Kantarellsås

Idag har jag varit ledig hela dagen, enda dagen i veckan jag inte har praktik. Så dagen har spenderats med att göra lägenheten beboelig igen -  tvättat och städat. Så nu törs man ta hit folk igen.
For upp till Mariedal och handlade lite också. Hittade en vinterjacka på intersport som jag faktiskt tyckte om och som faktiskt var varm! Enda problemet var att min storlek inte fanns i svart färg, så måste vänta ungefär två veckor innan det kommer in fler. Får väl se om jag hunnit hitta någon annan då eller om det blir den :)

Köpte 10kg kattmat, kattschampo och balsam (Dexter kommer bli sååå glad, haha) och vantar som jag har letat så länge! Min mormorvantar har ju gått sönder så var ju tvungen att köpa nya. 

Idag åt jag jättegod middag! Tyvärr blev det att äta själv eftersom Roger var tvungen att fara iväg. Men gott var det iaf - fläskfilé, ugnspotatis och kantarellsås. Såsen var succé, mums!


Idag var det jättefint väder ute, så Thelma rentutav bad mig öppna balkongdörren imorse. Hon kom och hämtade mig från sängen och sträckte sig sen mot handtaget på balkongdörren. Så då lät jag dem gå ut :) Ser ni hur stor Dexter har blivit? Han bara växer och växer. Men om två veckor försvinner hans balls, fixade tid hos veterinären idag. Undras hur han kommer att ändras då, kanske bli lugnare, mysigare? Dock var han väldigt väldigt mysig imorse. Kom rent och borrade in sitt lilla söta huvud i min hand och låg bara där och kurrade.


Katt-tanta ringde igår och tackade för bilderna jag skickade till henne. Snäll som jag är så skickade jag bilder på hur katterna har det här hos mig till henne. Jag tycker det är roligt att överraska människor, även om det bara är små överraskningar. 


Tjockisen ligger och sover vid mina fötter just nu. Hur hon nu kan ligga sådär och sova, det är mig ett mysterium?

Sova!

Nu har jag äntligen fått sova ikapp mina missade sovtimmar, kanske blir man människa igen. Tog en powernap igår innan idol som blev 2 timmar, och inatt har jag sovit drygt 10 timmar. Det var så skönt! Idag går jag praktik på eftermiddagen och sen imorgon är jag ledig, enda dagen jag är ledig i veckan ;p
Dexter älskar sin laserpekare vi fick av Thomas, det enda jobbiga är att när man slutar lysa med den blir han ledsen och letar efter den där röda pricken. Man tycker ju nästan synd om honom stackarn!


Stackars lill-palt ;D

Jag blir så glad =)

Måste än en gång få påpeka hur glad man blir av andra, hur enkelt det är att göra någon annan glad. Ett fint sms och man kan inte hålla sig från att le! 
Men nu tänkte jag egentligen på två specifika saker som fått mig glatt överraskad.
Det första är att igår när Thomas hämtade mig på tågstationen så hade han ett litet paket till mig (och Dexter). Det var en laserpekare, eftersom att Dexter verkligen gillade Thomas laserpekare, nu har vi en egen. Så nu är han nöjd ;) 
Det andra var i lördags, Pär har ju fått börsen han har nu av mig, och den är fullproppad som vanligt. Sen började han säga att "Du fick en komplimang av polisen (tror jag det var?) i Skellefteå". Jag fattade inte alls vad han pratade om men då tog han fram börsen och visade facket där han hade sitt körkort, ett sånt där genomskinligt fack. Då hade dom i Skeå bett han att visa körkortet, han tog ut körkortet för att demonstrera hur han gjort och där var JAG?! En bild på mig, som alltid är där, så varje gång han tar ut körkortet ser han mig. Han påstod att han måste ju ha en bild på mig där eftersom han fick börsen av mig.
Jag blir bara så glad =)


Har man praktik på NUS måste man ha uppsatt hår.

Järvträsk!

Ihelgen har jag varit hemma i Järvträsk, eller lördagen var jag i Arvidsjaur men. Det är alltid lika kul att få komma hem, och Dexter verkar också gilla att vara i Järvträsk. Åkte till Skeå i torsdags och spenderade kvällen hos Krille, bakade scones och drack te :) Sen bar det av hemåt, nästan alla sov när jag kom hem. Christinas dvärghamster Piffi hade de inte hunnit bära upp än och Dexter såg henne. Fast han var snäll, väldigt nyfiken men försökte inte he in nå klor i buren som tur var.


Fredagen bestod stor del av dagen av att göra klar Pärs 20årspresent. Till middag åt vi fisk - Röding, Öring och Sik! MUMS! Även min extra-pappa Hans kom förbi på middag. Så det var jättemysigt!



Delar av mästerverket! Hade med bilder med text till bilderna, gamla sms Pär skickat åt mig, små rim jag skrev och lite ordspråk i boken. Sen även några sidor längst bak där folk fick skriva hälsningar! Jag blev då nöjd ;)

Sen lördag då, då bar det av till Arvidsjaur och party. Åt god middag och grattade Pär innan det blev toxic. Det märktes att det var säsongspremiär, det var nästan lite väl mycket folk på det där lilla dansgolvet. Man har kanske börjat bli lite kräsen nu när man är van Umeås stora dansgolv ;p Men det var ändå jättekul, hann träffa många gamla kompisar och bekantingar så jag är nöjd!
Söndag var det missionsauktion i byan i Järvträsk. Egentligen kan man säga att det är ett lotteri. Det var inte så jättemycket folk men det var väldigt många vinster. Jag fick med mig 4 saker därifrån iaf (dock vann jag bara två själv) - hembakad sirapslimpa, trattkantareller, en jättefin tavla mamma slängde ihop just innan vi skulle dit och nå örhängen mamma har gjort. Bjöd familjen + farmor på middag och sen var det bara att packa sig iväg till Umeå igen. Synd att tiden ska gå så fruktansvärt fort när man är hemma! Fast när jag kom in i lägenheten tyckte jag ändå att det var lite skönt faktiskt. Tur jag trivs både här och hemma :)


Fick vara med på operation förra veckan och då var man tvungen se ut såhär! ;p

Nej nu är det dags för idol! Ska nog göra i ordning ett fotbad till mig själv i första pausen, mina fötter är mer lik isbitar nu än fötter, iaf om man känner på dem! Huvva.

Dr Glas

Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad,
i brist därpå fruktad,
i brist därpå avskydd och föraktad.
Man vill ingiva människorna någon slags känsla.
Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst

Kollar igenom massa gammalt grejs, och tycker bara det är ganska sant så ville skriva det innan jag fortsätter med mitt projekt!

Prinsesstårta!

Blev en mysig lördagskväll. Bakade sirapslimpa med Thomas, eller rättare sagt han bakade med mig - jag har i princip aldrig bakat bröd så vad ska jag veta. Men det blev faktiskt jättegott i slutändan, jag längtar till att få äta frukost nu - synd bara att brödet snart är slut. Medan brödet var på jäsning gick vi ut på en promenad, vi gick till äventyrslekaparken på tomtebo. Det finns en jättestor gunga där, vi rymdes båda två där. Så satt ett bra tag och gungade och tittade på stjärnorna, sjöng "stjärn-låtar". Dock skrattade Thomas mest åt mig, speciellt när jag kläckte ur mig att "Det blir ljusare och ljusare hela tiden, kanske för att ögonen vänjer sig vid mörkret". Det var väl inget konstigt med det? ;) Efter att ha gungat ett tag så åkte vi även lite linbana, dock kändes det som det gick mycket snabbare när man var liten. Man blir ändå aldrig för gammal för att leka!

Åsså skickade vi en puss till Mami!

Igår var det fullt upp. For till tanta och bakade tårta eftersom hennes man fyllde år. Tycker nog att det är den finaste tårtan jag gjort, eller?

Hade ju även ett paket till hennes gubbe. Jag och tanta var på Ica Maxi för ett tag sen och valde ut en fin ram åsså framkallade jag en fin bild på dem som vi ramade in. Dessutom sminkade jag henne och gjorde henne fin innan han kom dit. Han blev då jätteglad över allt vi gjort, han sa det när jag skulle fara "Sofia, tack för allt!" Det värmer i hjärtat.

Sen for jag på IKSU och skulle träna ensam för första gången. Alltså träna är verkligen inte ens kul, varför gör man det ens :p "Sprang" på crosstrainern i 30minuter, trodde jag skulle dö - jag som aldrig rör på mig! Den tycker jag faktiskt är helt okej, den är inte så jobbig eftersom det blir "dämpning" för knäna när man joggar. Gick även lite i gymmet men klockan hade hunnit bli så mycket så gick och solade lite solarium istället. Var länge sen nu men det är ju så sjukt skönt, och det är skönt att inte känna sig så himla blek!
Snabbt hem och göra nå mat, gjorde ett "storkok" av bandspaghetti och kycklinggryta med fetaost så det finns lite matlådor i frysen. Lär behövas nu när vi går ut på praktik. Praktik.. Alltså jag är verkligen inte taggad. Men det kan ju vara jättekul, men det är just att börja så tidigt på morgonen som känns värst. Idag är första dagen, dock börjar jag inte förrän 12.45 så passar på att tvätta lite nu.
Tillbaka till igår, hann precis diska undan middagen och sen kom Roger, Idah, Sankie och Nikkie hit - vi spelade lite canasta. Man hinner ju nästan börja sakna Canasta mellan gångerna!

Deep talk

Powerpointen blev en succé, eller folk skrattade iallafall - mission accomplished. Efter skolan for jag till tanta en sväng, gjorde fransk manikyr på henne eftersom hon har så långa och fina naglar. Enda svårigheten var att få en dement tant att hålla händerna stilla så det får torka. Wellwell, det blev då någorlunda. Imorgon ska jag dit igen, då blir det tårtbak och att sminka henne fin - nämligen så att hennes man fyller år imorgon så då ska vi fixa lite.

Igår åt jag god mat med Nicklas och hans vänner - After Work buffé på TC. Det var inte helt fel kan jag ju säga, och dom var ett glatt gäng. Sen fick jag besök på kvällen, blev lite tv-spel, lite biljarderande på Megazone och faktiskt en film. Dock vet jag inte hur mycket effektiv filmtittande tid det egentligen var. But I liked it!

Nu ser jag mest framemot nästa helg. Kommer bli jättekul, synd bara att tiden kommer gå så fruktansvärt fort.

Ska snart ta och stiga upp, min gymnasielärare ska komma förbi i eftermiddag så man borde väl stiga upp. Sen för kvällen inte med sig några specifika planer ännu, men det löser sig alltid om man vill. Och på måndag börjar praktiken. Jag är så sjukt otaggad att det finns inte. Mycket tror jag beror på att jag ska upp tidigt tre mornar i rad bara nästa vecka, jag förstår inte hur jag ska överleva!

Alltså nu är det maktkamp som pågår här hemma. Tjockisen har alltid varit den som bestämt - divan. Men nu håller Dexter på att bli en stor pojke. Så det ligger lite pälstussar här och där nu. Men snart försvinner ballsen, då får vi se vem det är som bestämmer.

Sett två serier idag. Vampire Diaries och Gossip Girl. Som många vet är jag inte mycket för film men serier gillar jag. Då äre det återkommande en annan värld som man lärt känna som man får besöka. Man lär känna karaktärerna, platserna, känslorna. I en film är allt över på några timmar, och vill man tillbaka är det samma sak igen. Nej, jag gillar helt enkelt serier mycket mer.

Jag förstår mig inte på mytomaner. Varför skryta om saker som inte har hänt, briljera med saker man aldrig gjort, använda sig av sådant andra har gjort och säga det är ens eget. Dessutom att inte ljuga om sådant som är vattentätt, utan även om fakta - sådant som wikipedia direkt kan berätta är en lögn. Att lova saker så djupt att vem som helst går på det, för att sedan svika förtroende efter förtroende. Där jag växte upp fick vi lära oss att vara sann i vårat tal. Jag brukar undvika lögner. Visserligen är jag inte mer än människa, så det händer att jag inte alltid berättar allt när ingen frågar. Såg en film igår där fadern sa till sin son "Respekt!" Respekt.. Även små saker såsom att passa utsatta tider är viktigt.
Ett intryck av en människa kan enkelt förändras, gång på gång på gång, innan man har lyckats placera den människan i ett fack. Jag är en sån människa som inte orkar jaga, utan är någon off blir jag det tillbaka. Visserligen kan jag försöka någon gång men "man blir som man umgås" & "känslor smittar av sig". Visar någon att den verkligen vill träffas, vill umgås - då är det klart man vill vara med den människan. Alla behöver bli bekräftade.
Det är en balansgång mellan att vara för "needy" (krävande) och att visa för lite engagemang. Hur hittar man rätt? Ibland behöver man knappt göra någonting och uppfattas ändå som needy. Ömsesidig "needyness" är bara gullig, jaa när den är ömsesidig. Ibland kan det vara svårt att hitta balansen.

Deep talk deep talk deep talk. Long time no seen but welcome back.

Hmm, det här kändes nästan som ett inlägg mamma skulle kunna skriva. Hennes blogg består mycket av tankar om allt möjligt. Men vad är det man brukar säga - sådan mor sådan dotter. Är ju mest hon som läser vad jag skriver ändå ;) haha. Egentligen varför lämnar man inte kommentarer i andras bloggar oftare, det gör ju skrivandet mycket roligare. Därför tycker jag att ni som läser nu kan lämna en liten kommentar - visa vilka ni är ;)


Tjockisen!

Done!

Aaaah, äntligen är jag klar med den där powerpointen om tarmvred till imorgon. Ibland tror jag att jag gör saker lite väl ambitiöst. Början av presentationer är bilder och animeringar hit och dit, men man märker när jag började bli less. Då blev det i princip bara text rätt av. När det är såna här seminarium äre skönt att ha en tjollrig powerpoint så att fokus tas bort från vad man egentligen säger.

Var och fick sista delen av hepatit vaccinet idag. Det känns som att sprutor håller på att bli lite av ens vardag nu, kanske beror på valet av karriär ;) Sen har jag varit med Nicklas. Vi gjorde godmat - kött och potatis med svampsås. Måste ju få säga att jag älskar svamp! Efter det fick jag spöa honom i lite singstar ;)

Jag och Roger ska förresten och se Henrik Fexeus 1 december. Det är inte ofta jag planerar sååå långt fram i tiden. Men det blir nog riktigt kul. Och jag blir som glad att bli tillfrågad också :]



Snart helg igen

Igår tog jag med mig datorn in i badrummet, slog igång avsnittet av Idol som jag hade missat och la mig i badet. Näe, jag tycker verkligen att det är överskattat. Det är ju skönare ligga i sängen och se, då kan man ligga hur man vill, man kan gå och hämta saker när det behövs.

Idag hade jag tänkt fara och vara med min tanta men det passade inte idag tyvärr. Måste nog fara och göra ärendena ändå. Ska fixa en födelsedagspresent till hennes man som fyller år på söndag =) Dessutom ska jag göra en powerpoint till seminariet imorgon. Kanske är bäst att inte skjuta upp det alltför länge.

Alltså veckorna går så sjuuukt snabbt! Jag förstår inte var tiden tar vägen ibland. Redan på måndag ska vi ut på praktik. Jag gruvar mig för att börja 6.45.. Usch, jag är verkligen ingen morgonmänniska. Men snart är det helg, och jag hoppas att den här helgen blir som jag vill för då blir den bra =)


Det bästa man har sätter man på bordet? Dexter brukar hålla mig sällskap när jag fikar/äter :)

Ursäkta, har jag kommit fel?

Igår var det lillsittning med temat "Ursäkta, har jag kommit fel?". Tyckte det blev ett väldigt bra tema i slutändan eftersom att man verkligen kunde klä ut sig till vad man ville. Och det var verkligen alla olika utstyrslar! Vi fick även bevittna ett bröllop mellan Thomas och Elisabeth, väldigt fin ceremoni! Sen sjöng jag två låtar på kareoke - "Mamma mia" tillsammas med Recy och Sofia, "Värsta schlagern" tillsammas med Thomas. Tycker ändå att min och Thomas duett var fin, med rörelser och allt ;) Sen fick jag även en ros av bartendern, det var lite gulligt =) Hade tänkt sitta still hela kvällen och vila mitt knä, men igår ilade det bara lite så kunde inte hålla mig från att dansa litegrann. Idag känns det i princip bra faktiskt!

Blodig sjuksköterska!

Häromdagen fick jag ett sms av min gamla gymnasielärare. Ett väldigt gulligt sms som avslutades med "Har du bullar i frysen eller ska jag ta med mig? Är i Umeå fred till sönd." Så han ska komma och hälsa på här ihelgen. Ibland krävs det verkligen inte mycket för att bli glad, bara veta att man betyder någonting för en annan människa!

Nej dags att stiga upp ur sängen nu. Kanske prova ta ett bad, ensam, för första gången sen jag var typ 10år? Känns omotiverande men det är ju skönt med värme så. Sen måste jag ju städa igen, förfesten var här igår.. IGEN! Men samtidigt gillar jag att vara här, finns mer att göra här åsså äre nära till allt =) Dessutom behöver inte katterna vara ensamma då.

Bättre?

Sa jag verkligen att det kändes bättre i bulan? Jag tror jag tar tillbaka det. Alltså så här ont gjorde det inte ens när jag föll i trappan och mina ben var alldeles blå och uppsvällda. Ska ringa vårdcentralen imorgon så får vi se vad som händer. Mamma tycker operation, blir det bättre då så kanske det är lika bra men jag är lite skeptisk mot sånt. Jag har aldrig opererats tidigare, har knappt varit till läkaren. Så det känns läskigt. Och jag vill verkligen inte hoppa på kryckor, det skulle jag inte klara av xD Nej hoppas det inte behöver bli så drastiskt.

Idag gjorde jag riktigt middag till bara mig själv - renskav och potatis. Tredje dagen i rad jag äter själv, och innan det hade jag i princip aldrig gjort det. Tror min ensamhets-rädsla har börjat försvinna, om inte försvunnit helt. Vad duktig jag är! Haha. Har inte gjort så mycket vettigt idag, suttit vid datorn meste. Har fortfarande på mig pyjamas, och kommer ha det resten av kvällen, orkar inte byta om, bara onödig smärta för det ;p

Nu är Roger på väg hit. Länge sedan vi sågs, varit så mycket annat med nollningen. Kanske blire att se Beck - levande begravd. Har ju inte sett den än. Så då skulle det vara andra filmen jag ser efter kvarnfesten! Och musik lyssnar jag på igen, knappt att jag reagerar på dom låtar som förr var omöjliga att lyssna på. Jag tror jag håller på att vara bra =)


Min bäbis ;D

En tredje knäskål

Igår var det fest igen, dock var det inte många tappra soldater som orkade (förstår jag det). Våran grupp hade en nolla med sig, den andra gruppen hade också en. Vi for iaf ut på Corona, och jag var väldigt otaggad hela kvällen av någon anledning. Men vi dansade ändå, Thomas och Sofias fuldans vad så sjukt rolig xD Sen satt jag och Sofia inlåst på en toa och pratade om livet i nästan en timme. Var faktiskt jättemysigt.
Ute på dansgolvet igen hann vi bara vara en kvart innan jag råkade vara i vägen. Som vissa vet har jag haft en "bula" på knäet - läkaren sa att det är nå ganglion som hoppat ut ur knäskålen och lagt sig där. Det var en kille som skickade en annan kille genom luften som lyckades landa på mig, och bulan på mitt knä fick ta smällen. Först var det bara smällen som gjorde ont, så var inte så farligt. Men fort gick det innan jag kände hur hela knäet pulserade, hur varje steg sved i hela benet. Jag var så sjukt nära att börja gråta, men lyckades bita ihop. Tack och lov att man har snälla kompisar! Thomas cyklade hem och hämtade bilen för att skjutsa hem mig. Annars hade det tagit en evighet och sjukt mycket smärta för att ta sig hem. Han lindade mitt knä med tryck på bulan och jag tror faktiskt att det hjälpte lite.
Idag har jag inte lika ont. Nu KAN jag börja knäet utan att vara nära gråt, jag grimarserar bara fult. Jag är så sjukt less att ha benet rakt. Ni som känner mig vet att jag brukar både sitta och ligga på tusen olika sätt, svårt att sitta på ett och samma sätt för länge.
Hoppas det går över snabbt iaf, på tisdag är det ju lillsittning och då vill jag vara bra =)

Vad som händer nu idag vet jag inte riktigt. Hade tänkt fara och vara ledsagare åt min tanta men det kändes inte som en jättebra idé längre. Men jag hade säkert gjort det ändå om inte Thomas "förbjudit" mig, han har nog rätt i att jag inte ska dit.

Alltså jag förstår inte hur vissa människor kan somna hur som haver xD


Eftersom mamma har Telia mobil Familj så mms'ar jag och Christina gratis till varandra och jag får bilder av henne då och då. Här är en bild på våran hund Alva där hemma som kurat ihop sig på hennes (mitt gamla) överkast. Söt-poppan :')

Jag håller faktiskt på att ha lite hemlängtan nu!

Tjockisen!

Förresten är min tjockis ganska söt:


Näe nu har jag gjort ingenting på hela dagen. Måste.. röra.. på.. mig!

Restaurang Sofia?

Måste bara än en gång få påpeka att Vampire Diaries är den absolut bästa serien. Ville verkligen inte att avsnittet igår skulle ta slut!

Igår blev det iaf fest hos gammelfaddern Fredrik. Vi var ett glatt och trevligt gäng som drog dit. Vi faddrar i grupp 2 är även väldigt snälla faddrar, för vi bjuder med våra kära nollor fastän vi inte behöver! Och som Jocke (en av våra nollor) skrev - "Ni är så söta :) turen log mot mig vid gruppindelningen (och de händer inte ofta).." Ganska bra jobb tror jag faktiskt vi har gjort ;)
Sen skulle folket ut på Corona men jag, Thomas och två av våra nollor - Jocke och Jonny for hem till mig istället. För varför ska man fara ut när man kan ha minst lika roligt hemma hos mig? Så då gjorde vi lite mat - pommes och hamburgare utan bröd, och sen spelade vi tv-spel. Wii balance board är bra tidsfördriv, åsså får man ju reda på allas bmi, hahaha ;) Nej vad ska jag säga, det var jättekul och jag gör gärna om det. Sen avslutades kvällen med ett trevligt telefonsamtal :]

Mamma skrev i sin blogg:
"Hur "änglar" uppenbaras som skyddande händer. Hur människor som aldrig funnits i ens liv, helt plöstligt som gudasända, blivit en mänsklig skyddsmur när det känns som mörkast."
Med det vill jag väl bara passa på att säga tack till ni som dykt upp i mitt liv och hjälpt/hjälper mig. Hjälper mig när det är jobbigt och jag egentligen inte orkar, jag behöver inte gå igenom någonting ensam. Vill vara med mig och hitta på saker fastän jag knappt känner vissa, fastän jag var väldigt off förra året. Gör mig glad, av att bara finnas där.

Har ni tänkt på hur enkelt det är att ge någon en komplimang, och hur glad den personen blir. Det krävs inte ens någon ansträngning att säga något snällt till en annan människa. Jag t.ex. är fortfarande jätteglad över saker jag fått höra nu under nollning. Tjejer i min klass som jag aldrig haft någon riktig kontakt med har kommit fram till mig och sagt ungefär samma sak allihopa - att de alltid tycker att jag är så fin. "När man kommer där till tentan och känner sig som ett vrak så är du ändå alltid så fin!" Och själv känner jag mig absolut inte alltid så fin, men oj vad glad jag blir av att få höra att dom tycker det!


Gårdagskvällens outfit.


En nöjd Thomas med en Sofia på båda sidorna ;)


Och lill-Dexter. Han funderade vad det var som blixtrade ;)

Förresten, jag måste köpa mig en laserpekare. Shit vad Dexter jagade efter den där röda lilla pricken, och vad kul han tyckte att det var! Dock tror han ju dels att han är en hund och dels har han ingen kondis så han började ju flåsa efter ett tag. En katt ska inte göra så Dexter! ;p

Vampire Diaries

Äntligen har det börjat om, första avsnittet av säsong två ska alldeles strax ses av mig. Det är absolut den bästa serien just nu!

Ihelgen blir det också party, känner mig lite otaggad just nu. Men sen när nollningen är över lär man väl sakna det och tycka att man har på tok för lite att göra. Aldrig är man nöjd ;)

Måste bara få visa vad min gubbe skrev i "våran" bok förra veckan, stackarn!!
"Söndag 5/9. Sitter ensam på mitt rum. Utanför fönstret är allting helt enkelt kolsvart, inte den minsta stjärna lyser i ensam i det kompakta mörkret. Jag är ledsen att vårt sist mötet blev både kort oh sorgligt - för mig iallafall. Jag saknar dig oh hoppas att vi ses snart igen!! Hoppfull men tårögd."
Det var i lördags när jag jobbade han skrev det (och han trodde väl det var söndag), så där på kvällen kom han studsande "Sofia, Sofia. Nu har jag skrivit i boken!" Och då vare det där han skrivit. 

Jag känner mig väldigt glad och lätt just nu =)


Det här är nog mitt nya favorit-te. Dom har det på jobbet, måste köpa!!

Lite bilder


När mitt hår var nyfärgat och nyklippt :)


Tjockisen var törstig :p


Utslagen krigare :)


Togafest!


Faddrarna för grupp 2 ;D

Idol

Bara 16år?!
Skit duktig ju!
Och lär väl vara flickfavoriten ;)

Alonetime.

Idag har jag ätit middag ensam, vilket breakthrough! Medan jag åt började jag även läsa sista twilight boken igen, har som haft paus sen jag såg att en hel "bok" skulle handla om Jacob xD Annars tvättar jag just nu, ska ta och städa också. Är inte vackert här nu!
Nollningen fortsätter, avslutas på tisdag med lillsittning tema "ursäkta jag kom fel", och jag har beställt en outfit till det ;) haha.

I fredags var jättekul. Först vare kareokekväll på krogen krogen och sen när vi skulle på corona sprang vi lite i rondellerna och så. Var så himla flummigt, kan inte förklara hur kul det var. Är bara vi som var med som förstår. Togafesten i tisdags var också trevlig, roligt när massa sjuksköterskestudenter kommer iklädda vita lakan ;)

Har även hunnit med att jobba lite. Jobbade lördag som hela dagen och sen igår kväll. Det är som mysigt att jobba men jag är lite less ibland. Kanske för att jag är så trött ;p

Nu kan jag ta och berätta lite om Dexter också. Han har vuxit och blivit en stor pojke. Han har börjat få balls så han är lite rastlös mellan varven. Men han har också blivit mysigare. Han kan ligga i knäet  medan jag sitter vid datorn, bara ligga där som en liten boll och kurra. Igår när jag kom hem hade han nog saknat mig tror jag. Han följer ofta med in på toa, han vill ju vara där man är, men igår när jag gick på toa hoppade han upp och låg och kurrade i mitt knä där också! Lilla söt-palten :') Dock har han fått nå konstigt för sig. Han brukar sitta uppe på handfatskanten medan man borstar tänderna, tvättar händerna eller dylikt. Men nu har han börjat kissa i handfatet också! Förstår inte varför xD
Tjockisen och Thelma är fortsatt mysiga, har nog även blivit lite mindre skygga sista tiden. Härdade av allt folk som varit här. Det är så mysigt att alltid ha någon att komma hem till, och i princip varje natt sover alla tre i sängen med mig. Tur jag har en dubbelsäng så vi ryms allihopa ;)

Jag ser verkligen inte mycket på tv. Hade helt missat att idol började i tisdags, och jag som ser varje program. Så igår efter jobbet såg jag både avsnitt från tisdag och onsdag, så idag ska jag se när det faktiskt går :) 

Avslutar med nå bilder sen jag var hemma sist, dock endast tagna med min gamla dåliga mobilkamera :p


Dexter och Alva ute i det gröna.


Sofia sponsrad av Eklunds ByggRörElse, när vi skulle ut och fiska :p

Veckan som varit

Vill för det första säga att nollningen är huuuur kul som helst, nästan i klass som studentveckan?

Fredag
Först lekte vi lekar med våra nollor, våran grupp hade förberett konfotboll. Sen var det bara skyndsamt hem och byta om för partajandet på kvällen. Skulle äta middag med Vännäs-grabbarna. Martin ringde och frågade om vi skulle följa ner på Berghems restaurangen och det tyckte jag lät som en bra plan meeeen.. Då blev jag kidnappad! Martin och Sankie hedde ett gult örngott över mitt huvud, förde mig till bilen och sen bar det av. De körde runt halva Umeå kändes det som, och runt i rondeller så jag skulle villa borta mig. Sen backade de och jag tyckte att jag kände igen mig men var inte riktigt säker. Sen blev jag buren sista biten men jag hörde ändå på trappen in vars vi var - Feffo. När jag blev nedsläppt i lägenheten kände jag lukten av tacos och trodde att vi alla skulle äta där, men ack så fel jag hade. Då hade Feffo gjort i ordning "taco á la Sofia" för bara oss två :D När vi sen for upp på Berghem for jag på nollningsfesten en sväng och var sen hos Martin. Men måste säga att det var riktigt roligt att bli sådär överraskad :D

Lördag
Förfest hos mig. Vi spelade wii balance board och det visade sig att Thomas inte var någon hejare på fotboll som han trodde, Jocke däremot. Vad hände?! Wellwell, sen utgång på corona. När vi först kom dit var det dödare än laponia i Arvidsjaur brukar vara. Men efter ett tag droppade folket in, och det blev riktigt många. Blev nästan fööör många kan jag tycka, haha. Kvällen avslutades med en tacotallrik på NH. Jag kan inte riktigt sätta ord på kvällen men hade riktigt kul!

Söndag
Knytkalasfika! Var dock inte så många som orkade sig upp på det här. Vi var mest faddrar men några tappra nollor tog sig dit =)

Måndag
Den här kvällen var helt sjukt kul. Förstår inte riktigt vad som hände. Spelkväll hemma hos en fadder stod det på schemat, så vi var hos mig. ALLA i grupp två - både faddrar och nollor deltog. Vi spelade Alias och det blev mer och mer högljutt och så himla roligt. Vi skrattade så vi grät till slut.

Kommentar 1 (när vi spelade alias):
Jag: "Slalom!"
Thomas: "Att...?"
Jag: "Slalomera!!"

Kommentar 2:
Recy: "Jag betalar med kakor i natura!"

Kommentar 3:
Sofia: "Strök du sånt där över musen?"
Jag: "Nej bara över pinnen."
Kommentar 4:
Thomas: "Motsatsen mot vitt?"
Jag och Sofia samtidigt: "RÖTT!!.. Vin?"


Tisdag
Paus från nollningen men var ändå fullt upp. Först skola, sen lite jobb och sen volleyboll i Vännäs :)

Onsdag
Grillkväll vid Nydala, myspys!! Vi var rätt många där och vi fick 4 nya nollor till våran grupp. Jag säger då att "tur jag inte är nolla i år!" Det var diverse lekar och jag hade inte velat göra vissa av dom. Den station jag stod vid gick ut på att en av nollorna i varje grupp skulle ta upp ett äpple ur vatten och sen hitta hallongodis i mjöl - USCH! Sen blev det några som badade, och jag har inte badat en enda gång i sommar, det är ju kallt! Sen satt jag, Sofia och Fredrik och diskuterade väldigt länge, och vi skrattade. Sen blev det kallt så jag valde att flytta närmare elden. Då blev det typ "massage-tåg". Vi satt i ett led och masserade och värmde varandra - myspys :] Vi var fem stycken kvar i slutet. Det blev en lång kväll ute men vi överlevde kylan ;)
Torsdag
Ledsagade lite först, var på Ica Maxi och kollade runt. När jag var klar där blev det Ica Maxi igen, för att inhandla saker till morgondagens tacos! Sen blev det lite jobbigt, men nu äre iaf gjort. Och nu har jag fina lösnaglar på mig - tack för all hjälpen Roger :)


Bilden är tagen för någon vecka sen, när Feffo och Marcus slängde sig i kajen ;p

?



Now that it's all said and done,
I can't believe you were the one
To build me up and tear me down,
Like an old abandoned house.
What you said when you left
Just left me cold and out of breath.
I fell too far, was in way too deep.
Guess I let you get the best of me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

You took a hammer to these walls,
Dragged the memories down the hall,
Packed your bags and walked away.
There was nothing I could say.
And when you slammed the front door shut,
A lot of others opened up,
So did my eyes so I could see
That you never were the best for me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

Well, I never saw it coming.*
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
Well I'm putting my heart back together,
'Cause I got over you.
Well I got over you.
I got over you.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you. 


RSS 2.0