till Stockholm av den anledning att vi skulle se Henrik Fexeus nya show I ditt huvud. Väl i Stockholm traskade vi runt i lite affärer och sedan hann vi även med en powernap på hotellet innan vi skulle bege oss och se showen.
Showen i sig var självklart jätte bra. Både denna show och hans tidigare Sinnescirkus har gått ut på att publiken får komma upp på scen och medverka lite. När jag såg Sinnescirkus här i Umeå fick jag lov att medverka där mot slutet. Denna gång fick jag medverka i första numret, mer än så säger jag inte för att inte råka avslöja någonting om showen. En bit in i showen insåg jag att det var fler folk jag kände i publiken där efter som även Erik medverkade i ett nummer.
Dock var ju förväntan nästan högre efter showen än innan. När folk började gå ut och vi satt kvar, väntade på att någon skulle hämta oss för att vi skulle få träffa honom. Vi hade ingen aning om det skulle vara ett snabbt möte med några handskakningar eller om vi verkligen skulle få träffa honom ett tag, vi hoppades dock självklart på det senare alternativet.
Vi blev hämtade och fick följa med backstage där Henrik mötte oss. Han sa direkt att han hade känt igen mig i början när jag kom upp på scenen. "Jag sa ju att det förmodligen var Sofia där i början" sa han till sitt "crew" när vi kom ner backstage. Hans "crew" var för övrigt även de fantastiska människor. De verkade alla vara ett härligt gäng och även om det verkar vara mycket att göra verkar de ha väldigt roligt!
Vi satt och pratade, det kändes genuint och avslappnat. Henrik som är duktig på att prata snabbt på scen övergick till och med till ett lite långsammare (fortfarande snabbare än genomsnittet förvisso) tempo när vi pratade. Han provade ett lite trick på Roger också. Vi satt där nere säkerligen en halvtimme och stämning var inte alls som en kändis-fans konversation (eller åtminstone som jag tror att en sådan skulle vara) utan det var verkligen, jaa.. Genuint!Dessutom fick vi med oss lite prylar:

Sinnescirkus på dvd, en signerad bild (som jag lär rama in, hehe) och en kopp som egentligen bara de som arbetade med showen har.

När vi gick därifrån kunde jag inte torka av leendet från läpparna. Jag kände mig så lycklig och fylld med energi, motivation. Någonting med Henrik har fått mig så taggad att bli någonting mer, någonting stort. Jag vill göra saker och inte bara leva i en trygg liten bubbla med jobb. Jag vill utvecklas och prova på grejer.
Jag vill läsa till makeupartist, förhoppningsvis i höst. Jag vill bli författare, det känns dock som det kan vara längre bort. Jag skulle vilja läsa lite webdesign, eller åtminstone lära mig själv så pass mycket för att kunna fixa en sida när jag är diplomerad massör/makeupartist/författare.
När jag utbildar mig till makeupartist vill jag självklart inte lägga sjuksköterska helt på sidan. Kanske jobba som sjuksköterska på nätterna och plugga till MUA på dagarna. Det skulle visserligen vara 3 månader utan särskilt mycket annat till liv, men man måste satsa för att kunna vinna.
Tänk att få jobba som MUA, kanske få resa runt med någon lite mindre kändis eller någon som behöver MUA i alla fall. Resa runt och se nya ställen, nya saker och få göra det man tycker om att göra. Inte hela livet, men skulle vara fantastiskt att få prova på ett tag.

Ja, mötet med Henrik Fexeus var fantastiskt på många vis! Dels att få träffa honom, men dels hur detta möte fick mig att vidga mitt tankesätt.

Idag åt vi hotellfrukost som var väldigt god, vad annars? Sedan har vi traskat runt på stan och jag satte sprätt på pengarna. Har fått mig lite av en ny garderob och jag köpte inte sådant jag alltid köper utan det var lite av en ny stil. Det var ett par väldigt blåa jeans, en vit trekvartströja, en vit tröja som jag inte alls kan förklara med ord hur den ser ut och en blå-grå randig stickad tröja. Dagen innan köpte jag en typ av klänning med lila-blått mönster på Cubus.

Jag är så nöjd, trött men väldigt speedad så vet inte hur jag ska komma till ro. Men det löser sig ;)

RSS 2.0