The Hedgehog´s Dilemma

Nu tänker jag rakt av copypast'a någonting som Jonny skrivit, för att jag tycker det är så fint, och att det stämmer så bra in på hur jag känner. Here it comes:

Det finns något som kallas "The Hedgehog´s Dilemma". Det är en berättelse om två igelkottar som bryr sig mycket om varandra. När den kalla hösten kommer så försöker de ge varandra värme genom att krypa närmare varandra, men trots deras kärleksfulla avsikt så skadar de varandra. För ju närmare de närmar sig varandra, ju djupare borras deras taggar in i den andre. 

Personligen tycker jag det är ett genialt sätt att se på människor och relationer däremellan. Du kan rulla ihop dig, taggarna utåt och skydda dig själv mot världen, men sakta frysa ihjäl. Eller så kan du finna en annan att värma och bry dig om, men ju närmare ni kommer, desto djupare kommer ni att såra varandra. 
Hur du än väljer att göra så kommer relationer med andra människor att såra dig. Det finns ingen perfekt person, ingen tagglös partner. Du kommer aldrig bli varm utan att såra och bli sårad. Allt du kan göra är att hoppas på att i slutändan kommer du hitta någon som är värd all smärta.

Kommentarer
Postat av: Anonym

hej, såg att du gillar fexeus. har du sett det här??

http://blogg.evaemma.se/#post487

2011-10-28 @ 15:55:12
Postat av: Lisa

Det där va verkligen bra skrivet. Det är så sant.

2011-10-29 @ 01:21:23
Postat av: Idah

Sv: JAAA!! Vi fick lägenheten! Till Tomtebo, typ närmast Ålidhem så inte alls långt men till en mycket bättre lägenhet :D

2011-10-30 @ 17:49:10
URL: http://idahperman.blogg.se/
Postat av: Lisa

Haha, jaa jag tyckte vi fick till det faktiskt;)

2011-10-30 @ 22:55:34
URL: http://mrslisa.blogg.se/
Postat av: Amanda

Väldigt fint skrivet och tänkvärt! Det handlar om att hitta den där personen som är värd smärtan.

2011-10-31 @ 07:51:28
URL: http://rockmeiamadeus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0