Sovspråk

Läste en artikel i en tidning om sömnspråk. Att man har olika personligheter beroende på hur man sover. Hur mycket det stämmer är en annan sak men lite kul tycker jag det var ;p

Magsovaren.
Tydligen gillar man att ha kontroll när man sover på magen, och man har även en stark vilja. Dessutom är man fokuserad och målorienterad "Att ta upp mer eller mindre hela sängen är ett sätt att kontrollera området där man sover."

Ryggsovaren.
Om man sover på rygg har man stort självförtroende, man blottar kroppens sårbara områden. "Ens öppna och oskyddade kroppsställning visar att man är trygg och optimistisk." Dock om man placerar händerna bakom huvudet i den så kallade kungaställningen så har man tendens att vara fåfäng. "Människor som sover på rygg är i allmänhet mycket utåtriktade och gillar att stå i centrum."

Rulla runt-sovaren.
Att man ständigt rör på sig tenderar att man är stressad. "När man är pressad frigör hjärnan hormoner som utlöser fäkta- eller flyinstinkten när man sover."

Sidsovaren.
Den vanligaste sovställningen, man är då avslappnad och inte rädd att kompromissa. Drar man upp knäna och sover i fosterställning söker man tröst. "Detta är den mest flexibla sovställningen. De som sover så här kan rulla åt båda hållen medan de andra sovställningarna tenderar att vara mer orubbliga."

Kommentarer
Postat av: Matilda

Gillar att jag är en blandning av alla..

2010-10-16 @ 21:59:36
URL: http://matildalidstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0