Bad nr 2.

Bad nr 2 med lillkillen. Det gick betydligt bättre än förra gången men det skär så i mamma-hjärtat när han skriker och vill därifrån. Men nu är han då fin och söt. Kände att jag ville göra han fin, för ikväll kommer uppfödaren hit och hälsar på! =) Dock är jag inge bra på att klippa klor, så det ska hon få visa hur hon gör på ett bra sätt. Jag är så rädd att klippa för mycket, åsså sprattlar han hela tiden! :p

Dexter håller på att bli en stor pojke nu, på de tre veckorna han har varit här har han dubblat sin vikt. I början vägde han 1,1kg och i fredags vägde han 2,0kg! Det går så fort!!
Och han blir mysigare för var dag som går, han har börjat kurra mycket mer och busar inte direkt man rör honom längre (om han inte har ett lek-il). 
Gamlingarna har äntligen börjat acceptera honom helt. De blir inte längre arg när han hoppar på dem, bara när det blir för mycket men hallå, även vi kan bli irriterade på honom när han aldrig ger sig ;)
Igår blev inte ens Thelma sur när han gick och tvättade hennes svans när hon sov! Det känns jättebra med Dexter måste jag verkligen säga. Och våra andra bäbisar såklart! Thelma har blivit mycket mysigare i soffan sen Dexter kom hit, hon kommer och lägger sig bredvid oss när vi ser tv, det hände aldrig förr! Tjockisen är fortfarande tjockisen, ska ha mig för sig själv på nätterna och är allmänt speciell.
Det roligaste är när alla tre busar med varandra, när de springer fram och tillbaka och ingen av dem blir sur och tycker det är för mycket.

Wellwell, ihelgen var Ardis föräldrar här. Det är så mysigt att ha dem här =) Såå, vi har spelat canasta ihelgen. Det är ju rätt så beroende framkallande ;)

Skolan då? Imorgon har vi seminarium, jag gör en töntig powerpoint till det - jag tycker det blir roligare då!! Och torsdag så har vi tenta. Sen är det SOMMARLOV!!!

Så här ser tant "Agda" (påhittat namn) i min powerpoint ;)

Full rulle igen!

Idag har jag lekt ledsagare, vi bakade idag eftersom det är så dåligt väder. Imorgon ska jag jobba någon timme på dagen för det var lite folk och sen på torsdag skulle jag följa med och vara ledsagare när de skulle på nå trädgårdsfika. När ska man hinna plugga? Jag är så trött och slut och orkar typ inte göra någonting känns det som, men man måste ju. Skulle helst lagt mig och sovit för natten nu, för imorgon på morgonen ska jag till sjukgymnasten. yeeey!!

Här är iaf några bilder från ihelgen när familjen var här:
Systrarna står och kollar på, någonting?

Farmor kollar på Järvträsk-skidan.


Mamma, pappa och farmor.


Ardi a.k.a. Günther? :p

Wellwell, nu ska jag skicka in bilder till expert så jag kan hämta imorgon. Då ska jag och min ledsagare-tanta göra ett fotoalbum på vad vi gjort under ledsagartiden hittills.



Dexter är ju ganska söt iaf :')

Mysiga katter.

Just nu:
Thelma ligger och vilar på Ardi i soffan.
Dexter ligger och sover i klösträdet.
Och tjockisen ligger och är ivägen för mitt pluggande.

New things.

Ihelgen har familjen varit här, även farmor. Det var riktigt mysigt att ha dem här. Vi gick runt lite på Gammlia museet, framför allt för att farmor skulle få se Järvträskskidan live. Sen åt vi grillbuffé på balder, revbensspjäll!!!! <3
Var och shoppade lite på söndagen, fastän det inte var så många butiker öppna. Men jag köpte mig faktiskt en klänning på Gina. Den längst ner till höger på bilden.
Sen igår kväll var vi och köpte en keyboard. Någon gång vill jag lära mig spela piano (/keyboard) så då måste man ju ha någonting att öva på.
Nu är det bara den där uppgiften vi ska ha gjort till skolan som är problemet! Men jag har gjort litegrann nu iaf, så får fortsätta efter skolan. Nu måste jag börja duscha och göra mig klar, det tar ju som lite extra lång tid när man har en tok-Dexter som springer runt. Alla har väl hört "hunden åt min läxa", well katten åt min!! Han tuggar på alla böcker och papper som han ser. Och tjockisen hon lägger sig bara över så jag inte kan läsa det som står. Och inte nog med det, nu kom Thelma och vill ha uppmärksamhet. Våra bäbisar är ju för söta =)

Dexter uppdatering.

Dexter må vara söt men gud vad jobbig han är just nu. Hade skrivit ett rätt långt inlägg men då kom han och hoppade på tangenterna så allt försvann. Och han lär väl säkert göra det igen för han är på datorn hela tiden, förmodligen för att det låter så roligt i tangenterna när man skriver.
Här är en bild för han i början av hans vistelse här (förra veckan).
Dexter är hur söt som helst men verkligen inte smidig! Senast imorse tror jag det var så skulle han hoppa upp i klösträdet men tog sig inte riktigt så han hängde bara där och tog sig ingenstans. Höll fast sig med sina små framtassar och dinglade med resten av kroppen. Tur att jag har bra reflexer så att jag var och fångade upp honom när han föll ;)

Igår vad han busig med Thelma, och tydligen hade han gjort samma sak mot tjockisen när Ardi var hemma. Thelma satt ovanpå det nedersta "huset" i vårat klösträd (kolla bilden nedanför) och Dexter var i det nedersta huset. Thelma var lite halvbusig så hon viftade för fullt på svansen och det såg Dexter. Så han stack ut huvudet och tassen genom något av hålen på huset och attackerade Thelmas svans. HAHAHA, det såg så kul ut :')
Idag har han misshandlat mig och inte bara lite. Jag har badat honom för första gången här nu, och behöver jag ens säga att han inte gillade det? Han försökte dra sig uppöver min axel och smita iväg så har rivmärken som heter duga.
Syns väl inte såå bra på bild men man ser då.

Men han är iaf söt ändå, och tur är väl det ;)

Han gillade inte att vara blöt. Försökte blåsa hans päls lite men han blev ju inte helt torr då :)

Men de kommer då bättre och bättre överens, våra bäbisar :')

Han lär nog bli stor lillkillen. Han har gått upp 400gr sen vi hämtade honom i tisdags förra veckan ;)

Vi har även hunnit prova vara ut med han i kopplet. Men han har inte riktigt börjat förstå att man ska gå framåt och inte bara ligga och lukta på gräset. Förhoppningsvis lär han sig. Däremot Thelma tyckte att det var jättespännande att vara ute!

Less?

Jag är så fruktansvärt less nu. Framför allt praktiken och uppgiften vi ska göra till den. Inte för att praktiken är tråkig, men stiga upp så tidigt är inte min grej. Speciellt när man inte ens får betalt för det :p Menmen, det är ju snart sommar så då äre ju inget jobbigt. Kommer inte måsta jobba hela tiden denna sommar utan har ett mer normalt schema, snarare slappt schema. Så det passar mig ypperligt!


Ungefär såhär, fast närmare mig, ligger tjockisen just nu och kurrar (grymtar). Myspys!

Helg?

Nu har jag helg, hade praktik fredag-lördag. Men nu är jag ledig till på tisdag. I veckan är det tisdag, onsdag, fredag dag och sen är det över. Känns faktiskt rätt skönt att det är över. Det är så mycket slappare att gå skola, och inte får man betalt för allt man gör på praktiken heller =)

Ska och leka ledsagare nu ett tag, sen en snabb sväng ner på stan - jag vill ha nå fina sommarskor!! Sen ikväll kommer Idah och Sankie på middag =)
Thelma ute på upptäcktsfärd =)

Iphone bilder.

Ardi har fört över bilder från hans mobil till datorn nu, så här kommer ett urval av dessa bilder =)

Dexter ligger uppe i klösträdet.


Meister och Alva.


Tjockisen sover?



Tjockisen ser ut som en avdäckad alkis, speciellt med tanke på att flaskan ligger längst fram på bilden. Champis har ju nästan samma färg som öl?


Thelma sträcker på sig.


Snygg pose á la Sofia.


Tjockisen sover, hon ligger alltid så roligt :')


Thelma och Louise sitter ute på balkongen :)

Thelma solar :)

Dexter.

Jag har verkligen inte haft motivation och skriva sista tiden. Har blivit att jag haft för mycket att berätta när jag ska skriva så då har jag inte gjort det :p Och sen har det bara byggts på mer och mer med tiden och blivit ännu mer jobbigt att skriva. Haha.

Vi var till Luleå för någon helg sen och Ardi sökte till idol. Men vad de sa var "Du har magisk röst, finns inga toner som du inte kan ta. Jättebra låt du skrivit. Men eftersom du varit med i en olycka och inte riktigt kan röra dig på samma sätt så tyvärr. Vi söker en idol som kan röra sig obehindrat." Så det var ju som surt, men det var åtminstone trevligt att hälsa på moster Eva! =)
Jag har praktik nu, på lungmedicin. Är bara nästa vecka kvar och sen har jag varit där en månad. Ofta är det kul men vissa stunder är det riktigt segt. Eftersom en sjuksköterskas jobb är mycket att dokumentera och ringa samtal och så. Jag gillar ju patientkontakt, när man pratar med patienter och inte sitter på ett kontor. Så just på en sån där avdelning vill jag nog inte jobba hela mitt liv, haha.
Nästa helg kommer familjen hit lördag-söndag, även farmor! Det  blir mysigt. Ska försöka hitta på nå aktiviteter för dagen då =)

Men det roligaste just nu - vi har skaffat en kattunge, och inte vilken kattunge som helst utan en ragdoll. Dexter heter han, döpt efter serien Dexter. Ragdolls är kända för att vara mycket lugnare än vanliga katter, trivs bra som innekatter och ska vara det. De är lätta att lära gå i sele (vilket vi absolut ska göra!!!). De är väl allmänt lätta att lära allt. De är som en liten hund, och följer efter en dit man går. Och det har vi redan märkt, han håller sig oftast i samma rum som oss. Thelma och Louise "accepterade" han direkt. Visst de gillar han inte än, men vi har ju faktiskt bara haft han sen i tisdags, två dagar är inte mycket. Och de kan redan vistas i samma rum utan problem, fast Thelma slår han i huvudet när han leker med "hennes" leksaker.
Han är en riktig liten charmboll, och vi ska lätt ta han på utställning! Första utställningen härikring var 18augusti i Luleå. Så händer det inte någonting annat så ska vi fara dit med han, spännande!
Här är två bilder på Dexter från uppfödaren, när han var 6 veckor. Nu är han lite drygt 12 veckor och större. Men han kommer växa snabbt, snart är han en stor kille :) haha.

RSS 2.0