Sex säljer

Skrev till en kompis att jag haft 119 besöker hittills på bloggen idag (nu är det 126), och då skrev han som svar:

"Du ser, sex säljer! Oavsett om du ska sälja bloggtrafik eller underkläder, eller klockor, eller sockar, eller bilar, eller...ja, you name it ;)"

Vetenskapliga artiklar

Efter att jag fixat med kategorierna här på bloggen har jag letat vetenskapliga artiklar på databaser. Är redan sjukt less och det krävs att fler hittas. Imorgon blir en liknande dag.
Jag har faktiskt ätit en gång idag, men jag har inte ännu tagit på mig kläder utan springer runt i nattlinne, morgonrock och tjocksockar.


Caesar, helt utslagen!

Trekant?



För ett tag sedan fick jag ett meddelande från en tjej:
"Tycker du bara om pojkar?"
Jag svarade att så ligger det till och undrade så klart varför denna fråga dök upp ur intet.
"Njäe tänkte om du ville mysa tillsammans med oss." (Oss = hon och hennes kille).
Jag tackade artigast nej till erbjudandet, kände inte att en trekant med hon och hennes kille var något alternativ för mig. Själva samtalsämnet har dock dykt upp ibland efter det, mest för att det är lite roligt att diskutera, jag vill dock påpeka att jag inte har någon som helst plan på att ha en trekant!

"Trekant är en form av gruppsex där tre personer deltar, oavsett vilken kombination av kön som är involverade.
Precis som med andra typer av gruppsex är trekanter i verkligheten relativt ovanligt jämfört med sex mellan två personer. Orsaken till detta är omtvistad, dels anförs samhällets traditionella tvåsamhetsnormativitet inom sexualiteten, dels anförs det att det är på grund av de osäkerhets- och svartsjukekänslor som kan uppstå, men även på grund av rädsla för könssjukdomar."

Enligt Wikipedia.

Efter att jag fått förfrågan av denna tjej så diskuterade även vi två detta ämne litegrann, jag hävdade att trekant skulle kännas så konstigt, som att en skulle bli tredje hjulet, särskilt om det är med ett par! "Ingen blir utanför" fick jag då till svar.
När jag har diskuterat trekanter med kompisar har vi oftast varit överens om en sak, att det är svårast att veta hur man ska börja. Att risken att stämningen blir lite tryckt om man bestämmer att "Kom hit på lördag kl 19 så har vi en trekant." För vissa kanske det fungerar, men jag personligen skulle ha svårt för det. Just det att det är bestämt i förväg? Jag är lite mer av den naturen att "det bara ska hända", inte att man ska planera det och bestämma var, när, hur.
Vad jag har förstått är det inte helt ovanligt att par letar efter en tredje, för att krydda till förhållandet lite kanske? Jag har hört en del kompisar berättat om hur de drömmer om en trekanter, både de som är singlar och de som är/har varit i ett förhållande. Det finns en hel del sidor på internet där man kan söka efter likasinnade också.
Jag står ändå fast vid att trekant inte är någonting jag skulle vilja prova, att det för mig känns självklart att en blir tredje hjulet. Jag ser inte ner på dem som väljer att ha trekant, det är absolut upp till dem. Jag tycker att det kan vara fascinerande att diskutera, men det stannar där.


Vad har du för tankar om trekanter?

Nya kategorier



Nu har jag fixat och donat lite med kategorier här på bloggen, och även flyttat alla inlägg till rätt ställe. Vissa inlägg har passat in på flera kategorier men de har bara hamnat på ena.
Tänkte berätta lite vad varje kategori innehåller, ungefär.

* Allt - Här kommer man till startsidan av bloggen, så där ser man allt, det senaste.
* Vardagligt - Här finner ni det som händer i mitt liv till vardags.
* Utöver det vanliga - Här kan ni hitta det som inte hör till vardagslivet, exempelvis fotningar, sittningar, tokigheter, evenemang och så vidare.
* Min resa - Denna kategori är inte ny utan den har ni som följt mig sett för. Den handlar inte om någon utlandssemester utan resan med mitt ex - hur det var att leva med honom, hur det var efteråt, vägen tillbaka och hur det är nu.
* Tankar - Här kan ni läsa lite mer om "the deep stuffs", vad jag tänker helt enkelt.
* Sagt av.. - Jag upptäckte att jag hade en hel del inlägg med citat från andra, så det fick bli en egen kategori. Sms, msn-konversationer, facebook, eller helt enkelt saker folk sagt när vi träffats. Saker som är sagt av andra, svårare än så är det inte.
* Nya prylar - Här lägger jag in när det blir någonting nytt, att jag köper någonting nytt eller gör om här hemma.
* Tips - Här lägger jag ut recept (de få gånger det händer), kampanjer från Buzzador eller om jag någon gång har något övrigt tips.
* Youtube-klipp - Denna kategori behöver jag väl inte ens förklara?
* Min gästbok - Här kan ni lämna ett litet avtryck när ni ändå är in och läser.

Det tog tid att fixa det, framför allt att lägga alla inlägg i rätt kategori. Men nu är det struktur, och det känns bra, det känns roligt.

Potentiellt kommande ämnen här på bloggen, så snart jag funnit ord att formulera kring dessa:
* Julen och tiden därikring för två år sedan (när det var ett uppehåll mellan mig och mitt ex)
* Trekanter 
* Tankar jag fick efter senaste mötet.
* Tillit
* Teaser

Dessa inlägg kommer någon gång i framtiden, tror jag.

Men vad tycker ni om hur jag gjort om nu då?

OBH Nordicas Supreme Non-Stick Set

OBH Nordicas Supreme Non-Stick Set.



Supreme Non-Stick stekpanna Ø 28 cm, Supreme Non-Stick gryta 3,0 l, Supreme Non-Stick kastrull 1,5 l, Oden kockkniv 15 cm.

Som jag tidigare talade om var jag med i en kampanj via Buzzador där jag fick hem dessa 4 varor från OBH Nordica. Jag tycker att detta set är helt fantastiskt nu efter att ha använt det ett tag. Stekpannan känns mycket lättare att steka i, det känns verkligen som att det inte fastnar lika mycket. Kastrullerna tycker jag är så smarta framförallt för att de är så enkla att hälla av vattnet från. Och kniven, aldrig har det varit så enkelt att hacka grejer i mitt kök.




Well, vad ska jag säga. Jag skulle verkligen rekommendera dessa saker. Visst det är billigare att köpa på exempelvis Ica Maxi (därifrån jag hade grejer tidigare), men det underlättar matlagningen flera gånger om när man har riktiga saker. Och det känns att det är kvalité, och förhoppningsvis ska det hålla väldigt länge ;)

Julpyssel och pynt

Oj vad tiden går snabbt. Ibland förstår jag inte riktigt när jag hinner sova?
Veckan som var har i alla fall syster Erika varit hos mig, fantastiskt trevligt. Hade kunnat ha henne här jämt! Vi har spelat lite spel, hängt och well, bara haft det generellt trevligt.


Caesar ville vara med och spela alfapet.

Onsdag kom även mamma, så vi såg bio på kvällen - Breaking Dawn. Jag hade väldigt låga förväntningar på denna film, så jag blev glatt överraskad faktiskt. Helt klart sevärd!
Torsdag kom även moster från Luleå. Denna kväll såg vi spexet som Thomas var med i. Spex är verkligen underhållande, och det blev ju faktiskt snäppet bättre när Thomas var med ;)



Helgen förflöt snabbt, jag minns knappt vad jag gör med mitt liv. Söndag hade vi adventsmys hos Signe. Bara att kliva in i hennes lägenhet fick julkänslan att falla över mig, så himla mysigt! Och hon hade baka hur många olika sorter som helst, 3 sorters lussebullar - jag som älskar bullar var verkligen mätt sen. Vi pysslade och hade oss också, bland annat apelsiner med torkade nejlikor - jag fick ta med mig två hem så det luktar gott här! Sedan gjorde vi alla snöflingor och satte på hennes fönster, sådana vill jag ha på mitt fönster också. Så ni får gärna komma hit och göra en flinga så har jag från lite olika personer ;)



Idag har jag julpyntat lite här hemma hos mig. Har inte så mycket, det blir som mest i vardagsrummet.


Och även ute på balkongen lite lampor! :)

Hade idag ett möte igen, och ikväll träffat två av kvinnorna från onsdagsgruppen. Tror att tankarna snurrar lite för mycket för att jag ska kunna sätta ord på dem just nu, så vi lämnar det till ett senare tillfälle. Nu har jag åtminstone uppdaterat så ni ser att jag lever.

Friends with benefits

Idag har vi ändå varit lite duktiga med C-uppsatsen må jag säga, vi fortsätter imorgon igen.
Jag och Erika åt god middag och såg en film - Friends with benefits. Visst, den var rätt förutsägbar, men ack vad fin den var. Ibland är det som lite mysigt att se en rom kom (romantisk komedi) och bara få le åt hur sockersött allt är. Dessutom har vi sjungit lite singstar ikväll :)


Caesar gillar att krypa in i saker ;)

The frog

"It’s . . . I don’t even know how to tell the story, but it’s like the

frog that ends up boiling because he didn’t realize the heat was being

turned up a little bit, a little bit, and a little bit more. Finally, before

he knew it he was boiled. That’s how it felt."

QUEEN, J., BRACKLEY, M. H. & WILLIAMS, G. B. 2009. Being emotionally abused: a phenomenological study of adult women's experiences of emotionally abusive intimate partner relationships. Issues in Mental Health Nursing, 30, 237-245.

 


En första önskelista för årets jul

Nu börjar tiden komma när man inte ska köpa saker åt sig själv utan önska dem istället. Så tänkte visa lite av de saker jag just nu kommer på att jag önskar mig :)


Laptopställ med fläkt, eller liknande. Denna finns iallafall på Clas Ohlson.

innetofflor
Tofflor att värma i micron så man slipper frysa om fötterna hela tiden. Finns exempelvis på coolstuff.se.


Armband från Snö of Sweden med 7 olika länkar med bergskristaller, flätade läderband , sötvattenspärlor och kedjor, eller liknande?

SNÖ armband nytt
Armband från Snö of sweden, splendido elastic brace purple, elastiskt bredd 4 cm. Den lila versionen, eller kanske någon svart eller grå?


Sällskapsspel exempelvis; Så det kan låta 2, Trivial Pur suit Bet you know it, Nya när då då, ett eget riktigt Mahjong. Eller någonting annat nytt och roligt?

Sen tycker jag att presenter att få göra saker är fantastiska ;)

Ikväll kommer äntligen syster hit

Fredagen var fantastiskt rolig. Vi rymdes alla 10 personer som förfestade här i min soffa, så den fyller sin funktion helt klart. Efter det blev det all star där det var på tok för mycket folk, vi fick hänga av oss jackorna i en annan garderob och våra försök till att inta dansgolvet blev mest brottningsmatcher. Men det var en väldigt trevlig kväll men rätt människor :)
Igår var jag en sväng på stan, köpte smink och skor. Jag har nu för första gången på flera flera år ett par vinterskor, köpte två par fodrade, med och utan klack. Och förra veckan köpte jag värmebyxor (inte riktigt som täckbyxor, men nästan). Så i år är jag redo för vintern for real för en gångs skull.


Båda skorna köpta på skopunkten.


Köpte även hudvårdsprodukter. Det var specialpris så då passade jag på. Ska prova hur min hud mår om jag är snäll mot den, kanske på tiden.

Idag tvättar jag och ser serier. Eller har börjat försöka knåpa lite mer på C-uppsatsen men motivationen är så låg till detta. Men det löser sig alltid. När det sedan är lite mer press lär jag arbeta mer effektivt, som vanligt.
Ikväll kommer äntligen syster Erika hit. Hon ska ha praktik på Black Country Kitchen hos Neil, ibland är det bra att ha kontakter :) Det ska bli så mysigt att få ha henne här under veckan! Dessutom kommer mamma på onsdag och moster på torsdag. 


Mystrollen <3

Dressed for success



I really really like this outfit ;]
Dessutom är min sminkning idag väldigt ambitiös, vilket var alldeles för svårt att fota tyävrr så jag tycker inte bilden gör det rättvisa. Men jag gjorde åtminstone ett försök, så ni får väl se försöket ;)


Svart, lila, silver, grå, vit. Me like! ;D

Idag har jag inte gjort mycket vettigt, men det kommer väl fler dagar då man kan försöka vara vettig. Nu ska jag snygga till lite i lägenheten innan folk kommer hit, förfesten ikväll blir hos mig och sedan blir det utgång, wiiie!

Nytt nytt nytt

Jag är trött, så jag tänkte bara visa er hur fint jag gjort med nytt lila överkast till sängen och två olika nyanser på kuddarna som nu fyller soffan. Har 3 lite mindre kuddar med ljusare lila och tre lite större med mörkare lila.





"Hehe yeah, men du är den bästa goaste och vackraste crazy cat ladyn jag stött på iallafall!"

Jag tror jag har vuxit fast i soffan. Har sedan 3 timmar tillbaka tänkt att jag ska förflytta mig till sängen, men inte kommit så långt. Men snart så..
Imorgon är det C-uppsats skrivande med Sofia, handling på Maxi och lite jobb på kvällen.

Kvällens kommentar, som faktiskt fick mig att dra rätt mycket på smilbanden:
"Hehe yeah, men du är den bästa goaste och vackraste crazy cat ladyn jag stött på iallafall!"


"Vi har fan kört fast i ett jävla dike och kan inte komma oss loss"

Det finns vissa personer och vissa sms som jag sparat genom tiderna. Från slutet av mars 2005 har jag sparat sms i ett worddokument som nu är 87 sidor långt. Jag har sparat sådant som är utöver det vanliga, det som är oerhört fint, det som är förvånade, det som är jobbigt, det som är roligt. Well, sådant som står ut ur mängden helt enkelt. Sms'en som kommer att användas i detta blogginlägg är tagna hullerombuller från dessa år, så att ingen ska känna sig utelämnad.
Det är många gånger jag har haft kvar mycket sms på telefonen, sms som varit under en jobbig period, eller någonting som jag bara inte vill ska vara så nära till hands hela tiden men ändå ha kvar. Då ser jag det lite som självterapi att skriva in dessa sms på datorn, att ha kvar som minne.
Jag tycker även att det är skönt att ha kvar vissa sms som bevis för mig själv att det faktiskt var på ett sätt, att det verkligen varit så här fint, att det verkligen varit så här jobbigt. Så att jag inte senare börjar tvivla på min egen förmåga att bedöma situationer och börjar överdriva.

Jag har nog egentligen alltid eftersträvat "enkelt" när det kommer till vänskapsrelationer. Men som Jonny skrev om The Hedgehog's Dilemma - "Hur du än väljer att göra så kommer relationer med andra människor att såra dig. Det finns ingen perfekt person, ingen tagglös partner. Du kommer aldrig bli varm utan att såra och bli sårad."
Och så är det ju också. Man kommer i dispyter, man har underbart trevligt, man är oense, man gråter..

"Bara vara. Hur kan vi bara vara. Vi har fan kört fast i ett jävla dike och kan inte komma oss loss. Och du tror att allt ordnar sig. Precis så känns det för mig :)"

Bara vara har jag många gånger uttryckt. Att bara få vara och ha det som det var förr, men många gånger kan det vara svårt att återgå till det man hade, åtminstone när det gått så långt att man "kört fast i ett jävla dike".
Ibland går det att reparera, och då blir det oftast starkare och finare än det någonsin varit.

Jag har som många av er vet meste killkompisar. Jag trivs väldigt bra med killar, det har jag alltid gjort. När jag var liten var jag nästan mer kille än tjej, och det fanns en tid när jag var väldigt ledsen över att jag var just tjej.
Men att ha så mycket killkompisar kan även leda till missförstånd och att känslor inblandas som inte alls är meningen att de ska göra det. Även under tiden när jag hade pojkvän hände detta, vilket ledde till komplicerade fortsatta vänskapsrelationer.

"Ja vill verkligen inte vara utan dig, och ja, oftast så e ja me andra tjejer bara för att försöka komma över dig för ja ha lärt mig att du aldrig kmr lämna ****, så nu vet du, ja e patetisk."

"Men förstår du inte Sofia. Jag måste ha tid för att lära mig hantera för det finns ingen som jagar upp mina känslor som dig."


Att få skriva ner dessa sms, och veta att de finns kvar, att jag kan gå tillbaka och läsa och minnas när det inte längre berör mig, det är skönt. Det känns lite som självterapi. 
Sedan jag skaffade denna mobil för drygt ett år sedan har jag dock inte skrivit upp alls särskilt många sms, utan jag har sparat dem i mobilen. De har legat kvar där, de har varit fina sms som jag inte velat ta bort, det har varit sårande.
Idag har jag skrivit in en hel del av dessa sms, och det är lika jobbigt varje gång. Men så här i efterhand så känns det skönt på något sätt. Jag får bekräftelse att allt detta faktiskt har hänt, att jag inte har inbillat mig. Jag får skratta, jag får känna ett styng i bröstkorgen, jag får känna lycka över de underbara människor som finns/fanns i mitt liv, jag får lusten att fälla en tår.. Men efteråt är det som att man har stoppat undan det lite.

"Ja det också! Men du ser mig som jag aldrig sett mig förut och gör väl kanske inte det riktigt nu heller. Men du ser mig som så…fin och vacker. Och jag tycker om det sättet du ser mig och ser på mig…"

Jag avslutar detta inlägg med samma ord som Jonny avslutade sitt inlägg om The Hedgehog's dilemma - "Allt du kan göra är att hoppas på att i slutändan kommer du hitta någon som är värd all smärta."


Ett vardagsrum

Det känns som att jag för första gången sedan jag flyttade hit verkligen har ett vardagsrum. I vanliga fall brukar jag endast vistas här inne när jag har kompisar över, övrig tid brukar jag spendera i sängen eller i köket. Men nu, med nya soffan så känns det riktigt bra att vara här inne.


Man kan ju faktiskt ligga/sitta i soffan, och det är skönt, och man får plats med alla saker runtikring sig.


Och grabbarna som i vanliga fall oftast ligger i sängen ligger nu uppe i klösträdet, så att de är i samma rum som mig :]


Och man missar inte denna underbara utsikt från vardagsrumsfönstret, som för övrigt inte gör sig rättvis på bilden.

"Omvårdnadsinstutitionen i ett nötskal."

"Omvårdnadsinstutitionen i ett nötskal."
Vi skulle ha föreläsning mellan 9-12 idag, men så blev det inte. 8.36 fick jag första sms'et att föreläsningen är inställd enligt ett nyligen utskickat mail på cambro (där vi får meddelanden/info angående kursen vi läser). Det stämde, 8.17 hade det skickats mail att den är inställd.
Jag kan tänka mig att det är en hel del som hunnit börja bege sig dit, eller inte fått informationen. Jag är glad att jag inte hann dit i alla fall, då hade jag varit lagom irriterad.

Nåväl, då är det ju lika bra att påbörja C-uppsatsen. Vårat syfte är - "Att belysa bemötandet mellan vården och kvinnor som blivit utsatta för våld av sin partner."


Bild tagen från google.

Nästa projekt?

Nu när ny soffa är införskaffad så är jag sugen på en ny sängstomme. Dels för att den som är här för tillfället har resårmadrasser på 180cm, och bäddmadrass på 160cm. Det skulle ju vara lika bra att ha 160cm säng överhuvudtaget då, då skulle det även bli lite mer plats på sidorna. Skulle även vilja ha nå vettiga "sängbord", gärna så man kan gömma sakerna lite så Caesar slutar tycka att allt är så spännande.
Har sett dessa på blocket några gånger, dock inte rätt färg (jag vill ju ha mörkt!). De är från Ikea, och jag är riktigt sugen:

Säng 1995kr:

MALM Sängstomme, hög, svartbrun Längd: 211 cm Bredd: 177 cm Höjd fotgavel: 38 cm Höjd huvudgavel: 100 cm Madrasslängd: 200 cm Madrassbredd: 160 cm
Huvudgavel 1495kr:
MALM Huvudgavel/sänghylla, 3 delar, svartbrun Bredd: 157 cm Djup: 31 cm Höjd: 77 cm Bäddbredd: 140 cm
Alternativt avlastningsbord 499kr/st:
MALM Avlastningsbord, svartbrun Bredd: 50 cm Djup: 40 cm Höjd: 77 cm
Det skulle vara så skönt med ett sånt där "sängbord", som är huvudgaveln som man lätt kan skjuta undan men ändå få undan de saker som inte behövs. Nackdelen skulle dock vara att jag inte skulle ha någonstans att ställa sänglamporna. Så frågan är, tänka om angående sänglampor och ta huvudgaveln eller ta avlastningsborden och ha kvar sänglamporna?

Det finns vissa kommentarer som verkligen lyfter en

Som tidigare sagt, det finns vissa kommentarer som verkligen lyfter en. Sista två dagar har jag fått två sådana, tack så jätte mycket!

"Satt och läste din blogg och kom bara att tänka på de att jag tror ditt ex är sexmissbrukare eller så är han bara allmänt jävla störd.. tänker ofta på dig stå på dig :)"

"Hallå där Sofia!
Jag har läst din blogg ganska mycket och jag vill bara säga att DU är magnifik, stark och du imponerar med din styrka!
Jag hoppas allt är bättre med dig nu."

Nya soffan på plats

Nu är soffan på plats, och jag är riktigt nöjd. Det är så mycket snyggare i vardagsrummet nu, det känns helt rätt. Marcus och Henke hjälpte till att montera ihop den. Henke gjorde även middag här. Fläskfile fylld med en gegga av - creme bonjour vitlök, fetaost och soltorkade tomater, samt potatisgratäng. Ååh så gott det var!
Vi spelade även lite Canasta ikväll, ett kortspel jag verkligen gillar.

Förr:


Nu:



Nåå, vad tycks?

Morgonrock

Nu har soffan anlänt till min lägenhet. Eller just nu är det väl inte riktigt en soffa, utan den ska monteras i eftermiddag/kväll (bild kommer väl då). Igår när jag pratade med Kalles bud och transport sa de att de skulle komma på eftermiddagen med den. Så imorse när jag vaknade, inte hade jag bråttom upp ur sängen inte.
Just före kl 10 ringde de och sa att de skulle lasta den och komma med den nu, 30-60 minuter sa dem. Jag som fortfarande låg i sängen fick väldigt bråttom upp. Satt mig och sminkade mig i morgonrock, tänkte att jag hinner klä mig senare. Och dammsuga i vardagsrummet, det måste jag ju också hinna innan de kommer.
24 minuter efter att de ringde knackar det på dörren. Jag har inte riktigt sminkat mig klart, men tillräckligt. Jag har inte borstat håret och inte klätt på mig, och absolut inte hunnit dammsuga.
De såg lite förvånade ut när jag öppnade dörren i morgonrock, men jag skrattade och sa att de varit för snabba, så att det inte var mitt fel.


Springa runt i morgonrock halva dagen är ju så himla underbart!

Kanske är jag kär i dig

En stor skillnad jag har upplevt mellan det jag bodde hemma i Arvidsjaurtrakterna och nu här i Umeå är mentaliteten till förhållanden. Dels av beprövad erfarenhet och dels av observationer jag har gjort. Oavsett om det finns någon evidens i det jag upplevt tycker jag att det är lite fascinerande.

I Arvidsjaurtrakterna kan uttrycket kär myntas efter att ha kysst varandra första gången. Man börjar snabbt fundera om detta är en person som skulle kunna få en att byta status på facebook till "I ett förhållande". Det går även ofta väldigt snabbt till att man faktiskt gör det, byter status alltså, att man är ett par officiellt.
Jag upplevde även ofta att när man väl kysst varandra så var man ett par, det var ingen fråga om saken utan då var man ett par. Dock tror jag detta hör till yngre åldrarna, jag själv var ju yngre när jag upplevde det så.
Vissa statusuppdateringar kommer även som en chock. Det är inte alltid man ens vet att dessa människor träffats, och plötsligt är de tillsammans. 
Det hände mig när jag bodde hemmavid att killar som jag inte ens kysst, utan bara varit trevlig med, kläckte ur sig "Jag är kär i dig". Jag minns otaliga gånger hur jag sagt att "Nej du är inte kär, och jag har dessutom pojkvän". Det hände alltså ofta att folk uttryckte sig som kär när de i själva verket var någonting som jag personligen skulle kalla intresserade.
Det är inte så många som uttrycker att de vill vara singel. Jag själv ville absolut inte vara singel när jag bodde där.

Här i Umeå däremot kan man strula med samma människa i ett halvår och det betyder ändå inte mer än att man "har lite trevligt med varandra". Att ha ett kk är betydligt vanligare.
Någonting annat som jag upplever händer allt oftare här är att man är i ett nästan-förhållande. Alltså att man gör allt som man hade gjort om man varit ihop, men man hyser inte sådana känslor för varandra för att vilja kalla sig ett par, eller att man helt enkelt bara vill vara singel. Och just det att vilja vara singel, det är rätt vanligt att jag hör dessa ord, jag har nog själv varit en av dem.
Det är färre som plötsligt är i ett förhållande, utan man vet oftast om det om det händer eftersom det var tydligt under en längre tid. Så som jag upplevt säger man hellre att "jag tycker om dig" än att man är kär. Att man ofta är väldigt osäker på om man är kär eller inte. Man vet att man känner någonting men inte vad det är.
Jag tror även att one nights (eller en temporär random man strular med en gång eller några gånger) är vanligare här i Umeå. Visserligen av förklarliga skäl, det finns helt enkelt fler randoms här, i Arvidsjaurtrakterna vet man vilka många är eller så är det någon i ens umgängeskrets som vet vem det är.

Jag säger inte att alla är så här, men jag upplever att själva mentaliteten är annorlunda. På sätt och vis tycker jag att det är lite tråkigt att fastna i strula stadiet för att det sedan dör ut, fast å andra sidan känner man kanske efter lite mer än vad man gjorde när man bodde hemma i inlandet?
Är det annan mentalitet i inlandet? Finns det något samband med att de flesta jag umgås med här i Umeå är studenter och många studenter vill vara singel? Eller är det bara slumpen som fått mig att uppleva det så här?
Vad tror ni?



Fullt-upp-period, igen

Nu är det en fullt-upp-period igen. Så fort jag kommer hem är jag så sjukt trött att jag inte orkar göra särskilt mycket annat än att slå igång en serie. Att hinna tänka eller känna det finns inte, utan det är full fart framåt och sedan pladask i säng.
Igår var det heldags jobb som personlig assistent. Och idag började jag med skola och sedan slutade det med jobb på Samvården, vilket inte var mig emot faktiskt.
Nu är jag hemma, i sängen. Men vissa gånger, som nu, känner man sig så slö att endast tanken på att göra en kraftansträning och byta om till sova-kläder känns fruktansvärt mycket jobbigare än det egentligen är.
Och jag har lite cravings, sjukt sugen på kött..

Imorgon får jag min nya soffa!!

"Jag skulle vilja vara lite av ett bad ass."

"Jag skulle vilja vara lite av ett bad ass. Att någon bara vill ha sex med mig för att de tänder på min kropp, och inte att de tycker om mig för att jag är snäll."

Hade en diskussion med en kompis för inte alls länge sedan. Han skulle vilja att folk såg honom mer som en kropp, någon som är het och som de bara vill ha sex med.
Jag personligen är tvärtom. Jag vill bli omtyckt för den jag är, och inte känna mig som ett objekt som killar bara blir kåt på, vill ha sex med, vill sova med. Jag vill bli vald att vara med för den person jag är, och jag vill inte bara ha sex för sakens skull.
Igår skrev jag med en gammal vän som jag inte hört av på säkert ett år. Han bor inte längre här i trakterna utan har flyttat iväg. Han sa att jag borde komma dit och hälsa på, men jag avböjde erbjudandet eftersom att jag knappt har tid att åka hem till Järvträsk och hälsa på, än mindre dit.
Det kom då på tal att han skulle komma till Umeå, och att sovplats löser sig - han borde ha många vänner kvar här och well, det är väl helt okej att sova här någon natt om så skulle vara fallet.

"sen skulle jag aldrig kunna sova hos dig"
"jaså, why not? :p"
"det vet du nog ;)"
....
"nä men skulle iaf inte hålla tassarna borta"


Till saken hör att vi umgicks relativt myckete under en period, men hade aldrig någon som helst närkontakt. Vi myste inte i soffan, vi sov inte med varandra. Det var en hej-kram och en hejdå-kram.
Jag styrde konversationen från detta ämne, men det tog inte lång stund förrän han återigen tog upp det.

"men skulle jag bo i ume skulle jag försöka ha sex med dig och det skulle kanske inte va bra"
"jaså varför skulle du försöka det? jag är inte ett objekt :p"
"du är trevlig och söt :p nä men det skulle inte va bra iaf"
"tack"
"skulle bli dissad om jag kom o hälsa på sen skulle det bli konstig stämmning"


Denna människa som jag såg som en av mina bättre vänner under en period, han ställde alltid upp vadän det var, vi hade roligt när vi umgicks, det var enkelt. Sättet han skrev det på fick mig verkligen att känna mig som ett objekt och ingenting mer. Jag gillar verkligen inte den känslan!
Missförstå mig rätt. Självklart gillar jag om killar tänder på mig, om de finner mig attraktiv. Men jag är mer än en kropp, och det känns som att vissa glömmer det ibland, det är det jag tycker är jobbigt. Att andra ser mig som en attraktiv människa som de skulle kunna ha sex med, det känns ju bra. Förstår ni skillnaden?


Ne men för 2 år sen började jag få växtvärk i min penis

Har fått en kommentar här på bloggen som jag tänkte svara lite på.

"fan vad hemskt.... kan inte ens föreställa mig hur fruktansvärt det måste varit. vad är det för sjukdom han snackat med en tjej om ? hoppas de är hiv och han dör"

Nej, det är inte HIV, och personligen hoppas jag inte heller att han dör. Sjukdomen han pratat om är inte heller bara till en tjej, utom till flera olika, långt många fler än vad man tror. Sjukdomen är inte heller en verklig sjukdom, utan bara påhittat utan någon som helst evidens.
Ofta påbörjade han dessa konversationer genom att berätta hur snygg tjejen i fråga är. Därefter berättade han att han hade en sjukdom, eller att han precis kommit hem från läkaren efter dagens dos av sprutor. Han sa att hon skulle nog skratta om hon fick höra vad det var, och inte tro honom. Sedan berättade han..

"Ne men för 2 år sen började jag få växtvärk i min penis:$ och det betyder att den växte och växte både på längden och på grovleken, och nu är den överdrivet stor :$ du skulle inte tro mig om jag sa hru stor ens?! :$ men nu får jag sprutor för att den ska lsuta växa och det ska förhoppnings vis hjälpa, men tror det är för sent ändå :$ Som jag sa udda som faan :/"

Hur stor den var skiljde sig lite mellan gångerna, men ofta var det ungefär:
"27 cm lång och 18 vcm grov, når knappt runt den med en hand, vill du se eller?"

Jag säger då bara en sak: Bullshit!

Intro till; Den Lilla Sjöjungfrun



Denna musik ger mig gåshud, som viss annan disneymusik. Men just detta intro, jag minns när jag var liten och hur jag älskade det. Ja, lite lätt nostalgisk då jag senaste tre dagarna hängt mycket på youtube och kollat disneyfilms-klipp :]

Ja, jag ska bli författare och gifta mig med Ryan Reynolds.

"Vad ska man bli när man blir stor egentligen?"
"Ja, jag ska bli författare och gifta mig med Ryan Reynolds."
"Jag vill bli kär."
"Jaa.. Det vill väl alla."


Denna konversation ägde rum mellan mig och en kompis för inte alls länge sedan. Jag skämtade bort frågan (som jag nog gör med rätt mycket) genom att berätta om Ryan Reynolds. Han seriositet i hans önskan, att få bli kär, fick mig att tappa den skämtsamma masken. Jaa, det vill väl alla. Eller åtminstone de flesta? Så även jag.

* Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek:
"En stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet".

Detta inlägg tänkte jag tillägna kärlek. Inte av någon särskild anledning egentligen, utan för att den påverkar alla människor, den påverkar mig. Den är intressant, den är fint, den är skrämmande. Den är någonting jag längtar efter samtidigt som jag fasar över den. Den är någonting spännande, någonting som finns i tankebanorna med jämna mellanrum trots att det för närvarande inte finns något alternativ.

Kärlek är nästan omöjligt att beskriva. Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från gång till gång som man blir kär.
För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.


För mig personligen kan jag väl säga att när jag tycker om någon, även om det bara är på ett begynnelsestadie och kanske inte leder någonstans, så blir jag väldigt "fast" i denna person. Stor del av mina tankar går till denna person, även om jag inte berättar det för honom.
Jag gillar inte att vara needy, utan längtar periodvis i tystnad. Emellanåt visar jag mitt intresse väldigt ambitiöst. Skriver fina meddelanden, visar uppskattning, överraskar. Sedan blir jag nästan orolig att han ska tycka att jag är för needy, så då tar jag lite avstånd - ofta omedvetet, detta är någonting jag reflekterar över i efterhand.

Ibland är det svårt att veta om man verkligen är kär. Kanske är du förälskad, bara lite intresserad eller kanske mest tänd. Ena dagen kan du känna dig förälskad i en person för att nästa dag vara jätteförälskad i en annan. Är det då kärlek?
En del prioriterar bort kärleken, kanske av rädsla eller religiösa skäl. Kanske har man blivit kär i fel personer tidigare och har dåliga erfarenheter från det. Många tycker också att det är svårt att hitta någon att bli kär i.

Sedan jag blev singel för ca 1,5 år sedan har jag självklart blivit intresserad av killar, men det har aldrig lett någonstans. Vad anledning till detta är kan jag inte riktigt svara på. Vissa säger att jag är kräsen, jag säger att jag är försiktig.
Jag får ofta frågan om jag vill ha ett nytt förhållande, och jag har väl inget riktigt svar på den frågan. Det är inte precis så att jag aktivt söker någon i alla fall. Jag tror att när jag träffar någon som det känns rätt med kommer det inte att vara några tvivel, då kommer fördelarna med förhållanden överväga fördelarna med att vara singel.
Ibland tänker jag att jag inte har tid med ett förhållande, men om skulle man hamna där skulle man ta sig tid, man skulle få lov att prioritera.

Tanken på att ha någon att dela saker med, på det sätt man gör i ett förhållande, känns ändå väldigt tilltalande. Tanken på någon som prioriterar en högst, någon som längtar efter att få vara med en på samma sätt som man själv känner längtan till denna person. Tanken på någon att drömma om en framtid tillsammans med, att göra planer och ja, drömma helt enkelt. 
Sedan drömmer jag som så många andra om att få bli lite bortskämd, bli lite uppvaktad. Någon som verkligen är engagerad - någon som vill och gör. Att få sin lilla saga och flyta runt på de där små rosa molnen som det ständigt talas om i filmerna.

Nej, nu avslutar jag detta inlägg med ord som jag ofta använder: Ääh, det löser sig!

* Källa: http://www.vardguiden.se/Tema/Sex-och-samlevnad/Relationer/Vad-ar-karlek/


Buzzador

Jag vet att jag tipsat er om Buzzador tidigare, men jag gör det igen eftersom att jag verkligen tycker att det är bra. Man får testa olika kampanjer (är dock inte säkert man kommer med i alla, men några i alla fall), testa produkter och berätta om dem.
Det kostar ingenting att bli medlem, och man behöver inte vara med i kampanjer som inte tilltalar en. Vissa kampanjer kostar en liten slant, men man får det till ett väldigt reducerat pris. Man kan ju även där välja att avstå eller ansöka.
Annars är det många kampanjer som faktiskt är gratis. Så det skadar inte att testa eller hur? Jag är då väldigt nöjd med denna sida :)

Bli en Buzzador du med genom att klicka här.

De kampanjer jag varit med i är följande:


Savesmart, en hemsida där man får tips om olika tips om var man kan spara pengar, olika erbjudande och sådant.
Personligen tycker jag inte att det var alltför roligt att buzza om just detta, eftersom att sidan var ny och de flesta erbjudanden var för mig inte aktuella överhuvudtaget. Men det var en bra första kampanj, prova på.


Andra kampanjen jag var med i var Pepsodent White Now, vilket hittills är den roligaste jag varit med i. Dels var jag i en bra period då och hade tid att ta bilder, dela ut, blogga och berätta om produkten. I kampanjen fick man dels med en stor tandkrämstub till sig själv och sedan 15 st små att dela ut till nära och kära.


Tredje kampanjen var för Doves balsam. Man fick en stor tub själv och 10 st små att dela ut. Denna kampanj hade kunnat vara roligare än vad jag gjorde den till. Eftersom att jag använder frisör schampo och balsam så var detta inget alternativ för mig själv. Sen var jag inte med så mycket folk under denna tid som jag kunde ge till, så det var dåligt av mig. Som sagt, annars en väldigt rolig grej.


Fjärde kampanjen var för Digister, en musiktjänst på internet där man blir tipsade om olika playlists. Denna hade även den kunnat vara roligare för någon annan än för mig. Då jag inte orkar sitta och leta ny musik, utan om någonting dyker upp så fixar jag den men jag anser mig varken ha tid eller lust att leta ny musik, som att lyssna igenom playlists.


Och nu femte kampanjen ska jag vara med i nu. Dessa fyra saker kommer att komma till mig inom kort till ett kraftigt reducerat pris. Ja, ibland är det kampanjer som man måste betala lite för eftersom att de inte kan ge bort vad som helst. Denna kampanj ser jag framemot, för detta är saker som man verkligen kommer att få användning för. Så jag ser framemot det! =)

Vill helst inte whina

Gårdagens möte. Well, egentligen är det ju rätt bra nu. Det var mer befogat att prata med någon för en och en halv vecka sen egentligen. När jag jobbar mår jag som rätt bra. Jag vet inte varför, men då stänger jag av vadän det är som är jobbigt.
Just nu har jag inte heller någon anledning att det ska vara jobbigt egentligen, men det har varit det. Dock gick den känslan över förra veckan.
Jag har egentligen inte så mycket att säga om gårdagens möte, förutom att det var skönt att få prata av sig utan att känna att jag whinar. Och jag vill inte heller whina här på bloggen, så därför blir det inte mer än så :P

The difference between 'like', 'in love' and 'love' is the same difference between

'for now', 'for awhile' and 'forever'.



Lite måste man ju lämna till fantasin

Har varit full fart ett tag nu. Så idag när jag kom hem och påbörjat tvättningen somnade jag, ställde klockan på en timme, tycker att det är en lagom powernap. Dock tog det även en timme av snoozningar för att ta sig ur denna powernap.
När det varit mycket ett tag och jag till slut slappnar av blir jag så sjukt trött!

Ihelgen när jag jobbade som personlig assistent såg vi tintin på bio, tycker dock den är lite överskattad. Kanske framför allt för att jag inte läste tintin när jag var liten, så jag har lite att realtera till?
När vi satt och fikade en dag kläckar han ur sig: "I veckan såg jag en tjej med bara strumpbyxor och blus på stan, ingen kjol! Det är inte snyggt.. Lite måste man ju lämna till fantasin." Vilket underbart citat alltså, haha!


Och hans kisse är lika ivägen som gamlingarna var. Ska vara mitt på det man läser. Men söt är hon ändå :)

Måndag börjades med en webbaserad tenta. Sjukt stressig, men vi skrev åtminstone på allt, lämnade in den med en minut till godo. Klarar jag denna har jag klarat hela utbildningen utan en enda omtenta, för detta är den sista tentan. Yeey.
På kvällen var jag och Henke barnvakt till Pappas söta barn. Det var fantastiskt enkelt att vara barnvakt åt dem hemma hos mig. Att katterna var här gjorde det väldigt enkelt, och mina smycken.


Olivia spenderade stor del av kvällen PÅ Caesar, men han verkade som rätt okej med det.

Sedan när vi la oss i sängen alla fyra för att försöka få småtrollen att somna kom Caesar och la sig mellan Erika och Olivia så de fick klappa honom. Det var för mig så fint, det kändes så bra att han verkligen kände av situationen. Myspropp!

Tisdagen var även den full rulle. Beach, lunch och bubbel på IKSU. Möte. Häng och middag hos Thomas. Film med lite folk.

Nu är det C-uppsatsen som väntar i några veckor framöver.

Ge upp?

"Läst lite i din blogg, måst ba säga att du e jävligt stark som int gett upp eller något."

Vissa kommentarer värmer mer än andra, så som denna.
Och jag tänkte lite på det, att ge upp. Det är så sjukt många gånger som den tanken slagit mig, särskilt i början. I början ville jag ge upp allt, hoppa av utbildningen, sluta med allt, flytta, försvinna, börja om.

Nåväl, nu är autopiloten igång. Imorgon blir det skola och sedan jobb, följt på jobb, och jobb.
Ska somna till lite True Blood nu.


Som sagt, mina drömmar har varit väldigt detaljerade och livliga sista tiden. Och i drömmarna kan även Eric (Alexander Skarsgård) bli kär i mig, haha.

Säljes

Säljer Ektorp 3-sitssoffa från IKEA.
Färgen är beige.
Avtagbar klädsel.
Yttermått: Br210-H90-Dj90 cm.
Pris 800 kr
För allergiker bör det tilläggas att det finns katter i hemmet, men klädseln tvättades igår.
Allt är i fint skick! =)
Finns att hämta på Berghem i Umeå!
Säljer Ektorp 3-sitssoffa från IKEA.
Färgen är beige.
Avtagbar klädsel.
Yttermått: Br210-H90-Dj90 cm.
Pris 800 kr
För allergiker bör det tilläggas att det finns katter i hemmet, men klädseln tvättades häromdagen.
Allt är i fint skick! =)
Finns att hämta på Berghem i Umeå!


Backstage med Henrik Fexeus

Jag och Roger har bokat biljetter till Henrik Fexeus show "I ditt huvud" i Sthlm den 4 februari. Och inte nog med det, fick häromdagen ett glädjande meddelande:

"Hej Sofia.
Kul att ni kommer ner till Stockholm! Det enklaste är nog att vi ses backstage efter föreställningen. Hör av dig och påminn mig några dagar innan föreställningen, så har jag tagit reda på hur det ska gå till rent praktiskt tills dess. (Just nu vet jag inte ens var sceningången ligger. :) ) Ses i februari!
mvh Henrik"


Vi ska alltså få träffa honom for real! It will be awesome ;]

Det blir mycket jobb nu framöver - mellan torsdag-söndag kommer jag att ha jobbat 44,5 timmar (plus 6 timmar igår också då) ;p Kommer vara lagom trött innan helgen är slut skulle jag tro =)

Har förresten även glömt att säga att jag klarade sista salstentan, så inte en enda omtenta under denna utbildning iaf, inte någon salstenta åtminstone. Får väl se hur det går med internet-tentan på måndag ;p

Drömmar

Senaste tiden har jag drömt väldigt mycket, väldigt intensiva och detaljerade drömmar. Jag har drömt drömmar som fått mig att vakna med en känsla av antingen rädsla eller ledsamhet.
I många av mina drömmar är jag jagad, eller så är jag sårad och ensam.

Här är två exempel på de drömmar jag har haft sista tiden:

28 oktober 2011
Jag gjorde slut med honom för andra gången, men han vägrade acceptera det. Jag kontaktade telia för att få byta telefonnummer så att han inte skulle kunna kontakta mig. Men av någon anledning så registrerade de även det nya mobilnumret i mitt namn, så han hittade åt mig.
Jag bytte nummer igen, men det var för sent. Vi var på ett sjukhus med tio våningar, han jagade mig. Fick fast i mig och jag lyckades smita. Medan jag sprang tog jag upp min mobil och ringde till mina nära och kära, men alla jag ringde till bara skrattade åt mig, skrattade och sa att jag fick skylla mig själv.

31 oktober 2011
Jag hade fått tid hos min samtalsperson på kvinnofridsmottagningen. Jag mådde verkligen jätte dåligt. När jag kom dit satt det en man där som började prata med mig, han var konstig.
När min samtalsperson kom in i rummet förklarade hon att den mannen var psykolog och hon hade även med sig en annan som var läkare eller någonting sådant. Hon sa att hon hoppades innerligt att dessa personer också skulle hålla hårt på tystnadsplikten. Hon sa att de i vanliga fall inte brukar ta in dessa instanser, men att hon kände sig maktlös, att hon inte kunde hjälpa mig på egen hand.


Kycklingsoppa med tortillini och örtolja

 Kycklingsoppa med tortellini och örtolja

Kycklingsoppa med tortillini och örtolja

4-6 portioner, ca 30 min

Ingredienser

0,5 st purjolökar

100 gr färska champinjoner

1 msk smör eller rapsolja

1 l kycklingbuljong, stark, hemmagjort eller köpt

100 gr sockerärtor

0,5 st grillad kyckling eller stekt

1 msk färsk timjan

1 paket tortellini, med ost, färsk (250 g)

0,5 tsk strösocker

Salt och peppar

Örtolja

1 kruka basilika

1 tsk citronskal, rivet

1 dl olivolja

0,5 krm salt

 

Tillagning

1. Dela och skölj purjon och strimla den fint. Torka svampen ren med ett fuktigt hushållspapper och skär den i skivor.

2. Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och bryn purjo och champinjoner lätt. Häll i buljongen och låt det sjuda cirka 10 minuter.

3. Skölj och strimla sockerärterna och plocka köttet från kycklingen under tiden. Lägg det i soppan och låt allt sjuda ytterligare ett par minuter.

4. Hacka timjan och tillsätt den i grytan. Avsluta med att lägga i tortellinin och låt den sjuda den tid det står på paketet. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar.

5 Mixa basilikabladen med citronskal och olja till en slät blandning. Smaka av med salt. Servera örtoljan till soppan.

- Dessutom tillsatte vi lite matlagnings yoghurt för att få en finare färg på soppan, och vi struntade i sockerärtorna eftersom att jag inte gillar sådant.

Yummie!

Bus bus och lite annat

Nu har mycket hunnit hända, vilket är väldigt trevligt förvisso. Men jag har inte haft någon motivation att blogga om det. Tänkte dock att nu när jag ändå vaknade "för tidigt" av katterna så kan jag lika gärna ta och uppdatera om läget.

Fredag
Då var det paltkväll! Well, vi lyckades i alla fall med palten, fläsket däremot. Vi gjorde det i ugnen, stängde av ugnen när det var klart och glömde det sedan där inne lite för länge. Det blev inte bränt, men det var närmare baconchips än någonting annat.
Sedan spelade vi lite Mahjong. Efter det hade jag alldeles för mycket energi för mitt eget bästa, jag ville hitta på någonting. Då fick vi en idé, att fara till Thomas och klistra post it lappar på dörren. Bus bus!




Vi klottrade även lite på lapparna.

Lördag
Några timmars sömn och sedan bar det av mot Boda Borg med ett härligt gäng. Det var första gången jag var på Boda Borg och det var ju verkligen jätte roligt! Vi delade in oss i två lag och sedan var det bara att köra, var väldigt klurigt.
Absolut roligaste var att Sofia fastnade två gånger - först med tröjan i en dörr så vi fick be om hjälp i receptionen, och andra gången med fingret i ett hål så att vi fick lyfta upp henne så att hon skulle ta sig lös ;)
På kvällen blev det ännu en spelkväll, så det var generellt en väldigt rolig dag.

Söndag
Vaknade efter alldeles för få timmars sömn, men det kändes ändå okej. Jag och Jonny for upp till Henke och var lite barnvakt till Pappas barn. På eftermiddagen kom Dexters uppfödare hit, och hon blev väldigt imponerad av lilla Caesar, vilket kändes bra.
Middag för mig och Jonny blev att prova på ett nytt recept som var pretty awesome, en kyckling- och tortillini soppa. Mums!
Vi avslutade dagen med att nörda lite Heroes of might and magic 3. Det var roligt att få spela lite dataspel med någon, i vanliga fall är det bara mina systrar som brukar vilja/ha tid att nörda med mig :)

Måndag
Lite skola och sedan blev det att fara på Leos Lekland. Pappa och barnen var med, dessutom har Marcus "blivit med barn" några dagar så han och hans systerson var också med. Och dessutom jag och Henke.
Det är stor skillnad på de små knattarna motför förra gången vi var där. Erika som är 3 år hann man inte alltid springa efter. Olivia som sist knappt kunde klättra någonstans på egen hand klarade sig väldigt bra denna gång, dock tog det ibland lite tid men hon kunde. Behöver jag tillägga att jag hellre hängde efter Olivia? ;)

Glad tjej! :)

Tisdag
Ett försök att se någon webbföreläsning, vilket kunde ha gått bättre. Sedan jobbade jag, satt vak till en väldigt söt gubbe. Det var svårt att höra vad han försökte säga men han var duktig på att svara ja eller nej.

Och idag, då blir det skola 1,5 timme på eftermiddagen och sedan får vi väl se vad som händer. Imorgon ska jag i alla fall jobba.

RSS 2.0