Wunderbara day!

När man inte vill sluta från sin praktik när man ska sluta och fara hem, då har man en ganska bra praktikplats, huh? =) Idag fick jag en snilleblixt som var väldigt omtyckt av alla där, både de boende och personalen! Varför inte ta tillvara på höstens alla fina färger och göra nå av det? Sagt och gjort, jag och två gubbar tog en påse och gick ut och plockade med oss halva skogen in. Dock slutade jag innan vi hann börja med "höst-tavlan" på riktigt, vi hann bara göra himmel med moln och sol. Dessutom vek jag nå hoppande grodor (som jag och Lindberg lärde oss på en håltimme), och de små grodorna var verkligen populära!
Dagens make-me-feel-good-moment: "Du är väldigt driftig!" (sjuksköterskan på praktiken påpekade det.)
Gårdagens make-me-feel-good-moment nr1: "Du har så len hud, så mjuka händer." (sen drog "tanta" en dikt om lena armar som jag inte riktigt minns.)
Gårdagens make-me-feel-good-moment nr2: "Ååh, så mjuka händer du har!" (sen pussade tanta nr2 min hand, såsom riddare kysser prinsessorna i alla filmer.) "Oj, förlåt gick jag för långt nu?"

Och nu snart ska jag få äta lasagne, med Ardis handgjorda vita sås.. Eller vänta nu? Nejmen, Ardi har varit så duktig att han har lagat lasagne åt mig, och den är ju lite speciell. Hur god som helst, med svampinjoner (som jag kallas champinjoner när jag var liten).

Tacobuffé.

Jag gillar måndagskvällar, iaf de tre senaste. Jag och Feffo bestämde att vi skulle fika varje måndagkväll, men eftersom det var idol ikväll så blev det att vi åt middag ute istället. Tacobuffé'n på Balder var ju inte att leka med, MUMS säger jag bara! ^^

Imorn börjar jag redan klocka sju, yeey! Upp och hoppa tidigt. Men det kommer nog bli great, tror de här tre veckorna kommer att gå fort!
Någonting är fel med mina fingrar (framför allt vänster pekfinger), PAIN!
Dagens make-me-feel-good-moment: "Du har en go aura runt dig."
Goodnight!

Demensboende.

Usch vilket väder det är! Nyss vare ju relativt bra, bara lite (mycket) blåsigt. Men när jag satt på bussen så började det spöregna! Så det blev att cykla hem i spöregn, jag var ju ganska blöt kan jag ju säga. Jag gillar inte regn!

Anyway, har varit och kollat där jag ska praktisera nu i tre veckor. Har inte fått något schema än men det kommer nog bli great! Var då jättetrevligt personal och söta gubbar och gummor ;) Det som är bra är att det är ett demensboende, alltså fysiskt relativt friska människor. Där jag tidigare varit har det ju varit multisjuka. Bra med omväxling. Så de tyckte att det skulle vara jättekul om man kom på någon aktivitet som man själv kunde hålla i, sittgympa eller nå. Men inte kan jag sånt?! Någon som har något bättre förslag vad man kan hitta på med gamlingarna? =)




Långkallingarna är back!

Ännu en gång har mamma bett mig att bli bättre på att skriva blogg. Okej, I will. Man behöver ju inte ha lika ambitiösa inlägg som tidigare kanske ;)

Ihelgen har jag iaf varit hemma, ja hemma i Järvträsk. Anledning? Framförallt var det för att överraska Pär som fyllde år, 19 gamla år ;) Men det var som bara mamma som fick veta att jag skulle hem, så på torsdagen skulle vi äta middag allihopa (även farmor). Stackars farmor var inte alls beredd att jag skulle vara hemma och hon fick rentutav tårar i ögonen och kramade om mig flera gånger (då överdriver jag inte ens).
Fredagen så bar det av till Arvidsjaur. Jag och Ardi lyckades baka havrerutor med nougat (ja, jag lyckades baka någonting!!). På kvällen blev det först middag + canasta hos Edlunds för att sedan fara till Sofie och Johan och förbereda the surprise! Jag, Ardi och Fia gömde oss i sovrummet så att Pär och Marklund inte förstod någonting, för att därefter börja med våran skönsång "Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år!!" Man kan ju minst sagt säga att Pär blev glatt överraskad! =)
Lördagen spenderades i Järvträsk vi spelade massa spel med familjen och det var lika kul som alltid!
Sofia: "Jag skulle säkert kunna bli ganska bra på poker om jag bestämde mig för att lära mig det."
Ardi: "Ja, det skulle du garanterat så strategisk som du är. Lär dig det så drar vi till Vegas!"
Mamma: "Nej inget Vegas. Sofia ska utbilda sig till sjuksköterska och sedan flytta tillbaka hit."
Pappa: "Ja, tillbaka hit och spela nätpoker."

HAHAHAHA.
Söndagen blev det lite mer spelande med familjen och sen blev vi bjudna på fika hos Vicci. Mums! Och Theodor håller ju verkligen på att bli stor, en sådan söt liten krabat :') Ska jag ha barn, så vill jag att min unge ska vara som lill-Theo!
Idag så börjar vfu'n (praktiken). Ska vara borta på tomtebo så har varit och köpt ett busskort för jag orkar inte cykla så långt varje dag. Ska sätta mig och kolla upp busstider nu snart så jag kommer i tid första dagen. Kommer väl kännas ungefär som att gå tillbaka och jobba (dock gratis), men förhoppningsvis lär jag mig någonting nytt under dessa tre veckor =)
Och ja, påtal om rubriken. Nu kan jag inte hålla mig från långkallingar längre!

Tur?

Jag är väldigt lyckosam människa, har tur i det mesta, förutom när det kommer till cyklar. Min gamla cykel var inte den bästa, den gick inte växla med, trampen lossnade med jämna mellanrum och vid vissa tillfällen lossnade även bakdäcket. Trodde att dom tiderna var förbi nu när jag köpt en helt ny cykel, min fina röda mustang, men icket! Idag när jag cyklade hem från universitetet, vad händer? Jo, trampen lossnar! Vad är oddsen? Så jag traskar halvtomhalvt ilsken och skrattande. Men tror ni att jag lyckas skruva tillbaka trampen själv? Nej förmodligen inte.. Enda jag fick ut av det var svarta fingrar. Tur att Marcus ändå skulle hit, så jag tvingade han att fixa det när han kom hit ;) Tur någon är händig iaf. Sen åt vi någon tacopaj som han tillagade (eftersom jag är helt inkompetent när det kommer till matlagning.)
Ikväll (eller snart?) ska Frida komma hit. Hon ska då färga mitt hår, försöka få tillbaka de röda slingorna, åsså ska vi se idol ikväll =) Myspys!

Goodmorning!

Alltså shit, jag har verkligen inte sovit bra inatt. Lyckades inte somna förrän efter kl3, och sen har jag varit väldigt bra på att snurra runt inatt. Haha, jag drömde så fult xD Drömde att jag var i Glommers och att man fick skriva ett rim till alla som var där, jag var ju ganska bra. Dock det enda jag kommer ihåg jag skrev just nu är "Leif Björk skulle man kunna kalla Leffo, men min kompis han heter ...." (Feffo). Dessutom drömde jag att jag var hos Jennifer och hon hade så sjukt mkt twilight-saker (ja Jen, mer än vad du har) som var värde en förmögenhet, och jag försökte få henne att sälja och tjäna pengar men det ville hon inte :p
Hmm, nej nu ska jag kanske ta och stiga upp, he mig in i duschen. Har möte med syon idag kl11 så =) Sen ska en klasskompis hit och äta lunch med mig (ja, för att jag var för lat för att cykla ner på stan och köpa lunch). Och ikväll har jag inte riktigt bestämt mig, träna eller låta Frida färga mitt hår? We'll see =)

An evening with Feffo!

Kvällen med Feffo var bättre än förväntat! Okej, det där lät hårt mot Feffo, men jag hade verkligen inte förväntat mig att ha träningsvärk i magen av allt skrattande, och dessutom en ömmande rumpa (tack vare att ha åkt på pakethållaren) som verkligen inte vill att jag ska fortsätta sitta i soffan nu längre. 
Dagens kommentar à la Feffo:
"Men Sofia, vi kan ha sex med varandra, öva you know."
Okej, kanske inte just de orden men jag höll då på kissa på mig av skratt. Samtalsämnena ikväll har verkligen spårat, allt från hur man ska klä sig snyggt och vilka som är lätta att styla snyggt, snygga tjejer och killar, hur het Ryan i O.C är, och alla de mest konstiga sex-samtal ever. När man påbörjar en mening med "påtal om kukar.." så är det kanske inte så bra?
Anyway, det har varit great, och jag förstår verkligen varför jag vill ha Feffo som min vän!

Shit nu måste jag ju röra på fläsket, hela vägen till sängen! Hur nu det ska gå? Jag kommer måsta böja mig mitt mellan sofforna för att få ut sladden till datorn, sedan bära denna tunga mackapär hela vägen till sängen för att koppla in den i ett uttag där. Sen kommer jag måsta plocka upp Ralf från golvet (eftersom Ardi slängde ner han innan han for härifrån) så att jag har min vanliga natt-kram-kompis by my side! Nej nu tjollrar jag ju mer än nödvändigt, dags att sussa.

Sweet dreams!

Helgen.

Den här helgen har varit helt okej (och lite till) måste jag säga. Fredagen var det bästa, lillsittning med tema nörd. Det var hur kul som helst, och dessutom var alla så sjukt snygga ;) Var riktigt kul att få vara och dansa litegrann igen, men det slår ju inte toxic och Lindberg tyvärr. Det är ju som nå speciellt med det =) Anyway.. Hmm, vet inte riktigt vad jag ska säga om fredagen? Började med att vi for på E-puben och väntade på mat. Vi hade blivit uppmanade att inte äta innan utan att det var middag där kl19. Visst samlingen var kl19 men vi fick vänta i två timmar på mat?! Tur att jag åt lunch/middag innan iaf säger jag bara. Sen fick alla små lappar med uppdrag de skulle utföra under kvällen, men jag fick ju en lätt "Du får inte börja någon mening med "men du"". Hmm, svårt?
Vi är söta små nördar! ;)
Jag och "Mimmi" i slutet av kvällen.
Lördag så for jag och Ardi ner till Feffo för att joina han och Martin. Spelade lite kort (plump) och gissa vem som vann? Ibland måste jag bara få säga att jag har så sjukt mkt tur. På tal om tur, jag hade ju inte köpt någon kurslitteratur för att det sved för mkt i snåltarmen. Så har kollat lite på blocket men inte har svarat när jag skickat ett mail. Men då en morgon fick jag för mig att nej nu ska jag kolla blocket och där fanns de fyra viktigaste böckerna för 800kr i Umeå! Annonsen hade knappt legat ute en timme, så jag ringde och jag fick böckerna. Dessutom så kommer jag få ett nintendo 64 med 14spel och 4handkontroller snart från blocket. Shit, måste börja ta det lugnt med pengarna, men nu har jag ju som snart det jag vill ha ;)
Igår var en riktigt söndag a.k.a slappardag. Jag och Ardi gjorde ungefär ingenting på hela dagen förutom såg massa tv-program på datorn och tvättade. Det var faktiskt en riktigt härlig dag, dock kände jag mig sjukt tjock eftersom att det blev ju endel onyttigheter xD
Idag har Ardi farit hem till Arvidsjaur, men någonting säger mig att han inte kan hålla sig borta härifrån särskilt länge? ;) Så det här är första gången jag är själv i lägenheten, det känns som både och. Både skönt och inte skönt. Men det kan nog vara nyttigt prova vara lite själv också. Haha, hur bra jag nu kommer vara på vara själv, ikväll kommer då Feffo hit, han borde vara här på en halvtimme.

NÖRD!

Utgång ikväll med tema Nörd.
Jag tror snarare att jag råkade välja tema bad-taste!

090909

Jag är ingen hejare på att uppdatera bloggen, men nu har jag fått så många förfrågningar att göra det så here we
go. Ikväll har jag egentligen volleybollträning, men jag orkar verkligen inte. Är världens tröttast (ja, jag somnade på vissa föreläsningar idag). Anyhow, bilden tog Ardi på en av mina träningar. Han gillade att han lyckades ta en bild när jag var "in action" ;p I söndags var en riktigt rolig träning, då tränade jag bara med killarna! Och vi var inte särskilt många, men kul var det (trots att nätet var aningen för högt för att jag skulle nå upp!) Dock gillar jag att Ardi var med och tränade lite (vänta så ska ni få se att han också fastnar i volleyboll världen). Däremot måste han ju lära sig tajma sina hopp så att han inte får sprickor i tårna när han landar (ja, det var vad som hände sist).
I fredags var jag på Feffos inflyttningsfest, och det var riktigt kul. Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta kvällen, den här bilden gör det nog bäst:
Dock var jag ju väldigt snygg i min outfit (men har ännu inte riktigt lärt mig fixa luggen utan Bonds hjälp) :
Lördag så var Viktor här. Och Viktor hade verkligen övertaget från början när vi spelade monopol, och ändå så vann jag i slutändan! Det roliga var att när Ardi hamnade på en av mina gator och skulle betala så kom Viktor på att de två skulle gå ihop i en ekonomisk förening, med gemensam ekonomi. Den idéen skulle jag aldrig få om det innebar att kasta bort mina pengar för att betala någon annans skulder. Anyhow, efteråt var vi då tvungna skynda oss på Ica Berghem och köpa varsin trisslott för att kolla vem som hade mest tur..
.. Svaret blev ingen av oss :p
Måste bara få påpeka att Viktor, shit vad jag gillar den killen! Hur kul som helst =)
Shopping är ett roligt tidsfördriv, det tycker t.o.m. Ardi! Jag älskar att springa och hämta kläder till killar som de ska prova, finns det nå roligare? Blev ju dessutom att inhandla vissa saker, eftersom jag har så bra smak ;)
Snygg skjorta!
Idag kändes det som jag fick mitt liv tillbaka, åtminstone mitt gamla liv. Fick ett brev av mamma och vad låg där i? Jo mitt USB-minne som varit borta så länge (okej, sen början av sommaren, men trodde verkligen att jag aldrig skulle få se det igen)! Shit vad glad jag blev då!
En annan sak jag gjort idag är att koppla in nya internet, det gick snabbare än jag trodde att få det. Så nu har jag 100mbit/s från AllTele, och ja det märks att det går mycket snabbare! Me like!
Imorgon är det sista nollningsaktiviteten. Lillsittning med tema Nörd. Okej, jag vet väl inte om man kan kalla det jag ska vara nörd ens, utan snarare bara ful? Ska ha blå prickiga leggings, randig skjorta, skottsrutig kjol, tåsockar och gladiatorsandaler. Det enda snygga är ju skorna. Så mitt tema är typ FUL! Men det ska bli kul, folk lär ju få skratta åt mig iaf ;)
090909 !

Lång skoldag.

Idag var första riktiga skoldagen kändes det som, 8.30-17.00. Jag är supertrött nu! Fast som vanligt blir jag piggare framåt kvällarna. På en föreläsning idag tror jag t.o.m. att jag nickade till lite. Oops! Om någon timme kommer iaf Daniel hem, så nu blir det att sova på bäddsoffan ett tag framöver för min del. Yeey! Ardi är nog lite småtrött, för han ligger på soffan och halvsover, sömnryck är hans andranamn right now.
Förmiddagen idag bestod av massor av information, bl.a. om VFU (VerksamhetFörlagd Utbildning). Då fick jag veta att de slumpar vars man hamnar, och man kan hamna varsomhelst i hela västerbottens län! Och man får inte söka egna platser någon annanstans. Kul om man hamnar långt borti någerst där man inte känner någon eller nå?! Nej, jag håller verkligen tummarna på att jag får praktikplats i Umeå eller åtminstone här i närheten så att jag kan pendla mellan.
Igår var jag ambitiös. Slutade tidigt, kl13 och då for jag till lägenheten (känns fortfarande inte riktigt rätt att säga hem), och tvättade x antal gånger, diskade undan massa och torkade bord och bänkar. Dessutom så dammsugade jag!! Jag hatar att dammsuga och gör det inte gärna, men igår gjorde jag det riktigt noggrant dessutom, tog ut vissa mattor t.o.m. Sen på kvällen skulle jag till Vännäs och prova spela volleyboll med tjejerna där. Jag ångrar verkligen inte att jag for, så tack Feffo att du lurade dit mig! =) Dock kom vi ganska mycket försent, och allt var Feffos fel! Han sa fel tid till oss att vara på OK, och sen när vi todde vi äntligen skulle lämna Umeå så kom Feffo på att oj, vi måste vända och hämta en dammsugare. Men jag hann då vara med ett tag, och det känns idag kan jag säga. Jag är hur lämmen som helst i hela kroppen, men det var så värt det! Volleyboll är ju verkligen jätteroligt.
Hmm, undra om jag ska väcka Ardi nu eller? :p

RSS 2.0