Hemfärd.

Inatt har min tjockis INTE velat att jag skulle få sova. Hon har bara velat att jag ska klia henne hela tiden. Hon kommer sakna mamma så mycket nu när vi ska vara borta en vecka.


Tjockisen solar sin vita mage.

Idag bär det iaf av hemåt, så jag har längtat! Fast det lär väl blir lika stressigt som vanligt att hinna med allt man vill medan man är hemma, träffa alla man vill träffa osv. Åååh, vad skönt det hade varit att få sova en stund till!! Men näe, nu ska man ta och packa =)

Ny-tv'n och stalker-kisse.

Nu är Ardi inne på operation, och jag sitter hemma och väntar på att han ska säga att han är klar och ska bli hämtad. Tjockisen ligger och leker traktor bredvid mig. Hon har varit så söt sen Ardi for, hon följer mig vartän jag går. När jag tvärt satt mig vid stationära datorn hoppade hon upp på databordet, när jag gick och tog en bild på det fina vädret följde hon efter och så fort jag går tillbaka till sovrummet lägger hon sig bredvid och burrar :) Söööt!

Stalker!! ;)

Imorgon bär det av hemåt, och på torsdag fyller jag 20år. Det känns då inte ens så, tiden har gått så fort. Och nu kommer jag inte längre kunna åka buss på barnbiljett :( Men på torsdagkväll blire iaf kalas-middag och tårta ^^ Alla mina familjer ska vara där - Eklund, Edlunds och Widmans (farmor räknas in i våran familj).


Haha, när vi hedde in nya tv'n var tjockisen så söt och fundersam. När vi hade tjocktv'n använde hon den som trapp ner på golvet när hon var uppe i sitt klösträd som står till höger på bilden. Hon hoppade då först på tjocktv'n sen på bänken och sen ner på golvet. När vi hedde in den platta stod hon så länge och funderade hur hon nu ska  göra, stackarn :')


Anyway, här är ny-tv'n ;)


Och tv-kartongen var stor och spännande ;)

Läste mammas blogg för ett tag sen, och det är nu ett år sedan min älskade mormor dog. Och jag har fortfarande inte kommit över det, och jag saknar henne jätte mycket. Oftast går det bra, men ibland är det jobbigt. Typ när man jobbar och någon av gamlingarna säger någonting som får en att associera till mormor. Som en tanta kom och frågade om jag hade sett nå sticksaker, en sån som man ska ha när man ska nysta garn, en sån som mormor hade och jag hjälpte henne med när hon skulle sticka vantar åt mig.


Det är åtminstone fint väder idag =)

Dagens aktiviteter.

mami om Naaw :'):
JAG LÄNGTAR OXÅ!!!!!
Jag längtar också hem! Vi far på onsdag som det verkar nu. Då hinner man göra tårtor till torsdag och så på kvällen. Sen stannar vi hemma till 6-7 april någonting sådant. Blir super mysigt! Åsså ska Viktoria ta lite bilder på mig/oss någon dag. Har ju inte precis nå fina bilder, och inga nya alls xD

Idag har jag hunnit med mycket. 
* Skjutsat Ardi på jobbet
* Handlat lite på Ica Maxi
* Varit och bakat med tanta som jag är ledsagare åt
* Fått hjälp bära upp tv'n
* Spelat lite wii
* Fått hjälp få lös bilen samt kört över en fot (var dock INTE mitt fel)
* Ut med alla sopor
Och nu ska jag fylla i Ardis hälsodeklaration, för det klarar han inte av själv ;p


Lill-Thelma =)

Naaw :')

38Sofia
längtar du tills vi kommer hem då? ;D
09:39Christina
ja jag långtar mer till att ni kommer hem en min födelsedag
längtar
Sofia

längtar du tills vi kommer hem då? ;D

09:39Christina

ja jag långtar mer till att ni kommer hem en min födelsedag

längtar

Sofia

hahaha, vadådå? ;D

09:40Christina

du kommer alltid på något att göra och det var länge sedan jag såg dig


Då känner man åtminstone att man är välkommen hem? :')


Fallet i trappen.


Okej syns väl inte så bra på bild men ont har jag iaf xD

Tentaplugg?!

Jag har knappt plugga än.. Läkemedelsräkningen har jag bara tvärkollat, och mikrobiologin har jag försökt nöta men.. det har varit så mycket annat xD Men nu for Ardi iväg iaf så nu kanske man får nå gjort snart. Tog på mig jobb på fredagkväll, trots att vi har skola till kl 16 xD Men det är väl som vanligt. Ingen rast, ingen ro.

Ååh, jag vill bara att volvon ska bli såld så man får det bekymret ur världen!!


Tjockisen är så söt när hon sitter på stjärten ;)

Bänkdiskmaskin?

Det skulle vara guldvärt med en diskmaskin, men de tar så stor plats - plats som vi inte har. Vad är en bänkdiskmaskin egentligen, hur fungerar de? De är mindre är det enda jag vet ;p Haha. En sån skulle man kanske ha haft? Kanske får lägga till det i min önskelista? ;)

Nu är det inte så länge kvar tills jag får fara hemåt. Far hem över födelsedagen och påsk :D Exakt vilken dag det blir är dock ännu oklart, men vi kör ju så det spelar inte så stor roll =) Ardi ska operera foten 30 mars iaf.


Kolla min stackars tjockis, livrädd när hon var så högt upp :')

Nya tavlan.

Nu har jag jobbat klart för i veckan; onsdag, torsdag, fredag och lördag. Dock var jag lite småirriterad igår morse. Hade planerat att fara till Strömpilen med tanta jag är ledsagare åt innan jag började jobbet, så jag hinner med lite timmar, det är bestämt hon ska ha 16timmar/månad?! Dessutom är hon så himla dement att man kan inte göra så mycket, hon har inte ro i kroppen att sitta ner många minuter och när man är i en affär KOLLAR hon inte, eller jo hon spanar in backen rätt bra. Och sen när jag väl planerat att göra någonting som tar lite längre tid ska hennes man ta med henne hem just då. Ändå säger han att "16 timmar är ju ingenting". Nej kanske inte om han aldrig varit med henne, men han är ju där rätt ofta så det är ju lite svårt att få hennes tid räcka till. Hon orkar ju inte hur mycket som helst heller.

Aja, kvällen blev då bättre. Hämtade Camilla långt bortinågerst (väst på stan) och sen for vi hem till mig och hjälptes åt tillsammans med Frida att göra kyckling-tacos. Det roliga med Camilla är att vi har som ingen kontakt med varandra, förutom när vi träffas, och det är ändå som att vi känner varandra hur bra som helst. Jag hoppas hon flyttar hit till hösten ^^ Sen satt vi tre meste och tjollrade tills Ardi kom hem och vi spelade lite Eye Toy =)


Här är min fina nya tavla =)

Hmm, nej nu ska jag kanske ta och duscha så jag ser ut som en människa idag =)

Min önskelista.

Snart fyller jag år, hela 20år. Och såhär ser typ min önskelista ut just nu:

* En bra kudde
* Brödrost
* Riktig honung
* Data-tv kabel
* Vibralash mascara Isadora
* Sing-a-long with Disney svenska på ps2
* Få naglarna förlängda på ett riktigt ställe (kanske min födelsedagspresent till mig själv?)


Hmm, well kommer inte på någonting annat specifikt just nu men :)

I övrigt så började jag som ledsagare idag, finally! Och inte för att tanta på kommunen äntligen kom på att hon skulle ge mig jobb. NEJ! Utan för att jag tog det i egna händer och pratade med en nyinflyttade tants man där jag jobbar på tomtebo. Och vips vare fixat. Det kommer förhoppningsvis bli jättemysigt!
I övrigt ska jag jobba i veckan onsdag. torsdag, fredag och lördag. Full fart! Men det är då roligt på jobbet iaf så jag klagar inte faktiskt. 
Sandbacka kommer hit på torsdag, och Pär ska åka med då och leka sandbacka-elev a.k.a. träffa mig? ;D Det kommer bli great.
Nästa helg kanske Erika och Christina kommer hit ;D Dock jobbar Ardi hela helgen men vi får hitta på annat isånafall. Hoppas! Om inte annat ska jag åtminstone fara och kolla när Christina spelar på Gamen Games i Vännäs =)
Nej nu ska vi ta ett mysigt bad och se nå desperate housewives.

Btw, har fixat "porr-belysning" i sovrummet nu. Den stora bollen till lampa vi skaffat, vi har köpt en röd glödlampa till den nu. Det blev ett mysigt sken.


Och jo, kanske det viktigaste av allt - våran nya bäbis <3

Breaking Benjamin - Dance With The DevilEasy to find what's wrong
Harder to find what's right


Nytt och fint.


Stor och fin lampa i taket, istället för kristallkronan som Daniel hade där, plus nya sängkläder!

Mer än så orkar jag inte säga nu.

Drömmen.

Hade en väldigt mysko dröm inatt, men den var även lite kul. Skriver upp den här, fastän jag vet att det förmodligen bara är mamma som kommer orka läsa den helt ;)

Började med att jag och Feffo var och åt på nå place bredvid skolan i Glommers (finns inte på riktigt men i drömmen fanns det!) men plötsligt stannade alla där inne upp och ingen vågade röra sig och kolla vad som hände utanför fönstret fast alla hörde någonting. Så jag gick fram och kollade och då såg man världens snölavin som var på väg mot oss! Så snabbt som ögat sprang vi ut till bilen och Feffo körde. Vägen som ledde bort från lavinen var mot Moräng, men självklart var alla på väg åt det hållet så blev en väldans bilkö. Så vi hann inte fram till tryggheten, utan vi försvann i lavinen = game over. Då var det bara att restart'a missionet (då insåg jag att vi var typ karaktärerna i ett tv-spel). Medan vi restartade fick jag "flashbacks" hur det hade gått till förra gången någon körde detta mission. Då hade vi klättrat upp på någon hög mast i Glommers och fick stå och hålla i oss för glatta livet för att inte falla ner när lavinen passerade. Några föll ner. Anyway, sen när vi var tillbaka i början för andra gången sa Feffo att det skulle gå snabbare att ta skoterleden mot Järvträsk, trots att det var att fara mycket närmare lavinen än nödvändigt så jag var skeptisk. Feffo var cool-lugn och sjukt seg! (fast vi som känner Feffo är väl inte såå förvånade att han är seg?). Så när vi kom fram till sågen i Glommers där vi skulle byta till skoter var lavinen nästan där! Panik, och vi hade ingen skoter. Men Feffo med sitt vanliga lugn.. När vi gick mot leden var det plötsligt en skoter där, och Feffo körde iväg innan jag hann sätta mig. Sen varje gång jag var nära att hinna sätta mig så gasade han och var lite för långt ifrån igen. Jag var så sjukt irriterad just då! Sen kom en liten släng av lavinen och Feffo föll av skotern. Lavinen var just bakom mig och jag sprang och tryckte plattan i mattan (okej, man kan inte göra det med en skoter, men ni förstår principen). Feffo försvann under snön och jag kunde ingenting göra så jag körde allt jag kunde med lavinen just bakom mig, ända tills jag var framme i Järvträsk. Det var då mitt i sommaren, sjön var blått som ett hav och det var så sjukt vackert, såg ut som en exotisk ö. Jag mådde dåligt över att Feffo inte var med mig, att jag hade lämnat han så jag mer eller mindre bestämde mig för att restarta missionet ännu en gång. Men när jag vandrade tillbaka mot leden så fick jag syn på Feffo och en levande solros (typ en solros-pojke?). Feffo var oskadd och solrospojken pratade med mig. Han sa att när jag var liten fick jag en guldblomma av honom som gjorde mig speciell, att den dagen jag var "mogen" skulle mitt "rätta jag" visas, som gjorde att han alltid var där och skyddade mig. Dock var jag lite klumpigare än de flesta och han kunde inte skydda mig mot alla småsaker jag ofta lyckades utsätta mig själv för, därför hade han sänt Feffo. Feffo var min beskyddare när han inte kunde vara där. Sen gick vi tillbaka till sjön, min bikini hade förvandlats till guld och tiden var inne. Jag dök i vattnet och sen vaknade jag. 
Drömmen var så verklig, trots att man visste det inte var sant. Men jag skulle nästan vilja jämföra såhär: Jag var Link - en vanlig människa tills rätta dagen var inne, Feffo var Saria - barndomskompisen som egentligen var ämnad för nå större, och solrospojken - tjaa, han var väl typ great deku tree? 
Tolkning på det där då mami? ;)

Två tentor på tisdag, så blir full dags pluggning imorn, förutom någon paus när man blir för less :) Nu är Ardi på väg hem från bion så ska sluta! 


Btw, en bild jag fick av Therese Bergcliff för ett tag sen.
Björn och jag.
Lite saknar man ju gymnasie-tiden.

Ny dag nya tag.

Igår var ingen bra dag. Jag är en sån människa som "lagrar" allt som är jobbigt. Lagrar och lagrar, och när bägaren är fylld till brädden behövs det sån liten droppe för att det ska rinna över. Denna lilla droppen behöver inte ens vara någonting "vettigt". Det var väl det som hände igår. Idag känner jag mig bara tom, men livet går vidare.

Ska försöka äta idag igen, ska äta lunch med Sanna på stan, men frukost det orkar jag inte. Nej nu ska jag kanske ta och sminka mig så jag ser ut som en människa.

En sak gjorde mig åtminstone gladare nu på morgonen. Tjockisen kom och la sig framför mig så jag fick hålla om henne, och hon kramade mig hela tiden (hur man nu kan säga att en katt kramar?).

<3

Vrak.

Jag känner mig som ett vrak och vet inte riktigt vars jag ska ta vägen just nu.

Uppryckning?

Har inte rört mig ur sängen idag, har inte ätit. Och jag känner inte för att göra särskilt mycket mer heller. Enda vettiga jag ska göra idag är att hämta Ardi från jobbet, wiieho kraftansträngning!

Kan väl ta och berätta litegrann om igår. Vi provade gå ut en sväng i koppel med både tjockisen och Thelma. Thelma blev livrädd av kopplet och tjockisen blev mest arg. De var båda väldigt skeptiska först men sen tyckte de att det var ganska spännande ändå. Dock tyckte båda att det var alldeles för kallt ute! Filmade lite, och sen nån gång ska jag försöka klippa ihop litegrann som katterna har gjort och lägga upp, så håll utkik ;p
Igår provade vi också en ny rätt från Matildas matblogg. (Gick inte länka just nu så lägger in receptet här).

Ingredienser (3 portioner)
400 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
Ljus maizena
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Basilika
1 st creme fraiche franska örter
1 st matlagningsgrädde

1. Strimla fläskfilé & vitlök, bryn i stekpanna.
2. Strö över kryddorna.
3. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka upp.
4. Servera med pasta och sallad.

Dock hade vi potatis istället för makaroner!


Alltså den här dagen.. Den känns verkligen bortkastad. Har bara legat i sängen. Har stigit upp för att gå på toa och ge katterna mat. Men vissa dagar ska väl vara så antar jag. Vi hoppas på bättre dagar framöver.

Fyller ju år snart också - 1 april. 20år, yeey. Förhoppningsvis kan jag fara hem då, det är iaf vad jag vill. Dessutom den lördagen så är det påskrock på Laponia, och det hade varit väldigt kul att få fara dit!


Btw, igår hade vi myspys med frukt när vi såg desperate housewives = myyyys!

Off.

Jag känner mig så off tag på allt just nu.
Jag har väl egentligen ingenting säga.Provade gå ut en sväng med våra bäbisar igår (med koppel). Haha!

Tur i oturen.

Igår kändes det som vi hade världens otur. Klockan var halv åtta på kvällen, vi hade just handlat på Ica Maxi och skulle hem och äntligen göra nå middag. Vi startar bilen, Ardi skrapar rutorna och jag går bort med vagnen och sen.. dörrarna hade gått i baklås. Bilen var igång, men dörrarna låsta?! Det var verkligen inte vad man ville vara med om. Ardi har en extranyckel här hemma, men det var ju inte så lätt få tag i den. Känner inte många med bil här i Umeå, och dom jag trodde kanske skulle gå hade inte tid. Jag kände hur hopplösheten tog över. Då kom det fram en random och frågade om vi var utelåsta. Han försökte ett tag få upp bilen (han trodde han hade bra knep), men sen skjutsade han hem Ardi efter extranyckeln. Så mitt i allt elände fanns det åtminstone något bra - en random som hjälpte.
Väl hemma provade vi en ny rätt. Lax- och pepparrots pasta. Hittade receptet på Matildas matblogg. Det gick fort, det var enkelt, och det var faktiskt riktigt gott!

Idag fortsatte eländet med bilen. När Ardi gick ut till den hade han fått p-böter, för att han står parkerad på "besökare", det gillade tydligen inte riktigt polisen ;)

Min tjockis är jättemysig nu! Hon har varit det ända sen Ardi for och jobbade. Hon är väl glad att få ha mig för sig själv, haha. 

Min bäbis :]

Förr skrev jag alltid blogg när jag kände mig nedstämd, jag mådde bra av att få lätta på det som då tyngde mig genom att göra nå så enkelt som att skriva av mig. Nu skriver jag inga tankar, känner mig lite som pingvinerna i Madagaskar "just smile and waves, smile and waves."

RSS 2.0