Nr 7, halvlek

Sjunde gången och nu är det halvvägs. Idag kändes det bra. Jag fick berätta om i måndags och vi skrattade! Även om det har känts som en lättnad att berätta för vännerna kändes det faktiskt nästan bättre att få berätta där för de andra där. Det känns verkligen som en vinst, och känslan är så obeskrivlig.

Det är meningen att vi alla som är där ska få chans att berätta vår historia. Förra veckan berättade en som varit utsatt för sådant fruktansvärt fysiskt våld att man inte trodde det var sant. Hon som berättade idag var mer utsatt för det psykiska våldet. Googlade "psykiskt våld" och fick upp följande:

"PSYKISKT VÅLD

Precis som fysiskt våld kan psykisk misshandel se olika ut. Det kan handla om att bli hotad och skrämd med fysiskt våld eller att bli förnedrad och tvingad till kränkande handlingar.

Att ständigt bli kränkt med ord är också psykisk misshandel. Till exempel att bli kallad hora, ful, oduglig eller dum i huvudet om och om igen. Den typen av psykisk misshandel kan vara svår att se eller sätta ord på. Att jämt bli kritiserad och ifrågasatt av sin partner kan göra att man bryts ner och tappar självförtroendet.

Psykiskt våld kan vara att bli isolerad från omvärlden av sin partner. Att man inte får utöva sina intressen, röra sig fritt utanför hemmet eller umgås med släkt och vänner. Eller att man blir förlöjligad, blottad eller förtalad inför andra av sin partner.

Psykisk misshandel kan också vara hot – eller andra destruktiva handlingar – mot barn, husdjur, ägodelar och ekonomi. Det kan även innebära att man blir hindrad att göra saker som att äta, tvätta sig, sova eller att få den sjukvård man behöver."

Det denna kvinna berättade berörde mig på ett helt annat sätt eftersom att likheterna var påtagliga, varav skillnaden var antalet år vi spenderat under dessa former. Hon beskrev att vissa episoder av deras liv tillsammans hade hon även helt förträngt, inte ens när någon påmint henne om händelser kunde hon minnas dem. Hon beskrev även hur ibland vissa händelser kom tillbaka till henne, mitt från ingenstans. Detta kan jag också känna igen. Det är så mycket jag fortfarande har förträngt, men det ploppar upp minnen emellanåt, mer sällan nu än i början men det händer fortfarande.

Det är lite fascinerande att man kan se en röd tråd mellan dessa män, hur lika de är i beteende. Idag ställdes frågan "Är de kapabla att älska en annan människa?" Alla dessa män har varit väldigt snabba med att hitta ett nytt förhållande så fort det tagit slut med oss. Det är som att det inte spelar någon roll - föremålen växlar men känslan består. Frågan är då, älskar de verkligen denna person? "Jag tror att de älskar sig själva genom en annan människa." Dessa typer är alltid väldigt charmiga, det är de ord som vi alla oftast beskriver honom som. Utåt ser allting väldigt bra ut, utåt är de den perfekta pojkvännen. 

"Det är så orättvist att han ska få gå vidare med sitt liv och vara lycklig med en ny medan man själv är helt förstörd. Finns det ingen rättvisa? Jag hoppas verkligen att vi alla här ska få ta del av äkta kärlek, för det förtjänar vi!"
När dessa ord sades började jag faktiskt sakna kärleken lite mer än vanligt. Jag trivs rätt bra med mitt singelliv, visst ibland saknar jag att ha någon lite grann men det har ändå varit rätt lugnt. Idag kände jag dock att, jag saknar det faktiskt. Men jag tillåter det inte att ske, eller kanske kommer jag att göra det framöver. Det löser sig till slut tror jag, jag har inte bråttom.

En annan röd tråd mellan dessa män är att de inte förstår att de gör fel. "När jag blev utskriven från sjukan som jag hade hamnat på på grund av skador han åsakat mig ville jag bara hem till honom igen, för att han skulle se hur jag såg ut, så att han skulle förstå vad han gjort. Men inte en min, det är ju inte mänskligt!" Att man kan vara så... omänsklig, skulle jag nästan vilja kalla det. Oförmögen att känna, lever i sin egen verklighet. Och som kvinna blir man gång på gång intalad att alla mannens konstiga beteenden är normala. Alla skickar nakenbilder med andra, alla porrsurfar, alla följer efter sin flickvän med bilen när hon ska någonstans..  

Nej nu orkar jag inte skriva mer om det där. Det känns som att det inte finns något slut, man skulle kunna berätta hur mycket som helst.
Ikväll har jag i alla fall hängt i Henkes kollektiv. Henke var barnvakt till Pappa Anders barn, så jag har också lekt och myst med barnen. Som många redan vet om mig är jag ingen barnmänniska, mest för att jag inte vet hur man gör, har inte varit så mycket i kontakt med barn. Men det var faktiskt jätte mysigt ikväll, och det är ju så fruktansvärt söta ungar! Stora bruna ögon som glittrar av nyfikenhet. Och småflickorna gillade mina smycken, jag hade ju så många - ring, armband, halsband, öron och näsa!


Nej nu ska vi myspysa och sova, godnatt :)

Kommentarer
Postat av: Felicia

den var jätte fin! :D

2011-03-03 @ 00:49:49
URL: http://musicinmyheaart.blogg.se/
Postat av: Thomas

<3

2011-03-03 @ 01:03:39
Postat av: lovisa

sv: idag händeri nte mkt:)sj?

2011-03-03 @ 07:19:19
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: mami

Ett steg till... i rätt rikting!

Jag tror du har helt rätt att "de älskar" genom att bli bekräftade av en motpart... men den största frågan är; älskar de sig själva?



Känn ingen avundsjuka över att "han" gått vidare, för både du och jag vet ju att det inte är sanningen...

Då skulle han lämna dig ifred!



Jag hoppas "den rätte" stormar in i ditt liv så du får uppleva kärlek och TRYGGHET i samma mening!

Älskar dig min prinsessa <3

2011-03-03 @ 10:51:31
URL: http://annasdrom.blogg.se/
Postat av: Min svarta låda

Så sant du skriver. Många är vi som har råkat ut för dessa våldsverkare. Många är vi som delar historia. Hoppas du får möjlighet att läka och kunna våga kärlek igen. Lycka till!

2011-03-03 @ 12:29:10
URL: http://thisismyblackbox.wordpress.com
Postat av: Joel Lindblad

Heej!

Om du är en lycklig ägare till Iphone 3 eller 4 eller om någon i din familj har en har du chansen att vinna ett valfritt skal i min blogg värde 500 kr

Vad säger du om det ;)?

MVH Joel Lindblad



2011-03-03 @ 19:15:10
URL: http://scenbloggen.com/joellindblad
Postat av: Frida♥

Vilken söt liten katt :)



sv: Var så lite så:)

2011-03-03 @ 20:42:04
URL: http://fridalevin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0