MAVA

Jag har i veckan börjat min nya praktikplacering på sjukhuset på en avdelning som heter MAVA - Medicinsk AkutVårds Avdelning. Jag har gått två pass med en undersköterska och ska ihelgen börja gå med en sjuksköterska. Jag har väl inte riktigt hunnit komma in i det ännu, så har inte så mycket att utvärdera. Men jag har fått ta lite venprover och lärt mig vissa program som undersköterskor använder - sådant som jag måste kunna i sommar när jag ska jobba på samvården.


Jag som brukar springa runt i två små toffsar bara för att jag inte gillar hästsvans. Brukar se ut som en liten flicka. Igår satte jag upp håret i en klämma så att det skulle gå släppa ut sen utan att ha märken efter någon hårsnodd. Jag tyckte åtminstone själv att jag genast blev mycket äldre!

I måndags var jag en sväng till tanta. Tog ut henne i rullstol i det fina vädret - var dock väldigt tungt att köra med allt grus som är överallt nu. Klippte och målade även hennes naglar så att hon skulle bli fin. Idag ska jag fara dit igen, vi ska åka iväg till frisören så att hon inte är så långhårig.

Måndagkväll var jag med Robin. Han bjöd mig på middag på rött - mmm kött! Vi hann även med en sväng på Ica Maxi. Sedan fixade han lite i min lägenhet. Bland annat satte han upp denna på väggen:

En fruktansvärt smart grej. Plastfolie och aluminiumfolie med en skärare så man inte behöver slita när man ska ha sådant, sen även hushållspapper. Fiffigt!

Igår följde en tjejkompis hit och åt middag med mig. Hon har en hund, vilket är bra. Jag tycker att det är bra att försöka lära Dexter att det kan vara hundar i lägenheten utan att han måste vara livrädd. Han satt faktiskt inte i klösträdet hela tiden.
Efter det var jag, Henke och Jon-E ner på stan och biljarderade (spelade biljard). En väldigt trevlig mitt-i-veckan kväll helt enkelt.

Jag har förresten fått jobb påsk! Jag som varit så orolig att jag inte ska få jobba någonting under påsk, nu är det ordnat. Jag får jobba söndag och måndag, helt perfekt! :)


Det kändes lite konstigt att se sig själv i sådana här kläder, men jag skulle ju ändå bara fara på sjukan och sedan byta om så det blev så.

Jag ska förresten vara kattvakt från och med imorgon och till påsk någon gång? Haha, har inte ens koll hur länge. En tjej från Arvidsjaur som nu bor i Umeå hade i alla fall en statusuppdatering på facebook - om någon inte kunde ta hand om hennes katt. Jag vet själv hur skönt det är när man har kattvakter klart, hur glad och tacksam man blir. Så jag skrev att det ska nog gå bra. Så han kommer hit imorgon. Vi får väl se hur de kommer överens, men efter någon dag borde det ju inte vara något problem :) 

Jag tror att om man ställer upp för andra så kommer man att få tillbaka på det sen på något sätt. Kanske inte av samma person ens, men jag tror ändå att man får igen det på något sätt. 
Vissa kallar det karma, men jag brukar bara säga att "När jag var liten fick jag lära mig den gyllene regeln - allt vad du vill att andra ska göra mot dig det ska du också göra mot dem."

Kommentarer
Postat av: mami

Du fick verkligen mycket klokskap med dig från ditt föräldrahem ;) Puss

Ps. innebär jobbet "hemma" eller i Umeå. Dvs kommer du hem? Ds.

2011-04-14 @ 12:40:29
URL: http://annasdrom.blogg.se/
Postat av: Snabblån och Minilån

Snygg blog du har!

2011-04-14 @ 13:33:53
URL: http://minilan.blogg.se/
Postat av: Emily

Åh vad roligt, jag ska snart ut på praktik också. Går det bra?

2011-04-14 @ 13:36:01
URL: http://syntheticdarkness.blogg.se/
Postat av: lovisa

fin header!

2011-04-14 @ 13:48:49
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Ida

Jättefin header :)

2011-04-14 @ 20:34:02
URL: http://ipeterson.blogg.se/
Postat av: Emily

Sv: Jaha okej, men hoppas det blir bra då! Utbildar du dig till sjuksköterska? (:



Jag ska praktisera på ett gruppboende för människor med långvariga psykiska sjukdomar, ska blir jätteintressant :D

2011-04-14 @ 21:17:45
URL: http://syntheticdarkness.blogg.se/
Postat av: Emily

Sv: Aha okej, vad spännande (: Jag utbildar mig till psykiatrisk vårdare, typ (:

2011-04-14 @ 21:33:58
URL: http://syntheticdarkness.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0