Kattutställning

Idag har varit en lång dag. Jag och Caesar har varit på vår första kattutställning, och tur som vi hade var Idah med oss hela dagen. Det visade sig faktiskt att tiden gick väldigt snabbt, jag som varit orolig på att bli spyless efter halva tiden. Men med trevligt sällskap så! :)
Jag var där redan igårkväll och klädde buren vilket var skönt - så att jag visste var jag skulle gå och så. Vi var där just efter 06.30 imorse, han klarade veterinärbesiktningen och efter att ha checkat in honom satte vi honom på plats i buren.
Vissa av dessa kattmänniskor träffade jag på inför-kattutställnings-mötet härom veckan, och de verkade som de kom ihåg mig rätt bra. Tydligen efterlyste de alla nybörjare i högtalarna någon gång men det missade jag - då kom en av funktionärerna fram till mig:
"Men Sofia, jag väntar ju på dig! Alla nybörjare ska ju komma till mig och få en sån här."
Då fick vi en röd lycka till rosett. Tyckte det var fint att han kom ihåg mig när jag inte hörde. Caesar var bland de första upp till domaren. Hon sa att han hade väldigt fin placering på öronen och var väldigt fint generellt. Det hon påpekade var hans platta panna och att han är rätt mager - inte särskilt muskulös. Dock sa hon att han är en väldigt typisk 1-åring och hade potential att bli bättre. Hon tyckte i alla fall att han var en "sweet boy" med "sweet sweet temper".
I nomineringen (bästa hanen i den klassen som hon bedömt) hade han faktiskt chans att gå vidare. Det stod mellan han och en annan katt som var några år äldre och då vann den andra katten, mycket eftersom att  Caesar inte är färdigutvecklad. Nåväl, jag fick certifikat och det var ju det jag for dit för. Han uppnådde alltså tillräckligt med poäng för att få det. Skulle han få två såna till skulle han bli "Champion". Frågan är ju om jag kommer orka ställa ut honom igen, återstår väl att se.
I slutet av dagen var jag riktigt less men det var inte förrän sista timmen innan man fick fara. Man får inte fara tidigare eftersom att det är folk som betalar in sig för att gå och titta på katterna, då ska det inte stå massa tomma burar.
Har även träffat mycket folk som man känt idag, och pratat med såna man inte alls trodde man skulle träffa där. En mycket trevlig dag, och mycket tack vare Idah. Är även mycket stolt över Caesar som hållit sig så lugn och cool hela dagen trots alla intryck som varit runtomkring honom.

Rosetterna han fick under dagen!

Efter utställningen åkte jag upp till Henke och träffade större delen av hans familj. Hans mamma hade frågat om de inte skulle bjuda mig på middag nu när de var här i Umeå och det tyckte jag lät som en bra idé. Det är så mysigt med familjer, och Henkes familj var verkligen jätte trevlig! :)

Men nu är det slut för idag ;)

Kommentarer
Postat av: Idah

Var lika roligt och trevligt för mig så tack själv :)!

2012-04-16 @ 08:43:05
URL: http://idahperman.blogg.se/
Postat av: mami

Grattis! Det är mer än vad vi fått med Alva. Inte en enda rosett... haha...

Tack för hjälpen. Den används precis i detta nu!

Lycka <3 Älskar dig min prinsessa!

2012-04-20 @ 00:01:18
URL: http://annasdrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0