Stöldvåg på Iksu

En stöldvåg har drabbat Iksu sports omklädningsrum. Tjuvar har ostört kunnat klippa upp låsen och rensa skåpen på värdesaker. De drabbade har bara polisen och sitt försäkringsbolag att vända sig till, Iksu säger sig inte ha något ansvar för värdesakerna i skåpen.

Margareta Ericsson Lif, vd och sportchef för Iksu är väl medveten om stölderna som har varit ett problem under en längre tid, men honsäger att det går i vågor,
De senaste två veckorna har det inträffat allt oftare, Under den perioden känner hon till åtminstone åtta olika fall där deras kunder blivit bestulna medan de tränar.
- Tjuvarna låser in sig i omklädningsrummet, knipsar låset, tar det som finns av värde, sätter sedan ihop låset så att det ser helt ut och smiter iväg, berättar Margareta Ericsson Lif.

Dörren var låst
Precis det råkade Sofia Eklund och en av hennes vänner ut för.
- Vi hade bytt om i Las Palmas, ett av de mindre omklädningsrummen vid beachvolleyplanen, och låst in våra saker. När en av mina kompisar som varit sen skulle byta om var dörren till omklädningsrummet låst, säger hon.
En stund senare såg de en tjej och en kille komma ut från de tidigare låsta omklädningsrummet.
- Vi misstänkte aldrig att de hade varit där inne och knipsat upp lås. Snarare trodde vi att de hittat på något annat tillsammans i omklädningsrummet, om du förstår vad jag menar, säger Sofia Eklund.
När Sofia hade tränat klart och skulle bya om märkte hon att hennes lås var borta från skåpet och en klocka och kontater saknades.
- Alla småpengar var också borta så det var några riktigt giriga ena som knipsat upp låset, säger hon.

Fritt spelrum
Även en kompis till henne hade blivit utsatt, fast i herrarnas omklädningsrum, men han hade inga värdesaker i skåpet.
- Jag förstår att de inte kan ha övervakningskameror i omklädningsrummen, men hade det funnits utanför i korridoren så hade vi kunnat identifiera killen och tjejen som vi misstänkte. Framför allt, varför kan man låsa omklädningsrummen inifrån? Det ger tjuvarna fritt spelrum, säger Sofia Eklund som numera tar med sig alla sina saker när hon spelar beachvolleyboll.

Kameratillstånd
Iksu säger att de ska ta bort låsvreden på insidan som tidigare funnits där för att städpersonalen ska kunna låsa medan de arbetar. De funderar också på att önska om tillstånd för kameraövervakning i korridoren.
- Kameror har diskuterats sedan lågt före min tid. Det är en fråga om integritet, personligen kan jag tycka att det är mycket mer kränkande att bli bestulen medan du tränar än att bli övervakad av kameror. Vi ska diskutera kamerafrågan på styrelsemötet på måndag, säger Margareta Ericsson Lif.


- Varför kan man låsta omklädningsrummen inifrån? frågar sig Sofia Eklund efter hennes lås blev uppklippt på Iksu sport. Tjuvarna kunde ostört stjäla värdesakerna hon förvarade i skåpet.

http://vk.se/Article.jsp?article=454019



I dagens tidning (VK) går detta att läsa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0