Att ge.

Igår fick jag den blåa klänningen jag beställt från tradera, och den hade faktiskt finare färg i verkligheten än vad den hade på bilden, så jag är grymt nöjd! Det blir premiär med den ihelgen tror jag.

Idag tog jag sovmorgon, sov ungefär 9 timmar inatt, eller nästan 9 timmar åtminstone. Senare idag bär det av till Simon och hans familj i Burträsk. Jag trivs så bra i den familjen! Skickade även ett julkort till denna familj, vilket de tyckte var rätt big deal:
"Du måste ju ska vara den gulligaste personen som helst som skickade julkort :D"
"Det jag vill säga är att det betydde väldigt  mycket för mig att du gjorde det. Ännu ett bevis på att du är den mest fantastiska människa jag träffat!"

Att så lite kan göra så mycket. För mig kändes det som en självklarhet. Jag gillar att visa uppskattning och överraska de jag tycker om. Som tidigare i höst när jag såg två örngott på affären där det stod "Världens bästa mamma" och "Världens bästa pappa". Bara för att mina föräldrar är verkligen världens bästa så köpte jag dem och skickade iväg dem i ett paket. Inte för att det var någon speciell dag eller så, utan bara för att jag visa hur mycket jag uppskattar dem. Däremot farsdag och morsdag har jag aldrig varit särskilt bra på att "fira", det känns så forcerat. Då tycker jag att det är roligare att impulsivt när de minst anar det skicka iväg ett paket så som jag gjorde.
Samma sak med julklappar, visserligen till vissa ger jag bara "någon sak", men oftast lägger jag ner tanke bakom det jag ger bort. Köper någonting som verkligen passar in på personen, ett internt skämt eller pyssel med framför allt bilder. Däremot när jag inte har någon idé alls vad jag ska ge bort i julklapp, då tycker jag att det är rätt jobbigt att ge bort någonting, då är det bara för att - inte samma sak. Men känslan man får när man ser hur glad någon blir av det man ger dem, den är underbar! Visserligen kan alltid presenter slå fel, det är jag fullt medveten om. Men oftast när man lägger ner sitt hjärta och sin själ i det man ger bort så blir det bra.

På samma sätt har jag fått höra att jag ger rätt mycket av mig själv. Jag blir lätt engagerad i människor och tycker jag om någon så visar jag det verkligen. Att skicka iväg ett litet sms till en nyfunnen vän en morgon, är inte tidskrävande men ack så värdefullt för den som får det. Det är nog en "skada" (fast det är ju en bra skada!) jag har fått hemifrån, att visa för dem man bryr sig om att man verkligen gör det. Att se människor för dem de är, oavsett vad andra tycker om dem. Alla förtjänar en chans. Man behöver inte bli bästa vän med alla, men det är inte samma sak som att se människor. Se och bekräfta.
I princip alla som har varit hem till oss i Järvträsk har velat tillbaka. Eller jag vet då att det var så med mina vänner, och har även fått höra att det är så med mina systrars vänner. Visserligen är ju Järvträsk i sig unikt, men även våran familj. Vi är alla väldigt öppna och lättsamma, kan verka lite knasiga ibland men egentligen är vi nog bara eljest. Fast på ett bra sätt! Jag minns en vän som var hem till mig för någon sommar sen, han var helt fascinerad att vi gjorde så mycket tillsammans i familjen, att även farmor var med! Just den gången spelade vi kubb. Han kunde inte sluta skratta, han kunde inte förstå - att det kan vara så i en familj. Det har inte alltid varit så att jag velat ha med min familj på allt. Jag har en syster som är bara ett år yngre och det var en pina att måsta ha med henne när vi var små. Jag tror att stor del till att det var så jobbigt var för att jag var tvungen att ha med henne. Med mina andra två småsystrar har jag aldrig blivit tvingad att ha med dem, eller tvingad att spela spel med dem när jag är hemma med kompisar, utan jag har valt det själv, så det har aldrig varit jobbigt.

Fick även ett mail av Alexandra igår. Hennes familj i Boliden har jag tidigare nämnt, och det är också en sådan familj som etsat sig fast i minnet. Deras familj, Simons familj och Edlunds är de familjer jag snabbat känt mig som en del av, någonstans där jag vill fortsätta vara en del. Anyway, jag hade skickat ett julkort till dem också och en del av det hon skrev berörde mig väldigt mycket: "Vi saknar dig med och mamma tycker ju att du är en sån fin tjej! :D" Jag hoppas innerligt att jag hinner förbi där nu medan jag ska vara hemmavid under jul och nyår.

Nej nu ska jag kanske börja göra mig klar för dagen. Har jag tur hinner jag även göra bort nå julklappar innan jag far till Burträsk. Ikväll blir det som sagt tydligen Burträsk fest, då får vi se vad det riktigt innebär. Men först skulle vi äta middag hos Simons familj. Han frågade vad jag ville äta, att de skulle fixa precis vad jag ville. Jag skrattade bara och sa att "nå kött och potatis av nå slag blir bra". Men först är det nästan två timmars bussresa dit!


Tre mornar i rad, medan vi ätit frukost, har jag nu försökt lära Dexter vacker tass. Han har inte riktigt förstått det än, men ibland så lägger han upp tassen på handen där jag har godisen. Inte riktigt rätt, men till slut kanske han fattar principen.

Avslutar detta inlägg med ett fint sms jag fick igår, av en annan människa som är väldigt duktig på "att ge". Sms'et fick jag på tal om att vi skulle stå i kö till corona imorgon när vi ska ut.
"Vart du än står Sofia, i en kö, i ett val, i en situation eller i ett annat land... så kommer du aldrig stå ensam :) du har fastnat i mitt hjärta mer än vad jag förstår själv :)"

Kommentarer
Postat av: mami

Ja, vi är ju lite eljest, på ett bra sätt ;)

Haha... jag tror jag kan ana vem som skrev det sista där åt dig...

Just det där spontana betyder så mycket, speciellt i dagens planerande samhälle...

Älskar dig prinsessa!

Men nu är du ju inte tvingad att vara med din 1 år yngre syster <3

2010-12-17 @ 14:18:41
URL: http://annasdrom.blogg.se/
Postat av: Idah

Tack för det fina julkortet vi fick med :) Sitter på kylskåpet nu!

2010-12-18 @ 18:17:39
URL: http://idahperman.blogg.se/
Postat av: lisa

Haha så du hitta den ;)

Nej jag mena självklart vad har hänt med min familj som positivt, det är inte likt oss, men bara roligt :D

..

Rent 7 fingrar? ursch

Nä jag hade bara hört hört att mamma och pappa Linnea tyckte du var så trevlig osv :D

2010-12-18 @ 18:36:30
URL: http://mrslisa.blogg.se/
Postat av: lisa

haha så dom pratar inte om något vettigt? ;)



Farmor är underbar :D

2010-12-18 @ 18:44:05
URL: http://mrslisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0