Söta Christina =)

När jag väl får för mig att skriva blogg så då skriver jag blogg. Tredje gången ikväll! xD
Ardi sitter och spelar gitarr och sjunger lite för mig, det gillar jag. Fast nu är han nog lite less för det enda ljud som kommer från hans läppar är "Nanananananana na na na nanana." Stackarn =) Ska se klart the unborn nu, eftersom att jag lyckades somna igår, ovanligt att jag somnar ;)
Har kollat runt på blocket och tradera ikväll, jag vill ha ett eget nintendo 64 riktigt mycket måste jag säga! Så bara jag hittar ett billigt så kommer jag nog köpa det. Har sett vissa för 400-600kr, inklusive spel och allt. Men frågan är om de är kvar. We'll see =)
"Christina Eklund saknar sofia jätte mycket:( det finns inget att göra när sofia inte är hemma:(!"
Alltså Christina är så söt, hon hade skrivit det där på facebook som status :') Jag gillar att jag inte är helt bortglömd hemma än iaf. Kommer bli kul när Erika och Christina kommer hit någon helg framöver =)

Intressesmurfarna antecknar?

JoAnna om Yesterday was nice!:
Läser du på Umu? Isådall vad? Är det spännande? Tycker du att det är kul?

Svar:
Jo jag läser på Umu nu, sjuksköterska =) Än vet jag inte riktigt om det är spännande, eftersom att idag  var första dagen. Men hittills verkar det helt rätt, gillar att jobba med människor osv så. Har riktigt många trevliga människor i klassen också, så hittills kan jag inte säga något dåligt om det =)
-------------------------------
Nu har vi iaf ätit middag. Och Ardi verkar försöka ta över efter Bond att mobba hur jag äter. Okej, jag äter inte så snabbt och jag äter kanske vissa maträtter lite annorlunda men so what?
Måste bara få påpeka att jag har faktiskt riktigt fint i min lägenhet fortfarande! Kläder jag inte använder har jag hängt in i garderoben (förutom myskläderna), och jag diskar undan grytor, stekpanna och plåt direkt det är använt. Jag drar t.o.m. ut dosor osv ur tv-spelen när det är färdigspelat! (Hör du hur duktig jag är mamma?) De som känner mig sedan tidigare skulle inte tro att det är jag, eftersom jag verkligen har varit världens största slashas. Framförallt mamma och Jens skulle ju tappa hakan av förvåning. Men det är ju aldrig för sent att ändra sig, obviously :)

Avslutar med några ord från Ardi: Nu ska vi spela 8-bits, ska världen få veta!
Ciao!

Första dagen.

På begäran av mamma kommer här ett inlägg. Ursäkta att jag är så dålig på att uppdatera vad som händer, men det är så kul att bo i Umeå så what to do =) Men eftersom mamma ringde imorse och sa att jag måste skriva blogg så måste jag ju, man ska ju göra som mamma säger ;)
Fredag så var första dagen på nollningen. Vi lekte lekar på dagen och sen på kvällen var det fest. Dock avlägsnade jag från festen ganska tidigt, det tar på krafterna att träffa massa folk och försöka lära känna så många som möjligt.
Vi var grupp 5 "Vi i femman", och vi var antingen bäst eller sämst på alla lekar.
Lördagkväll var jättetrevlig! Började med att Viktor kom hit. Jag, Ardi och Viktor gjorde därefter tacos till middag, hur mysigt som helst! Sen blev det lite kortspelande innan Frida joinade oss trevliga människor. Vi hann spela canasta och risk innan Frida var tvungen att fara. Viktor däremot kände sig inte riktigt redo att lämna oss direkt, så han stannade kvar och vi spelade lite mer kort. Den kvällen hade jag verkligen sjukt mkt tur, vann i allt vi spelade. Men man måste ju ha lite tur ibland också, right? ;)
Viktor och Frida. (Obs! Jag och Viktor är nästintill världsmästare på att äta popcorn).
Söndag, igår, så var det rundvandring på universitetsområdet osv. Jag trodde att vi skulle gå runt och faddrarna skulle visa vars allting var, men tydligen inte. Tipsrunda stod på schemat. Och när man hittat en fråga fick man en ledtråd vars nästa ledtråd var. Så innan vi var klara så var vi ända borta på Ålidhem!! När jag kom hem (efter att ha gått non stop i drygt 2timmar), så var jag dyblöt i svett. Min kropp är inte van att röra sig längre sträckor än mellan huset och bilen! (Ardi tyckte att en flirtgubbe passade bra in efter den där meningen, men det här är blodigt allvar, inget skämt!) Så att Sofia orkade inte röra sig från soffan igårkväll, när det egentligen var grillning (i det halvdisiga vädret) vid Nydalasjön. Istället såg jag och Ardi Ice Age 3 och åt massa popcorn (tyckte jag förtjänade det efter en sådan hektiskt dag).
Idag har jag haft första dagen på sjuksköterskeprogrammet. Vi har mest fått massa information, och hälften har jag garanterat redan glömt bort. En föreläsning hann vi också med. Han sa som mest självklara saker, som att man ska se till personen och inte sjukdomen när man möter patienter. Fast iofs, kanske inte självklart för alla. Vi var nästan 100pers i salen, ~80sjuksköterskor och ~20röntgensjuksköterskor. Så vi är ju rätt stor klass, vilket känns lite spännande, är ju van vid små place. Men imorn kommer vi delas in i så kallade basgrupper, då skulle vi vara typ 8pers i varje grupp. Så att när det är seminarier och annat så är man bara med de personerna. Kanske enklare när man är mindre grupp =) Men vilka som är i min grupp får jag inte veta förrän imorgon.
Imornkväll verkar det som jag ska följa Feffo till Vännäs och prova spela volleyboll med tjejerna där, medan Feffo och Ardi sitter och kollar på tajta tjejrumpor (trots att Ardi tycker att rumpor inte alls låter sexigt nånstans). Spännande!
Nej nu mamma hoppas jag du är nöjd med min uppdatering (och även ni andra som orkat läsa ända hit). Nu klagar Ardi på att jag skriver en lång novell och tycker jag ska komma och hjälpa till med maten. Okej då! =) Avslutar med en bild på Ardi från igårkväll, när han var så söt och skulle försöka sätta ihop en scartgrej.

Yesterday was nice!

Igår var en väldigt bra dag! Hittills har jag inte ogillat Umeå ett dugg =) Anyway, igår gick jag och Ardi ändå från mitt place till stan (typ längre än vad jag gått på hela sommaren sammanlagt!) Väl nere i stan träffade vi Ida (en tjej som också ska gå sjuksköterska) och hennes kompisar - Jeanette, Viktor, Svante och Ava. Tiden sprang iväg trots att vi inte gjorde särskilt mycket. Vi satt på några kaféer och snackade och sen åt vi mat på Max (bara för att Ardi skulle få sin smältost). Sen var det dags för det som man så länge väntat på, nya Beckfilmen på bio! Jag älskar när Gunvald blir så personlig i filmerna, helt klart sevärd film (dock är Beck - Skarpt Läge fortfarande min favorit). Måste bara få påpeka att det smartaste man kan göra är att ta bort speglarna på tjejtoaletterna, men oj vad irriterande det är! Kvällen avrundades med att Ardi spelade gitarr och sjöng för mig (Oh I know!), me like =)
Idag börjar nollningen, och jag är taggad till tusen. Ida kommer hit på lite drygt en timme och då ska vi följa till universitetet (så ja folket, jag kommer att hitta det a.k.a. följa efter hon som kan).
Mobilnördarna Ardi och Ida ;)

Vet inte riktigt vad Viktor gör på den bilden men :p

Nu kom Ardi och sa att jag ska komma och äta frukost, för mina mackor är klara. Tur någon tar hand om mig ;)

Mami.

"På vägen hem grät jag en skvätt, dels att hon verkligen lämnar oss
på så sätt att nu har hon ansvar fullt ut om sitt liv. Vi har "kommit" imål när det gäller våran ansvarsbit.
Gjort så gott vi kunnat.
Jag grät även av lycka att vi faktiskt inspirerat henne att fortsätta sina studier direkt.
Att hon haft ett mål vad hon vill bli och fullföljt det så här långt.
Att vi gett henne grunden att vara trygg i sitt eget skinn och vågar pröva en ny värld."
Mamma hade skrivit det här på hennes blogg. Jag har världens bästa familj! <3

Kort uppdatering från Umeå =)

Jag gillar redan att bo i Umeå måste jag säga. Bara det här att folk kan titta förbi ett tag bara för att de vill. Igår var Feffo förbi ett litet tag. Just nu lutar det mot att jag ska följa med till Vännäs på tisdag och prova träna volleyboll med tjejerna där. Läskigt! :p Men har jag tur är det jätteroligt, dock är jag ju inte i klass med de andra med tanke på att jag inte tränat på tre år. Sen på kvällen igår komme Ardis kompis Matilda hit. Vi satt som meste och snackade, och det är ju så det ska vara :)
Idag ska vi ner till stan (förutsatt att jag hittar dit). Idag, en tjej som också ska gå sjuksköterska ska dit så ska möta upp henne. Hon verkar hur trevlig som helst, och det skulle vara trevligt att känna någon innan allt börjar =) Ikväll ska vi se nya Beckfilmen på bio, bara det finns biljetter kvar.
Imorn börjar nollningen och jag håller faktiskt på att vara lite nervös. Jag vet inte ens hur jag ska hitta till vårdvetarhuset! :p Men det är väl sånt som kanske ordnar sig av sig självt. Får väl följa efter någon ;)

Bildspecial.

Nu är jag i Umeå, i MIN lägenhet och har just packat upp allting (okej då, Ardi hjälpte väl till liiite.) Jag har inte varit så aktiv här på bloggen, och jag lär väl inte vara så bra på att skriva framöver heller. Just nu sitter Ardi och spelar gitarr och sjunger, me like! Lägenheten är jättefin, och det är nära till allt. Har för övrigt i princip slut pengar nu.. Har köpt en cykel för 2000kr och mat för nästan 1300!! Tur att man får lön på torsdag så ska väl försöka klara mig tills dess bara =)
Orkar inte skriva så mycket nu, utan lägger bara upp lite bilder så får ni se lite vad som händer i mitt liv iaf.
Ardi visar sin stuga osv.
Jag vann över Ardi och Jennifer i Bowling två gånger (bildbevis!)
Ardi var lite butter för att vi kittlade han liiite ;)
Och när vi parkerade på universitetet idag tvärest, vilken bil står där om inte bmw'n (som Jens nu har sålt). 
Vad är oddsen?
Min nya dyra cykel! =)

Bilder på lägenheten:
Hallen.
Köket.
Sovrummet.
Vardagsrummet (+ Ardi och hans gitarr)


Det var lite från mig, nu ska jag sova så jag orkar med imorn. Då ska vi träffa en av Ardis vänner, och jaa, sen får vi väl se vad vi ska hitta på. Men någonting lär det ju bli iaf =)
Och folket där hemma: hör av er om ni har vägarna förbi Umeå! =)

It's already over.

Nu har jag inte skrivit på ett väldigt långt tag (haha, bra svenska där!). Jag har hunnit med massor sen sist! Stockholm var väldigt trevligt, och jag träffade massor med trevliga människor där, Max och hans friends var ju awesome! Men det var länge sen, så det orkar jag inte berätta om :p Sen jag kom hem har jag faktiskt inte gjort så mycket annat än att varit med Ardi. Not so bad actually. Det är få personer som älskat spela spel lika mycket som jag gör, men voilà! Det finns faktiskt få personer som jag trivs så bra med. Och visst, många connectar med min familj eftersom vi är som ganska lättsamma. Men Ardi har ju som mer eller mindre flyttat hit, och han älskar både Järvträsk och familjen Eklund lika mycket, right?
Aja, det känns inte så jätte väsentligt just nu. Kind of the only thing that's on my mind right now är Jens. Min älskade Jens, som varit en underbar pojkvän i drygt 2,5 år. Att inte längre kunna säga att han är min asså.. Men tyvärr känner vi båda att det inte längre fungerar. Det har väl varit mer eller mindre dåligt sista halvåret ärligt talat. Under sommaren har vi knappt varit med varandra (ja, mest mitt fel för att jag jobbat så mycket eller haft andra planer.) Under Stockholms-resan var det inget fel, vi kom bra överens men vi var inte mycket mer än som kompisar egentligen. Så nu är det bestämt iaf, nu är det slut. Det känns hemskt, jag gråtar värre än en liten unge. Jag har redan krupit upp i mammas famn två gånger under dagen och gråtit mot hennes axel. Nu ligger jag ensam i sängen och klumpen i halsen får det att göra så fruktansvärt ont, och krokodiltårarna strömmar nerför kinderna med jämna mellanrum. Det som ändå känns bra är att vi är så överens. Det fungerar inte längre det här förhållandet, men ingen av oss vill förlora den andra. Så vi ska väl försöka vara kompisar, visserligen kommer det vara jobbigt i början men jag tror det kan fungera faktiskt. Jag vet att jag bara tjollrar på nu om samma sak som alla känner när det tar slut med någon man varit tillsammans med så länge, men det känns faktiskt väldigt skönt att få skriva av sig. Och nu blev det jättejobbigt igen och krokodiltårarna är tillbaka.. BLÄÄH!
Det är ju vad jag vill, jag vet ju att det är rätt, ändå är det så sjukt jobbigt! När man delat sitt liv med någon så länge, och nästintill planerat hela sin framtid med någon så känns det så konstigt när allt bara kraschar samman. På så sätt tycker jag det känns väldigt skönt att jag snart ska flytta till Umeå. Då kan man få börja om på ruta ett igen. Hade man varit kvar här hade det nog varit mycket jobbigare, allt som påminner om det vi hade osv.
Imorn kommer vara riktigt jobbigt. Ska och packa ihop alla mina tusen saker som är hos Jens då, och han är så snäll han ska hjälpa mig. Det känns som att packa bort vårat liv.. Men förhoppningsvis kommer det kännas bättre efteråt, jag håller iaf tummarna för det. Jag brukar ju som vara bra på att ångra mig, men det här är nog vad som är nödvändigt.
Nog är han ju fin, jag hoppas bara att han aldrig försvinner från mig helt.
Det känns så sorgligt allt. Att inte längre kunna säga att han är min. Att någon annan kan få han. Han, - min Jens. Haha, oj vad ego jag lät där, men det är så det känns nu. Fast jag vet att det finns någon som kan göra honom lyckligare. Time to move on..
I know, it's already over.
Okej, ska jag försöka berätta om någonting annat då, jag har ju som skrivit av mig nu. Det är som sagt inte många dagar kvar nu tills jag flyttar till Umeå. Jag flyttar tisdag eller onsdag. Shit asså... Jag som haft det så bra hemma sista tiden. Jag älskar att vara hemma, det finns alltid någonting att göra om man vill. Jag har ju verkligen världens bästa familj. Och vad ska Erika och Christina göra utan mig? ;) haha. Nejmen ärligt talat, jag kommer verkligen sakna Järvträsk och familjen. 
Men jag blev väldigt glad idag, än en gång var det Feffo som gjorde mig glad. Han berättade att tjejerna som spelar volleyboll i Vännäs hade berättat om mig för deras tränare (efter det att jag spelat lite beachvolley med dem). Så deras tränare hade bett Feffo att hälsa till mig att jag gärna fick börja träna med dem. Om det vore möjligt skulle det verkligen vara så grymt kul! Visst jag har varken kondition eller den fysiska hälsan för att riktigt hänga med de andra, men prova går ju? Kanske börjar jag om med volleyboll snart då?
Vad har jag gjort idag då, förutom att grina sönder? Jo, jag och Fransson har varit i stan och shoppat. Jag som inte hade tänkt handla någonting, nog gjorde jag av med över tusen kronor. Och Fransson, han slösade nog närmare femtusen? ;) Men jag måste erkänna att det är grymt kul att hjälpa killar att shoppa. Iaf när det känns som det blir hjälpta av mina stackars försök till hjälp, som idag. Sen resten av dagen har jag väl tyvärr inte varit särskilt social och mer deprimerad än nå annat, så det har ju Fransson fått lida av tyvärr "/
Uääh, näe nu ska jag gruva mig för imorgon och försöka sova. Men just nu känner jag mig för snuskigt pigg för att sova. Nu har jag iaf lugnat mig litegrann och tårarna rinner inte längre (just nu, det kan snabbt slå om).

Sova?

Sofia borde sluta nörda dator nu och ta och lägga sig och sova. Har suttit här rätt länge nu, och min stackars lilla stjärt är helt bortdomnad av att ha suttit på den här trä-stolen så länge. Måste ändå ge mig själv lite cred för att jag har uppdaterat bloggen igen(var ju ett tag sen), och dessutom två gånger nu. Inte för att jag tror att så många läser men anyway, some people do =)

Alltså  det är så sjukt mycket jag vill hinna göra innan jag flyttar, så många jag vill hinna vara med. Det finns så många människor som jag saknar, som jag bara vill krama om och berätta hur mycket de betyder för mig. Det finns så många som jag inte haft särskilt mycket kontakt med under sommaren, vilket jag ångrar nu, nu när flytten närmar sig. Hur ska man få tiden att räcka till, så att man hinner träffa alla man vill hinna träffa?

Äsch, nu ska man inte skriva allt man tänker då blir det här inlägget alldeles för deprimerande you know =)

Godnatt nu folket, och håll tummarna för bättre väder imorn, så att vi slipper hår som ser ut som nå flåt p.g.a. allt fuktigt hårspray.

"When will you be mine
When will I see your smile
Cause the things you say they make me stay
So now you know that we are ment to be
So if you go then let me know
Cause I don't know why but I love you so"

Sthlm! =)

Uppdatering från Sthlm.
I fredags slutade jag jobba kl21 och då var det bara sätta sig i bilen för då for jag och Jens ner till Sthlm. Har haft grymt roligt de dagar jag har varit här måste jag säga, trots att Max (Jens kusin) är ungefär världens dåligaste förlorare ;) Och gårdagens citat var helt klart "Men kyl ner könet förfan!" Jag har hunnit med lite shopping också, lite pengar måste man ju få spendera när man har jobbar i princip hela sommaren ;) Har köpt en kjol, ett par jeans (wrangler), två toppar och ett linne. Haha, och Jens höll på att dö när jag var inne på Cubus, men 50minuter på Cubus är ju ingenting, eller hur Bond? ;) Påtal om Bond, hon bor i Karlstad nu! Och jag kan verkligen inte förstå hur jag ska klara mig utan henne nu, kan inte ens fixa luggen själv ju (ja, jag provade i lördags = fail!)

Vad tiden går snabbt, jag flyttar om typ två veckor. Lilla jag, flyttar hemifrån, till en stor stad (ja, jämfört med Järvträsk är Umeå väldigt stort). Hur ska jag klara mig utan mamsen. Jag har ju verkligen världens underbaraste familj har jag insett. Är alltid lika kul att vara hemma och hitta på saker med familjen. Tack och lov finns det ju vissa som tar emot mig med öppna armar direkt jag kommer till Umeå.

I sju veckor har mitt liv varit sjukhemmet i Boliden, och nu är det över. Det känns så himla tråkigt, för det var ungefär världens bästa arbetsplats. Finns ju vissa citat därifrån som gamlingarna sagt som man inte kommer att glömma.

"Jag bad dig att ligga med mig tre gånger igår."
"Ja, och inte gick det så bra."
"Nej, men ikväll då?"

"Jag har en stor pillefjong!"
"Näe hörrudu, den är ganska liten."
"Du! Vänd dig om så ska jag tryck in han i rumpan på dig så ska du få känna på stor!"

"Men älskade, visst ska du vara här med mig."

"Ursäkta rapet det kom från gapet."

"Kom hit så jag får lukta på dig. Men blås så jag får känna lukten!! . . . . Men uuusch vad du luktar sprit, var är festen?"

Jag vill knappt tänka på att det är över nu, och jag kommer att sakna Jennifer nå grymt mycket! Det finns få tjejer man connectar med så där snabbt, tur det inte är så långt till Umeå, right Jen? ;)

Jag är kanske egentligen en stadsmänniska. För egentligen, jag gillar inte snö, skoter och uteliv på vintern. Jag gillar inte heller att fiska eller gå i skogen. Jag gillar att ha nära till allt och alla. Ändå älskar jag Järvträsk, men jag är rädd att jag ska gilla stadslivet för mycket för att ta mig tillbaka dit. När t.o.m. alla man umgås med säger att man är mer en stadsbo. Men det återstår väl att se, I guess.

Sen vill jag bara påpeka att jag är inte kaxig!

Well, nu är det inte många dagar kvar i Sthlm. Far härifrån fredag verkar det som. Var tänkt torsdag men, jag har tydligen inte så mkt säga till om. Dock har Jens fått feber (vilket inte är särskilt ovanligt), så vi ser väl vad som händer.

Ny hårfärg =)


Igår färgade mamma mitt hår, mörkt med röda slingor. Är grymt nöjd med hårfärgen (dock inte lika nöjd med själva bilden men shit the same man ser då hårfärgen). Och inte blev det dyrt heller. Dessutom klippte hon mig lite, det behövdes med tanke på hur slitet mitt hår var!

Lite coolt? ;)

Jag har inte skrivit här på jättelänge känner jag nu, men jag har inte haft tid alls. Det har varit fullt upp. Helgen var kung måste jag säga, den bästa på väldigt länge! Fredag så följde Jennifer mig hem. Hon var sjukt fascinerad av renar och hur vackert Järvträsk är. Lät som hon kom från sthlm eller nå söderut snarare än Bolidentrakterna ;)

Sen lördagen var det dags för min avskedsfest. Nej den blev inte alls som det var tänkt, de som var bjudna kom inte men andra komme hit så det blev faktiskt väldigt kul iaf! =) 

Dock känns det faktiskt riktigt hemskt att Bond flyttat ifrån mig nu :( <3

Och  söndagen, vad gjorde vi inte då? Ardi var här och vi var med familjen hela dagen. Spelade beachvolley, badade i Glommers, spelade kubb, spelade bluff och alias, och sen singstar i nästan fyra timmar.
Bästa helgen på väldigt länge måste jag säga!

Ardi tyckte han var cool :p

Igår gjorde jag också allt möjligt. Hann t.o.m. städa Jens bil, och det är inte dålig för att vara jag måste jag säga! ;) Sen kom Ardi hit och vi umgicks med min familj hela dagen =)

Jag ska snart börja jobba, så vet inte varför jag sitter här, har verkligen INTE tid egentligen :s Jobbar iaf ikväll och sen äre sista passet imorn. Då bär det av till sthlm för dem som inte vet, jag och Jens ska dit och semestra. Måste dra nu, ciao! =)

RSS 2.0