Kycklingsoppa med tortillini och örtolja

 Kycklingsoppa med tortellini och örtolja

Kycklingsoppa med tortillini och örtolja

4-6 portioner, ca 30 min

Ingredienser

0,5 st purjolökar

100 gr färska champinjoner

1 msk smör eller rapsolja

1 l kycklingbuljong, stark, hemmagjort eller köpt

100 gr sockerärtor

0,5 st grillad kyckling eller stekt

1 msk färsk timjan

1 paket tortellini, med ost, färsk (250 g)

0,5 tsk strösocker

Salt och peppar

Örtolja

1 kruka basilika

1 tsk citronskal, rivet

1 dl olivolja

0,5 krm salt

 

Tillagning

1. Dela och skölj purjon och strimla den fint. Torka svampen ren med ett fuktigt hushållspapper och skär den i skivor.

2. Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och bryn purjo och champinjoner lätt. Häll i buljongen och låt det sjuda cirka 10 minuter.

3. Skölj och strimla sockerärterna och plocka köttet från kycklingen under tiden. Lägg det i soppan och låt allt sjuda ytterligare ett par minuter.

4. Hacka timjan och tillsätt den i grytan. Avsluta med att lägga i tortellinin och låt den sjuda den tid det står på paketet. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar.

5 Mixa basilikabladen med citronskal och olja till en slät blandning. Smaka av med salt. Servera örtoljan till soppan.

- Dessutom tillsatte vi lite matlagnings yoghurt för att få en finare färg på soppan, och vi struntade i sockerärtorna eftersom att jag inte gillar sådant.

Yummie!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0