Kycklingsoppa med tortillini och örtolja

Kycklingsoppa med tortillini och örtolja
4-6 portioner, ca 30 min
Ingredienser
0,5 st purjolökar
100 gr färska champinjoner
1 msk smör eller rapsolja
1 l kycklingbuljong, stark, hemmagjort eller köpt
100 gr sockerärtor
0,5 st grillad kyckling eller stekt
1 msk färsk timjan
1 paket tortellini, med ost, färsk (250 g)
0,5 tsk strösocker
Salt och peppar
Örtolja
1 kruka basilika
1 tsk citronskal, rivet
1 dl olivolja
0,5 krm salt
Tillagning
1. Dela och skölj purjon och strimla den fint. Torka svampen ren med ett fuktigt hushållspapper och skär den i skivor.
2. Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och bryn purjo och champinjoner lätt. Häll i buljongen och låt det sjuda cirka 10 minuter.
3. Skölj och strimla sockerärterna och plocka köttet från kycklingen under tiden. Lägg det i soppan och låt allt sjuda ytterligare ett par minuter.
4. Hacka timjan och tillsätt den i grytan. Avsluta med att lägga i tortellinin och låt den sjuda den tid det står på paketet. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar.
5 Mixa basilikabladen med citronskal och olja till en slät blandning. Smaka av med salt. Servera örtoljan till soppan.
Yummie!