SCL 90

Har just fyllt i ett frågeformulär som heter just SCL 90. Det är 90 frågor, som egentligen är frågor hur man mår, eller hur man har mått senaste 7 dagarna. Min första tanke var att "jag mår ju bra!". Det är en skattningsskala mellan 0-4, där 0 är inte alls besvärats av och 4 är besvärats väldigt mycket av. Och på vissa alternativ var jag ute på 3, och en faktiskt två 4'or också - "Förlust av sexuellt intresse eller njutning" och "Orolig eller störd sömn". Sen vissa treor så som - "Återkommande tankar, ord eller idéer som du inte kan göra dig fri från", "Svårigheter att komma ihåg saker och ting", "Ensamhetskänslor", "Att bli lätt sårad" och"Svårigheter att somna".
Sömnen har väl kanske mycket med EDS att göra också, men kanske inte helt?

"Många av er kommer nog att känna att det ni varit med om inte är lika hemskt som det andra varit med om." Jag är nog i den fasen, kanske även därför jag satt så tyst. Eftersom det ännu inte är verkligt för mig själv, känns det ju inte allvarligt.

Nåväl, nu ska jag läsa igenom nå skolarbete och sen ska jag iväg till Robin och äta sen middag. Så det blir bra! :)

Kommentarer
Postat av: camilla

var gjorde du det formuläret? :)

2011-01-12 @ 21:27:04
URL: http://gargnesarn.blogg.se/
Postat av: mami

...ett steg i taget älskade dotra...

2011-01-13 @ 10:14:26
URL: http://annasdrom.blogg.se/
Postat av: Andreas

He he! Den använder vi på jobbet vid bedömning av psykiatrisk status, tillsammans med en hög med andra tester som är vetenskapligt implementerade =)

2011-01-13 @ 23:49:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0