Äckelpäckel dröm!

Jag hade varit tillsammans med en kille som höll på med så mycket hemskt – behandlade mig riktigt illa, han blev satt i fängelset men jag var fortfarande rädd för honom. Dessutom hade vi två barn tillsammans. Det fanns olika ”goda” som försökte hjälpa mig och till slut lyckades en dra ett sår längst hans högra kind och plantera ”goda krafter” så grönskande grejer började växa. Jag var fri! Jag var med några vänner på ett museum när den ”goda” kom instapplande och dog mitt framför våra ögon. Just efteråt kom han, han hånskrattade, undrade hur jag kunde tro att detta var slutet. Jag var återigen fast i hans våld, i hans hem.
Det var min födelsedag och jag var med mina vänner. Dock visste ingen att jag fyllde år, och min karl vakade över mig. Den dagen skulle han fara och jobba och råkade lämna mig obevakad så jag flydde. Jag tog bilen som var så pass trasig att det lyste ingenting över registreringsskylten där bak. Jag var i sådan panik att jag råkade köra in i byn hemma i Järvträsk och kom till en återvändsgränd. Det var då jag kom på – barnen! Jag såg på klockan, han borde inte ha hunnit hem ännu så jag vände om för att hämta barnen. Jag smög och väl framme vid dörren öppnade han, och använde samma hånskratt igen. Jag hade bara nattlinne på mig, och han började ta av mig det trots mina motsträvningar. Han var full! Jag grät och sparkade, men det gav ingenting eftersom att han var mycket starkare än mig.
Sedan vaknade jag.


Ny kissebäbis!

Nu har caesar varit här sedan onsdagkväll, och jag tror faktiskt att han och Dexter börjat bli kompisar nu. Förhoppningsvis blir de ännu bättre med tiden.


Faschinerande hur liten man kan vara! Han är inte mycket större än min sko när han kurar ihop sig.Han är riktigt mysig kisse, kommer säkerligen bli lite "krävande" när han blir stor. Han gillar att bli klappad, även kliad på magen vilket Dexter inte alls gillar. Han spinner högt för att vara så liten. Han ligger gärna på magen. Han kan ibland skrika lite när han vill ha uppmärksamhet. Men jag gillar honom skarpt! Han är så söt, och så social. Och man får klappa honom hur man vill, lyfta honom.

Första dagarna har Dexter meste varit bitter, avundsjuk! Men idag ser jag att de har kommit en brytpunkt, så nu blir det bara bättre.

Två yngsta småsystrarna är här, det är mysigt att ha dem här trots att jag meste jobbar. Har ont i knäna på grund av allt jobb som varit ett tag. Jag trivs åtminstone på jobbet, och jag börjar få grepp om rutiner och sådant som annars tar sådan tid :)

Från offer, till överlevare, till att leva

Om du längtar efter din partner - kom ihåg att det inte är konstigt att en del av dig längtar. Du har en gång blivit kär i den personen, i den person han gav sig ut för att vara när ni träffades. Men minns samtidigt att alla de fina stunderna förr eller senare har följts av misshandel som har gjort dig illa och skadat dig oerhört mycket. Så även om du kan tillåta dig att känna längtan, ska du inte agera på den, dvs kontakta honom eller falla för hans eventuella uppvaktning. Samma sak är det med till exempel ilska - du ska absolut tillåta dig att känna din ilska över vad din partner har gjort mot dig, men du ska inte agera ut den inför honom, dvs kontakta honom och släppa ut din ilska över honom (det kommer inte leda till något gott, och kan bli farligt för dig).
Källa: http://www.varningstecken.n.nu/overlevare

Att längta efter sitt ex efter att det tagit slut, det gjorde jag också. Jag var så osäker på om det var mig eller han det var fel på, om jag kunde ha överdrivit saker så som han sa att jag gjorde. Funderade om det verkligen kunde vara så att jag inte kommer att klara mig utan honom, att ingen annan kommer att vilja ha mig.
Första tiden var den jobbigaste, jag slogs varje dag mot känslan att be honom komma hit och försvinna tillsammans med honom. Även om han behandlade mig dåligt, så då fanns jag ju.

Jag ska ärligt talat säga att jag inte kunde hålla mig från att ha kontakt med honom. Även om det inte var särskilt mycket. Dels hade vi ouppklarat vissa saker, "bodelning" och sådant. Och även för att jag hade känslan av saknad. Denna känsla har blivit svagare, och i det stora hela obefintlig - men ibland känner jag fortfarande av den. Inte saknaden av just honom, utan snarare personen som han utgav sig för att vara i början - när allt var bra och bekymmersfritt. Att ha kunnat känna saknad har länga även gett mig skuld- och skamkänslor. Men det är naturligt, och man är så hjärntvättad så det tar ett tag att ta sig ur den känslan. Jag vet inte om jag kan säga att jag gjort det helt och hållet ännu.

Misshandlaren kommer kanske att försöka få dig tillbaka. Han kommer att känna av att han inte längre får sina kickar från dig, och han kan därmed bli snäll, charmig och uppvaktande på ett sätt han inte varit sedan i början av ert förhållande.
Källa: http://www.varningstecken.n.nu/overlevare

Det är just när det var på väg att ta slut, eller när han kände att risken fanns, som det var som bäst mellan oss. Då var han som han var i början, han var den jag föll för, den jag ville att han skulle vara. Det höll dock inte länge innan det övergick i samma mönster igen - kontrollerande, manipulerande, lögnaktiga. 

Tycker även att ni som tvingas fortsätta ha kontakt med eran partner på grund av gemensamma barn eller liknande ska läsa det som står rätt långt ner på denna sida: http://www.varningstecken.n.nu/overlevare under rubriken "Om du är tvungen att ha fortsatt kontakt med din partner."

Stöldvåg på Iksu

En stöldvåg har drabbat Iksu sports omklädningsrum. Tjuvar har ostört kunnat klippa upp låsen och rensa skåpen på värdesaker. De drabbade har bara polisen och sitt försäkringsbolag att vända sig till, Iksu säger sig inte ha något ansvar för värdesakerna i skåpen.

Margareta Ericsson Lif, vd och sportchef för Iksu är väl medveten om stölderna som har varit ett problem under en längre tid, men honsäger att det går i vågor,
De senaste två veckorna har det inträffat allt oftare, Under den perioden känner hon till åtminstone åtta olika fall där deras kunder blivit bestulna medan de tränar.
- Tjuvarna låser in sig i omklädningsrummet, knipsar låset, tar det som finns av värde, sätter sedan ihop låset så att det ser helt ut och smiter iväg, berättar Margareta Ericsson Lif.

Dörren var låst
Precis det råkade Sofia Eklund och en av hennes vänner ut för.
- Vi hade bytt om i Las Palmas, ett av de mindre omklädningsrummen vid beachvolleyplanen, och låst in våra saker. När en av mina kompisar som varit sen skulle byta om var dörren till omklädningsrummet låst, säger hon.
En stund senare såg de en tjej och en kille komma ut från de tidigare låsta omklädningsrummet.
- Vi misstänkte aldrig att de hade varit där inne och knipsat upp lås. Snarare trodde vi att de hittat på något annat tillsammans i omklädningsrummet, om du förstår vad jag menar, säger Sofia Eklund.
När Sofia hade tränat klart och skulle bya om märkte hon att hennes lås var borta från skåpet och en klocka och kontater saknades.
- Alla småpengar var också borta så det var några riktigt giriga ena som knipsat upp låset, säger hon.

Fritt spelrum
Även en kompis till henne hade blivit utsatt, fast i herrarnas omklädningsrum, men han hade inga värdesaker i skåpet.
- Jag förstår att de inte kan ha övervakningskameror i omklädningsrummen, men hade det funnits utanför i korridoren så hade vi kunnat identifiera killen och tjejen som vi misstänkte. Framför allt, varför kan man låsa omklädningsrummen inifrån? Det ger tjuvarna fritt spelrum, säger Sofia Eklund som numera tar med sig alla sina saker när hon spelar beachvolleyboll.

Kameratillstånd
Iksu säger att de ska ta bort låsvreden på insidan som tidigare funnits där för att städpersonalen ska kunna låsa medan de arbetar. De funderar också på att önska om tillstånd för kameraövervakning i korridoren.
- Kameror har diskuterats sedan lågt före min tid. Det är en fråga om integritet, personligen kan jag tycka att det är mycket mer kränkande att bli bestulen medan du tränar än att bli övervakad av kameror. Vi ska diskutera kamerafrågan på styrelsemötet på måndag, säger Margareta Ericsson Lif.


- Varför kan man låsta omklädningsrummen inifrån? frågar sig Sofia Eklund efter hennes lås blev uppklippt på Iksu sport. Tjuvarna kunde ostört stjäla värdesakerna hon förvarade i skåpet.

http://vk.se/Article.jsp?article=454019I dagens tidning (VK) går detta att läsa.

Mycket beachvolley

Mitt liv består emellanåt rätt mycket av beachvolley, vilket jag tycker är väldigt trevligt. Idag blir det tredje dagen i rad vi spelar.

Marcus gjorde en sandängel igår!

I övrigt har jag hängt med gänget i klassen ihelgen + lite annat folk. Det har varit en mycket trevlig helg som snabbt var över. Ikväll kommer småsystrarna hit, och imorgon är det jobb igen.
Förresten, håll koll på min nunna i VK imorgon eller på tisdag!

Inskolning Samvården

Har haft min inskolning på samvården färdigt nu, till veckan börjar allvaret. Det känns lite nervöst, men det är så fruktansvärt bra personal så det ska nog gå bra. Jag trivs jätte bra där, det är intressant speciellt med tanke på att det är 4 olika specialiteter!
Jag får ofta bra patientkontakt, och det känns bra när man känner att de litar på en. En man ville att jag skulle skriva under att jag bevittnade hans underskrift. En ville att jag skulle fara och köpa refill till honom och gav mig kontater att göra detta.
Jag blir glad när patienterna ler mot mig i korridoren, när de hälsar. Det är jätte viktigt för patienterna att känna att de är igenkända, det har vi malt runt runt på skolan flera varv. Men jag tycker att det är väldigt betydelsefullt för mig när det är andra vägen också - att DE känner igen mig, anförtror mig osv.
Det har redan gått två veckor, och tiden har gått väldigt snabbt. Snart är även denna sommar över.

Ihelgen är jag helt ledig, och det känns skönt faktiskt. Bara hänga med vänner och ta det lugnt.

Söndag kommer småsyskonen hit, superkul! :D

Kuktus Di Amore

Nu är inte gamlingarna längre här och det känns faktiskt helt rätt. Dexter är mer den kisse som han är i Järvträsk nu när de inte är här, han är mycket bättre! Idag var vi även ut ett tag, nästan en timme. Det var länge sedan jag hade ut honom i kopplet, han tyckte att det var mycket spännande och lite läskigt.

Desto plattare mot marken man ligger desto tryggare är det?

Ikväll har jag först varit på grillning med tjejerna, varav vi for på inflyttningsfest. Vi hade gjort en godiskaktus som vi döpte till Kuktus Di Amore. Dessutom rimmade vi ihop en liten dikt, jag tycker som att det är roligt att rimma!

Grattis Emil, du som fyller år
Vi hoppas att ni båda en underbar kväll får
En inflyttningskaktus ni får av oss
Kanske den hjälper att släppa loss
Gränsöverskridande sambos ni nu må vara
Nu slipper ni att torrjucka bara
För att slippa massa klet där bak
Får ni även varsin sak
Vilken storlek ni har vi ej vet
Kanske grande till emil som har skägg á la get
Kvar till Tommy är då thin
Han får sjunga "Emil, du är min!"
Ta en godis eller ha en skön stund
Så länge ni gör det innan John Blund


Kvällen avslutades med lite beachvolley, men ack vad mycket mygg det var.. Nu ska jag lägga mig och sova så jag orkar med morgondagen, då ska jag vara barnvakt åt pappas sötungar!


Mysfrukost på balkongen :]

Vill kvinnor bli slagna av sina män?

Läste ett inlägg som var så korrekt så jag försöker inte ens citera någonting, utan jag hänvisar bara direkt till inlägget;
http://tiohundraarton.blogg.se/2011/june/utkast-juni-10-2011.html

Sista natten med gänget

Imorgon skjutsar jag tillbaka gamlingarna, och det är lite blandade känslor till detta. Thelma kom just och buffade på mig så att jag skulle lägga ut mitt täcke så hon kan lägga sig bredvid (hon vill inte ligga bara på madrassen, utan på MITT täcke). Tjockisen ligger här bredvid och har precis slutat skälla (hon verkade tycka att hon fick för lite uppmärksamhet).
Det som ska bli skönt är att det kommer bli mindre lurv, det här korta håret som fastnar överallt kommer försvinna. Tjockisen kan som sagt vara rätt krävande, så hon kommer inte att vara och skälla och mjölktrampa i hårbotten och luggas, så att man inte får sova ifred. Dexter kommer inte längre få en smäll när han går för nära.
Å andra sidan kommer inte lill-Thelma ligga bredvid mig och kurra, hon kommer inte att buffa på mig för att jag ska lägga ut täcket, och tjockisen kommer inte lägga sig nära nära och grymta (hon kan inte riktigt kurra så hon grymtar).
Jag kommer självklart att sakna dem, men nu börjar mitt nya liv.

Ingen tjockis som kommer att ligga ivägen för att hon vill ha uppmärksamhet..

Ingen söt liten Thelma som ska ligga PÅ täcket..

Ingen tjockis att kramas med när man ska plugga..

Jag har börjat min inskolning på Samvården (en avdelning där de slagit ihop Öron-Näsa-Hals, Ögon, Plastikkirurgi och Handkirurgi) - väldigt spännande avdelning! Personalen är helt underbar men det är mycket jag inte kan som jag ska kunna. Det kommer bli en lärorik sommar. Jag har även fått vara med på en lite operation när vi hade lugnt på avdelningen. De skar bort en "snäll hudcancer" från tinningen och transplanerade hud från överarmen till tinningen. Imorgon ska jag få vara på mottagningen och vara med på en omläggning av ett barn med brännskador. Jag har fått bestämma färg på en patients gips (lila såklart!). Well, jag trivs. Förutom att det måste vara nå fel med luften där. Hur mycket jag än sover så nickar jag till när jag är där, det är skitdrygt!

Vädret är ju underbart. Igår var jag på picknick med Roger nere i parken på stan. Vi tog med oss kycklingklubbor, potatissallad, sallad, sodastreamad läsk med bär i och honungsmelon. Det var skitmysigt!
Idag blev också en bra dag i solen. Efter jobbet gick jag, Henke och Milo ner på stan. Åt en sandwich och en glass. Sedan gick vi tillbaka. Mina fötter har väldigt ont just nu känner jag!

Ny favoritRihanna - California King Bed

Snälla kom hem!

Under middagen i fredags kom det upp fler minnesbilder för mig, sådant jag inte tänkt på och saker jag inte kommit ihåg. En sak jag tänkte på var hur det ofta var tjat att jag skulle komma hem när jag var någonstans, och när jag väl kom hem var det som att han inte brydde sig alls över att jag var hemma. Trots att det var samma sak varje gång så for man ju alltid hem till honom tidigare än vad man själv ville. När man fick gulliga sms att han saknade en och ville att man skulle komma hem. Jag tänker att detta är verkligen att förminska en människa. Jag kände mig så liten och betydelselös när detta hände.

Jag drömde om honom för ett tag sedan. Första gången på väldigt länge. Jag drömde att det var dagen innan min födelsedag och han kom till mig. Vi gjorde en stor fågel av hönsnät som vi sedan gjorde en figur av. Dagen efter var det dags för mitt kalas, han var med. Jag väntade att mina nuvarande vänner skulle komma men de som knackade på och kom in var de jag umgicks med förra året. I drömmen reagerade jag inte på detta utan bjöd på det fika jag hade. Efter ett tag var det en av tjejerna som viskade till mig och frågade vad han gjorde där. Då var det som att jag vaknade upp och kom ihåg allt han hade gjort. Då drabbades jag nästan av panik, för han hade sjukt bra koll på mig. Jag fick inte lämna lägenheten så att jag kunde ringa. Sedan vaknade jag.

Det var skrämmande enkelt att falla tillbaka i drömmen. Att tycka att allt är okej, att bli förminskad till nästan ingenting, att sakna fri vilja.. Drömmen skrämde mig litegrann, men samtidigt är det väl bra att reflektera - hur enkelt det faktiskt är att falla tillbaka i samma mönster.

Jag fick höra en hemsk historia häromdagen. En kvinna som när hon varit i ungefär min ålder varit och jobbat i andra länder. Hon hade fått ett helt fantastiskt jobb, men det blev inte riktigt som allt var tänkt. Hon blev våldtagen under pistolhot. Det kändes så hemskt! Att det finns sådana människor, en helt random.
Det finns både i förhållanden, och randoms.. Usch!


Jag saknar ingen särskild, men jag saknar någon.


Hur gör man för att vara ledig?

Efter tentan i onsdags tänkte jag: "Yes, 5 dagar helt ledigt och inget särskilt planerat!" Well, det fungerade ju sisådär..

Onsdag firade vi att tentan var över med att spela lite beachvolley på Iksu, det blev en sorglig historia tyvärr. Någon knipsade av mitt lås och stal min klocka och mina kontater. Lagom bitter var jag kan man ju säga! Kvällen bjöd på festligheter, förfest nere på stan med stor del av klassen vilket var fruktansvärt trevligt. Sedan drog vi på Allstar där det var gratis inträde, och det var sjukt mycket folk!

Torsdag var jag ledig och firade det med att göra så lite som möjligt till att börja med. Sedan städade jag eftersom att kaoset var ett faktum! De ringde från jobbet och frågade om jag kunde jobba fredag, vilket jag tackade ja till. Kvällen avslutades med lite häng uppe på höjden.

Fredag började tidigt, jobb. Så mycket blev det med min ledighet och inte göra någonting. Gick även en promenad med min tanta efteråt. Stan var det länge sedan jag var på, så det blev att hänga där innan det bar av på en väldigt trevlig middag, med trevligt sällskap. Bara äta gott, sitta och prata. Även denna kväll avslutades på höjden.

Lördag var det tänkt att jag skulle följa Marcus och vovve på prommis, men råkade fastna hos Thomas när jag bara skulle in där tvärt. Hann även med lite beachvolley innan det bar av till Vännästrakterna där din assistans bjöd på grillparty =)

Idag har jag hunnit tvätta och spelat lite discgolf, dock blev det jobb nu ikväll trots att planerna inte alls var sådana. Well, det är snabba pengar på helgerna åtminstone och sen ska jag dra på Maxi.

Har pratat med katt-tanta, och nästa helg skjutsar jag tillbaka gamlingarna. Det kommer att svida i hjärtat, och jag lär förmodligen fälla en tår för dem, men jag tror inte det kommer ta så lång tid innan jag kommer över det. Jag brukar ju inte ens sakna dem när jag är hemma i Järvträsk, då är jag så nöjd med Dexter. Dock blir det mysigt när Caesar anländer! :D

"the black country kitchen misses you" fick jag häromdagen, Neil är som rolig han! =)

RSS 2.0