All-white-party

Igår hade Feffo födelsedagskalas med tema All-white-party. Det var väldigt trevligt att titta på alla människor som var så ljust klädda till skillnad från vanliga fester där de flesta har mörkt. I början var jag ärligt talat lite otaggad, jag var lite seg. Väl där så ändrades det snabbt, det var mycket trevliga människor där :)

Nej nu ska jag ta och äta någonting innan jag ska iväg och hålla i hudvårdsklasser, idag har jag två stycken med folk jag inte känner - spännande! :)

Myspys!

Första hudvårdsklassen

Jag har som sagt blivit fristående hudvårdskonsult. Sedan jag började med detta har jag låtit det ligga på is ett tag eftersom jag haft fullt upp med praktik. Nu idag hade jag min första hudvårdsklass och det dimper ner bokningar och folk som vill boka hela tiden. Det känns jätte roligt, och spännande att se var detta leder! :)
Idag var jag hos en kompis till mig, Camilla från hemtakterna. Hon och hennes vänner var väldigt trevliga, en bra första klass. Och det är så roligt att låta folk prova på dessa produkter och hur de reagerar.
Jag tappade tråden någon gång när jag pratade om själva företaget, men i övrigt gick det bara fint. Om produkterna kan jag rätt mycket så då flöt det på relativt enkelt.


Kattutställning

Idag har varit en lång dag. Jag och Caesar har varit på vår första kattutställning, och tur som vi hade var Idah med oss hela dagen. Det visade sig faktiskt att tiden gick väldigt snabbt, jag som varit orolig på att bli spyless efter halva tiden. Men med trevligt sällskap så! :)
Jag var där redan igårkväll och klädde buren vilket var skönt - så att jag visste var jag skulle gå och så. Vi var där just efter 06.30 imorse, han klarade veterinärbesiktningen och efter att ha checkat in honom satte vi honom på plats i buren.
Vissa av dessa kattmänniskor träffade jag på inför-kattutställnings-mötet härom veckan, och de verkade som de kom ihåg mig rätt bra. Tydligen efterlyste de alla nybörjare i högtalarna någon gång men det missade jag - då kom en av funktionärerna fram till mig:
"Men Sofia, jag väntar ju på dig! Alla nybörjare ska ju komma till mig och få en sån här."
Då fick vi en röd lycka till rosett. Tyckte det var fint att han kom ihåg mig när jag inte hörde. Caesar var bland de första upp till domaren. Hon sa att han hade väldigt fin placering på öronen och var väldigt fint generellt. Det hon påpekade var hans platta panna och att han är rätt mager - inte särskilt muskulös. Dock sa hon att han är en väldigt typisk 1-åring och hade potential att bli bättre. Hon tyckte i alla fall att han var en "sweet boy" med "sweet sweet temper".
I nomineringen (bästa hanen i den klassen som hon bedömt) hade han faktiskt chans att gå vidare. Det stod mellan han och en annan katt som var några år äldre och då vann den andra katten, mycket eftersom att  Caesar inte är färdigutvecklad. Nåväl, jag fick certifikat och det var ju det jag for dit för. Han uppnådde alltså tillräckligt med poäng för att få det. Skulle han få två såna till skulle han bli "Champion". Frågan är ju om jag kommer orka ställa ut honom igen, återstår väl att se.
I slutet av dagen var jag riktigt less men det var inte förrän sista timmen innan man fick fara. Man får inte fara tidigare eftersom att det är folk som betalar in sig för att gå och titta på katterna, då ska det inte stå massa tomma burar.
Har även träffat mycket folk som man känt idag, och pratat med såna man inte alls trodde man skulle träffa där. En mycket trevlig dag, och mycket tack vare Idah. Är även mycket stolt över Caesar som hållit sig så lugn och cool hela dagen trots alla intryck som varit runtomkring honom.

Rosetterna han fick under dagen!

Efter utställningen åkte jag upp till Henke och träffade större delen av hans familj. Hans mamma hade frågat om de inte skulle bjuda mig på middag nu när de var här i Umeå och det tyckte jag lät som en bra idé. Det är så mysigt med familjer, och Henkes familj var verkligen jätte trevlig! :)

Men nu är det slut för idag ;)

Sista veckan praktik

Sista veckan av praktik börjar snart, dock endast 1,5 dag kvar på Ålidhems Hälsocentral. Jag har trivts väldigt bra där och distriktssköterska känns som ett intressant yrkesval. Detta är alltså sista praktiken jag gör under grundutbildningen. I sommar vet jag ännu inte vad jag ska göra, var jag ska jobba. Jag har tackat nej till två jobb och varit på en tredje intervju, har ännu inte fått den lön jag vill ha. Jag känner mig dock inte stressad över att inte ha sommaren planerad, det löser sig alltid.

Ihelgen har jag jobbat två nattpass. Vi var två stycken som satt vak hos en patient, visade sig vara en klasskompis som jag skulle sitta där med. Även om vi inte känt varandra särskilt bra sedan tidigare så fick vi nog reda på rätt mycket om varandra under dessa timmar - vilket var mycket trevligt.

Egentligen bryr jag mig ju inte särskilt mycket vad andra tycker, men jag har ändå blivit väldigt avhållssam med bloggandet för att jag inte vill att någonting ska vändas mot mig.

Jag kan åtminstone visa en mysbild på Alva och Caesar som togs när jag var hemma i Järvträsk:

Olivia och CaesarJag har sagt det förr men säger det igen, Caesar är verkligen en obrydd kisse. En snäll grabb =)

RSS 2.0