"Allt vad du vill att andra ska göra mot dig det ska du också göra mot dem"

Det är de här små oväntade saker som får en att dra lite extra på smilbanden, får det att värma lite extra i hjärtat. Jag tyckte att julen var ett bra tillfälle att visa uppskattning till dels nära och kära men av de som man knappt har kontakt med men vill berätta att de betyder/att de gör ett bra jobb eller helt enkelt bara tack!
"Allt vad du vill att andra ska göra mot dig det ska du också göra mot dem". Den gyllende regeln som man lärde sig i förskolan. Och jag blir så glad när sådana oväntade överraskningar händer mig, sådant jag inte väntar mig.


Överraskning nummer 1. När jag kom hem från Järvträsk efter jul hade jag ett julkort från min tantas (en dement tant jag tidigare var ledsagare till, men inte längre) man. Han tackade för allt jag gjort för hans fru och önskade en god jul.
Detta gjorde mig väldigt glad eftersom att jag inte längre är ledsagare till tanta men att han ändå tog sig tid att skicka ett julkort till mig.


Överraskning nummer 2. Jag hann inte vara i lägenheten många minuter innan det knackade på dörren. Det var en av mina grannar som kom förbi med en julklapp (en chokladask) och ett julkort. De tackade så mycket för julkortet jag skickat och avslutade med orden "Du får gärna titta in någon gång om du har lust".
Dessa grannar tycker jag för övrigt är fantastiska. Redan innan jag pratat med någon av dem så log dem alltid och hälsade glatt när man möttes trots att vi inte ens bor i samma trappuppgång. I somras när jag var ute med katterna kom deras barn och ville mysa med mina grabbar. När jag behövde hjälp att bära ner mitt vardagsrumsbord i källaren var det pappan i familjen som hjälpte mig, med ena sonen skuttande bredvid sig "Det kanske är någon som vill dricka kaffe hos oss pappa!" Det blev inget kaffe den gången, eller jag dricker ju inte kaffe överhuvudtaget men jag skulle dessutom iväg och jobba så hade ingen möjlighet att fara dit då.
Jag har absolut tänkt hälsa på dem framöver. Kanske även kunna vara barnvakt åt barna där någon gång? Och kanske att de kommer förbi när Pappa Anders barn är här på besök?


Överraskning nummer 3. En kille som jag inte känner särskilt bra sa innan jul att han tänkte ge mig en julklapp eftersom han tänkte på mig när han såg det. Eftersom vi inte känner varandra särskilt bra och knappt umgås tänkte jag att det var någonting han hade liggande hemma, men icket! Fick denna julklapp i efterskott, han hade alltså varit och köpt Heros of might and magic 5 (ett dataspel för dem som inte vet) till mig!
Jag blev förvånad att han köpt någonting för det första, och dessutom ett dataspel som inte är det billigaste! Jag har inte provat spelat femman faktiskt, men trean och fyran gillar jag. Att någon som jag knappt umgås med känner mig så pass bra att kunna köpa en sådan personlig julklapp till mig :')

Självklart uppskattar jag även det mina vänner gör för mig, det jag fått av dem i julklapp också! Men såna här små och oväntade saker är ändå speciella :)
Så varför gör man inte sådant oftare? Varför ska någon måsta fylla år för att man ska ge dem en present? Varför ska det vara alla hjärtans dag för att ge sin älskade blommor? Osvosv..
Jag personligen brukar försöka att göra sådana här små saker för dem jag bryr mig om när de minst anar det. Skicka ett kort med posten och berätta att jag tycker om dem, skicka ett nallebud bara för att de är sådan bra vän.
Jag gör väl inte detta särskilt ofta, men det händer. Jag vill göra det, för jag vet själv hur glad man blir när det händer en själv. Återigen, den gyllende regeln "Allt vad du vill att andra ska göra mot dig det ska du också göra mot dem".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0